Master Maker ROG edition

A hazai Asus és Coolermaster képviselete és a német Nanoxia támogatásával egy újabb házmód született. – írta: jones965, 8 éve

Hátsó panel

Az előző oldalon említettem, hogy a gyárilag kialakított I/O panel elköltöztetését követően szükségszerűvé vált a helyére egy megfelelő elem elkészítése. Ezúttal (is) a plexit vettem elő, amit nem csak egyszerűen méretre szabva kívántam elhelyezni, hanem a fordított elrendezésnek köszönhetően ebbe a formavilágba illeszteni. Elsőnek a ROG logót vágtam ki, amihez remek segítség a Dremel asztali fűrészgépe. A kinyomtatott rajzot felragasztottam a plexire, majd szépen kivágtam.

Nyilván már önmagában is valamennyire mutatóssá teszi a hátlapot ez a logó, de én nem elégedtem meg ennyivel. A házhoz kapott praktikus 30 cm hosszú mágnessel rögzíthető LED sort szépen kettévágtam, és alul felül a plexi éleihez illesztve a házhoz rögzítettem. Ezáltal kaptam egy középen pirosan izzó ROG logót. (Nem utolsósorban a bit-tech.net oldalán a hónap modja jelölésen ez a fotóm lett a nyitókép)

Ennek és még majd más fényforrásoknak is az ugyan csak a ház széria tartozékának számító vezérlő panel fogja az áramellátást biztosítani.

Az alaplap elfordításából következően a VGA kártyák is függőleges elrendezésbe kerültek, ami egyrészt kizárja a kártyák súlyából adódó lehajlást, másrészt lehetőséget biztosít olyan elvetemült emberek számára, mint én is vagyok, hogy kiéljék romboló és egyben építő hajlamaikat. Ez nálam a következő formában öltött testet.
A kártyáknak már önmagukban is egy markáns vonaluk van, amit még korábban kiemeltté tettem vékony fehér színű PVC csíkok felragasztásával.

Ehhez a formához álmodtam meg a hátsó panel végleges formáját. Ehhez a már rögzítésre került plexihez készítettem alumínium lemezből és Kömatex habosított PVC lemezből egy szendvics réteget, alulra ragasztva a PVC-t. Az alulemezt felületkezelést követően feketére fényeztem, majd az összeragasztást megelőzően az éleit visszacsiszoltam, így egy fényes kontúros panelt kaptam. A formáját pedig természetesen a Mátrix kártyákhoz igazítottam, így is hangsúlyozva a vonalakat.

Az így elkészült elemeket pedig műanyag tiplik egy részének felhasználásával, mint távtartó, zárt anyákkal rögzítettem a plexihez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tempered Glass Project

    Egyre gyakrabban jött az érzés, hogy valamit kellene mókolni a géppel. Gondolom, ez sokaknak ismerős!

  • A.P.R.P.M. mod

    Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.