Logitech G700s - Excalibur

Az Excalibur minden kardok kardja, mi lehet a közös benne és a Logitech G700s-ben? A cikkből kiderül! – írta: DarkCube, 6 éve

Szoftver

A Logitech Gaming Softver (röviden LGS) a Logitech egyik legnagyobb találmánya... már amikor működig, mert sajnos tapasztalataim szerint (mostanában) rendkívül instabil.

Említettem már, hogy több, mint 10 éve használok Logitech G szériás (vagy legalább gamer) egeret, és ebből kifolyólag tanúja voltam a szoftver megszületésének, bébi és kamasz korának is. Eleinte elég primitív, de stabil segédeszköz volt, később egyre összetettebb lett, és minél több funkciót zsúfoltak bele, annál inkább hajlamos volt a szoftver az instabilitásra. Nem mondom, időről időre kijött egy-egy stabil verzió is, de már a legutolsó stabil verziót is évekkel ezelőtt láttam. Persze nem kell megijedni, itt most nem arról beszélünk, hogy használhatatlan lenne a szoftver, de néha csinál butaságokat. Például nálam néhanapján csinál olyat, hogy minden ok, vagy magyarázat nélkül visszaállít minden profilt a gyári beállításokra. És utána jó 5 perces meló, míg az ember előtúrja a korábban exportált profiljaiból a legfrissebbet, importálja, majd ellenőrzi a dolgokat. Szerencsére ez nem túl sűrűn fordul elő, havonta, két havonta egyszer, de azért ez számomra rettenetesen bosszantó.

A másik amitől hülyét kapok, hogy mióta új gépem van, Z270-es TUF alaplappal, azóta a gép egyfelől nem látja a boot folyamat során a G510s billentyűzetemet (ha nagyon kell valamit kaparászni a BIOS-ban, elő kell halásznom a K340-et), másfelől néha meghülyül a vezérlés, a G gombok elszállnak, a rájuk programozott parancsokat nem érzékeli a rendszer. Minden más működik, az LCD panelen látszanak a rendszeradatok, az összes gomb működik, csak a 18 dedikált G gomb adja fel. Ez az állapot egész a PC újraindításáig, vagy a billentyűzet gépből való kihúzásáig és visszadugásáig fennáll. Utóbbi esetben még magát az LGS-t is újra kell indítani. Ráadásul ez a hiba, egy héten többször is előfordul, extrém esetben akár naponta is.
Szóval igen, az LGS legutóbbi verziói nem túl stabilak.

Ezt leszámítva nagyon jó kis szoftver.
Beállíthatjuk rajta a billentyűzet és egér minden paraméterét, beleértve a felbontást, a gombokra kiosztott parancsokat, a makrókat, háttérvilágítás színét, erejét, és minden egyéb elképzelhető finomságot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt