Xiaomi Redmi Note: "Zsebbarát" péklapát

A távol-keleti gyártó a figyelem középpontjában áll a csúcs- és középkategóriás készülékei miatt ugyanúgy, mint az általa fejlesztett rendszer miatt is. – írta: tolvaj!, 10 éve

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi (ejtsd: sáomi) az elmúlt években egyre inkább a figyelem középpontjába került, hála a nagyon mélyen árazott csúcskategóriás készülékeinek. Az elmúlt egy évben pedig beszállt a középkategória elárasztásába is, igaz, nem ömlesztve teszi ezt mint a Samsung, hanem Apple-höz hasonlóan évente egy telefonnal, viszont minden eddigi tapasztalattal ellentétben rettenetesen alacsony áron. A tavalyi középmodell a Hongmi/ Redmi volt, mely időközben kapott egy frissítést 1s néven.

Az idei középkategóriás élszurkoló TD-SCDMA és WCDMA változatban is elérhető. Míg előbbit csak Kínában lehet használni és készült belőle egy "butított" modell is, addig a WCDMA-t a világ majdnem minden hálózatán kommunikációra lehet bírni.

Emiatt értelemszerűen a WCDMA verzióról írom soraimat.
A Redmi Note doboza igazán puritán, a Xiaomira jellemző sima karton papír, persze az erősebb fajtából. A készülékhez tartozó gyári ellátmány igen szerény, egy USB kábel, töltőfej és szerencsés esetben EU szabvány adapter a csomag tartalma.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények