Xiaomi Redmi Note: "Zsebbarát" péklapát

A távol-keleti gyártó a figyelem középpontjában áll a csúcs- és középkategóriás készülékei miatt ugyanúgy, mint az általa fejlesztett rendszer miatt is. – írta: tolvaj!, 10 éve

Külső

Nos... aki szereti a Samsung formavilágát annak ez a telefon is nagy valószínűséggel tetszeni fog. Ez egy szappan, de nem annyira erőszakos és szembeötlő módon, mint méretbeli vetélytársa a Samsung Galaxy Note 2. Az előlapot – mély meglepetésemre – a kijelző uralja, mely egy 5,5" IPS paneles HD (1280x720) felbontású csoda. A fényereje több mint elegendő tűző napon is, ha maximumra tekerjük. Illetve éjszaka, ha minimumon van, sem égeti ki a retinámat, mint az előző telefonom, a Vowney V5. A gyárban nagyon jól eltalálták az értékeket.

Az előlapon, a kijelző felett található a közelségérzékelő, telefon hangszóró, fényérzékelő, előlapi kamera, értesítő led kvintett. Utóbbi érdekessége (számomra legalábbis), hogy nem csak 3 színt tud, hanem hetet. Sorban: Kék, piros, sárga, zöld, cián, fehér, lila. A kijelző alatt a megszokott Android gombokkal találkozunk, melyek kapacitív érzékeléssel működnek, balról jobbra: menü, home, vissza. Ezen gombok dizájnja kissé emlékeztet a Google új material skinjére, de tényleg csak kissé. A káva kellemes, egy ekkora készüléknél szerintem teljesen rendben van.

A telefon bal oldalán semmit nem találunk, bármilyen tüzetesen is keresnénk, mert minden hardveres kezelőszerv a jobb oldalra került. Fentről lefele haladva a hangerő gombokkal találkozunk és alattuk a bekapcsoló/ feloldó gomb van. Minden gombnak megfelelő a nyomáspontja és kellemes megnyomni őket, nem kell erőlködni és nem is túlérzékenyek. Alul egy mikrofonnal és az USB aljzattal kerülünk szembe, ami az OTG-t is támogatja.

Felül egy másik mikrofon fogad minket, mely hívás közben zajt szűr, videózás közben pedig stereo hangot rögzít. És a 3,5-es jack csatlakozó. Hátul jön(ne) a döbbenet! – de egy hatalmas sivár pusztaság lelhető, amit csak felül a 13 Mpx-es Sony szenzoros kamera és a ledes villanó, alul pedig a kihangosító- amely elég nagy hangerővel, de alacsony dinamika tartománnyal rendelkezik- törnek meg. Illetve egy gusztusos kis MI logo található a hátlap alján középen.

Mindezt a csodát egy 154x78.7x9.45 mm és 199 grammos testbe "szuszakolták" bele. Nem apró és nem könnyű, cserébe egy jól összeszerelt készülék hatását kelti, amit jó megfogni és nem nyiszog, zörög már az első érintésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények