Poseidon ROG mod

Az ASUS szponzorálásának köszönhetően egy újabb mod született, ezúttal egy casecon, vagyis egy, teljesen az alapoktól felépített gép. – írta: jones965, 8 éve

Prológus

Mint ahogy a felvezető mondatban utaltam rá, ez a munka nem jöhetett volna létre az ASUS Magyarország hathatós támogatása nélkül.

Akik ismernek a munkáimon keresztül, azok megszokták, hogy évente általában jelentkezem egy gyári PC ház átalakításával. Nincs ez most sem másként, mindössze annyi különbséggel, hogy idén 2 ház fog elkészülni, amiből a soron következő lesz a modification (mondaná az angol), de a most bemutatásra kerülő munkám a casecon kategóriát képviseli. Erről röviden annyit kell tudni, hogy mindent amit az építéshez használunk fel, saját magunk készítünk el, mindenfajta gyári PC ház alkatrész nélkülözésével.

Mint említettem, eddig csak módosítottam, most belefogtam egy egyedi építésbe. Mivel a szükséges ismeretekkel és némi kéziszerszámmal rendelkezem, úgy gondoltam, belevágok ebbe a kategóriába is.
Egy ilyen építésnél gyakorlatilag a képzelet az, ami gátat szabhat a kivitelezésnek. Én magam próbálok most is a letisztult és egyszerű kivitelezésnél megmaradni. Majd a végén kiderül, ez mennyire sikerült.
Azzal nem árulok el titkot, hogy az általam képviselt mod alapokból itt sem fog hiányozni a vízhűtés, azt is mondhatnám arra lesz az egész kihegyezve.

Az egész koncepció lényege az ASUS által korábban bevezetett ROG stílusra fog épülni. A szponzori kapcsolatnak köszönhetően rövid idő alatt megkaptam egy Maximus VI Formula alaplapot és egy GTX 780 Poseidon videokártyát. Ezeket már gyárilag felkészítették vízhűtésre, többek közt ezért esett ezekre a választásom. A terveim szerint a külső megjelenésben az ezen a hardvereken fellelhető elemek és motívumok fognak visszaköszönni mind színben és formában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Cooler Master HAF XB - A kocka átalakítása

    Az a cél, hogy egy jól átgondolt, könnyen szerelhető, praktikus házat készítsek költséghatékonyan, ami megfelel az igényeimnek.

  • O.A.C - OpenAirCase

    Nyitott kivitelű számítógépház tervezési folyamata lézervágó berendezésre és casecon versenyre hangolva.