MIUI v6 - Az újból újradefiniált android

Megérkezett az androidos berkekben népszerű, a Xiaomi saját fejlesztésű MIUI rendszerének új, hatodik változata. – írta: Barthezz2, 10 éve

Állapotsáv, értesítési terület

Az állapotsávot is alaposan átszabták. Megváltoztak az ikonok, valamint azok elhelyezkedése is. Az akkumulátor jelzés kissé bugyutára sikerült piktogramja továbbra is jobb oldalon kapott helyet, mellette a térerő jelző ikon, valamint a többi vezeték nélküli kapcsolat ikonja kapott helyet.
Továbbra is kérhetjük a szolgáltató nevének kijelzését is(saját magunk is szerkeszthetjük), ám furcsa módon mostantól a térerőt jelző ikon, és az akkumulátor jelzés közt helyezkedik el. Az óra bal oldalt kapott helyet(korábban a szolgáltató neve szerepelt itt). Az akkumulátort a v5-ben megismert módon három féle jelzéssel látták el, az alap mellett százalékos, vagy a képernyő tetején végigfutó csík formájában is csodálhatjuk. A százalékos jelzés esetén a korábbiaktól eltérően azonban most a piktogram mellé és nem bele helyezett számmal találkozhatunk.

Az értesítések immáron végleg elnémultak. A korábban 3 ponttal jelzett rejtett értesítések a v6-ban már finoman animált 3 ponttal hívják fel magukra a figyelmet, azonban itt meg is áll a dolog. Mostantól már nincs lehetőségünk kérni az egyes alkalmazásokat, hogy kijelezzék az állapotsávban is az elmulasztott eseményeket, automatikusan rejtve van mind. Ez a beállítási opció mostantól annyi teret enged nekünk, hogy beállíthatjuk az egye alkalmazások értesítéseit engedjük-e az értesítési területen(ekkor van az értesítősávban a 3 pont), vagy a zárképernyő értesítési rendszerén megjelenni, vagy sem. Ismét visszafejlődtünk.

Az értesítési terület is átszabásra került, mint szinte minden. Ezúttal az egész egy félig áttetsző fekete hátteret kapott magának, amely a mögötte elhelyező tartalom színei után képes átszíneződni. Két oldalas mivolta továbbra is maradt.

A kapcsolók mostantól nem testreszabhatóak, cserébe az összeset kiszórták nekünk ide. Ezt úgy oldották meg, hogy az alapértelmezetten látszó 3x3-as rács görgethető. Sajnos a sorrendjük nem változtatható, így be kell érnünk azzal a sorrenddel, amit a fejlesztők megálmodtak.

Felette a zenevezérlő kapott fix helyet, ami képes az utólag telepített lejátszókkal is együtt működni(legalább is az általam próbáltakkal), csak ebben az esetben az aktuálisan játszott zeneszám címe nem biztos, hogy kijelzésre kerül. A gyári lejátszó ugyan nem, de a többi az értesítések közé is kiteszi magát, így ha valaki arra nem tart igényt, érdemes eltüntetni. Szerencsére van is rá lehetőségünk.

Alulra a beállítások ikonja került. Okos dolog volt ide tenni, így egy kézzel is könnyen elérhető. Az értesítési oldalon eme ikon helyén egy X-et láthatunk, ami pedig az össze értesítés egyidejű törlését hivatott szolgálni. Ez is jó helyen van itt.

Sajnos a v5-ben megszokott, az adatforgalmunk nyomon követésére szolgáló opciót hiába keressük, az új rendszerben nem kapott helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények