NZC 150-estől a Clarity 4-esig

Jellemfejlődés a minőségi zenehallgatás irányába: talán nem vagyok egyedül azzal, amin keresztül mentem. – írta: guickly04, 10 éve

Rossz választás

Mivel nem volt sok pénzem, így új egyáltalán nem, és használt hangfal sem nagyon jöhetett szóba.
Viszont az összes "szemét" "hangfalat" ugyanaz az erősítő hajtotta: egy Sherwood RA-1140-es.

10 éve szolgál, és eddig még mindig elég volt, igaz csak egy 3*6 m-es szobában hallgatok zenét. De egy idő után meguntam a sok gányolt hangfalat és eldöntöttem, hogy veszek egy pár szép, új gyárit. Sajnos most is a gyors, olcsó megoldást választottam: SAL 2610s-es hangfalat.

Most gondolom sokan a fejükhöz kapnak, és teszik ezt joggal, de nem azért mert "Somogyis". Sok "fotel hifista" és audiofil szótárában a "Somogyis" kifejezés szitokszó.
Én ezzel nem értek egyet, de az biztos, hogy EZ a konkrét példány nem sok mindenre használható, zene hallgatásra főképp nem. Ez a pár hangfal nagyon gazdaságos, talán túlságosan is.

A száraz adatok alapján nem kellene nagyon rossznak lennie. Akár elfogadható is lehetne. Ismét egy példa, hogy egy termékre a ráírt adatokból mennyire nem szabad következtetést levonni.
Jelen esetben az anyaghasználat az egyik fő probléma: a SAL 2610s súlya 2,8 kg, a cikk címadója 4,5 kg. "A súly a megbízhatóság jele." - Penge Boris is megmondta a Blöffben.

Szóval rájöttem, hogy durván mellényúltam. Eldöntöttem: spórolok és venni fogok egy minőségi, jó hangfalat. Mire elértem a vásárlásig, megváltozott pár tényező körülöttem és a következők lettek a végső igények:

- kell egy pár hangfal, 75 %-ban zene hallgatásra, 25 %-ban filmnézésre
- nem lehet nagy, mert asztalon a monitor mellett van csak helye
- sztereó erősítőmet nem tudom és nem is akarom lecserélni így szett nem jöhet szóba
- sok-sok évre tervezek, ha már veszek tényleg jót akarok venni
- minőséget akarok

Sok óra böngészés és még több ajánlat után a következőt választottam:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények