Egy jó képességű hangfalpár születése

Hogy is lett egy Panasonic házimozi szettből egy "cseppet" komolyabb összeállítás házilag barkácsolva? – írta: norbert1998, 10 éve

Felvezetés

A történet úgy kezdődött, hogy költözés után volt egy képcsöves televíziónk meg a földfelszíni adások. Nem túl sok, az biztos. Elhatározásra jutottam, miszerint kéne valami elérhető árú, megbízható ketyere, amivel lehet filmezni, zenélni stb.

Ekkor jött szóba a Panasonic szettje*, mert akkoriban (2004) jónak tűnt. Durván 150 lepedő volt, erre később kitérek.

Később olvasgattam a neten, hogy sokszor a gyári kábelekkel spórolnak a gyártók, ezáltal sokkalta rosszabb hangminőséget nyújtva. A Panasonic-kal is ez volt a helyzet, nagyon vékony kábelek voltak hozzá. Kicseréltem a külső kábeleket sokkal vastagabbra és minőségibbre, és leesett hát jobb is lett a hangja, végülis nem volt ezek után hallható torzítás, ami addig volt.

Pár ezres ennyit dob rajta! Kicsit később a belső kábelezés is cserére került, szintén hallható javulást eredményezve. A képen látható fajtából használtam, 1,5 mm-est.

Elégedett voltam a minőséggel, de jött a hidegrázás, mikor meghallottam keresztapám szettjét, ami Jamo hangfalakból és Sony erősítőből állt, és szó szerint állva hagyta a Panasonicomat.

Elhatározásra jutottam...

*bocsánat a linkért, jobbat nem találtam

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények