Red Square 1337 v2 egér

Egy orosz belpiacra szánt egeret sikerült letesztelnem, ami nem csak a nevében tartozik az elitbe. – írta: Vanir, 6 éve

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A két főgomb relatíve kemény nyomásponttal rendelkezik. Ez elsősorban a burkolat kialakítása, másodsorban pedig a Huano kapcsolók miatt van. Kb. olyan a klikk-feel, mint amit a Zowie ZA és FK széria, illetve mint a korábban említett DM1 Pro S és Revel. Aki a puhább klikkeket kedveli (én is ezt a tábort erősítem), annak nem feltétlenül lesz ez a kedvenc egere. Érzékelhető némi holtjáték is a kattanások előtt és után is, de egyáltalán nem vészes.

A görgő kifejezetten kellemes, a fokozatok nagyon jól elkülönülnek, de egyáltalán nem nehézkes. Alps encoder felel a görgetésért. A középső gomb lenyomásához nem kell nagy erő, de valószínűleg nem kell véletlen klikkekkel számolni, még intenzív használat közben sem. Ugyanolyan Huano kapcsoló van itt is, mint a főgomboknál.

Az oldalgombok holtjátéka kapcsolás előtt elég nagy, gyengébb minőségű tactile switch-ek dolgoznak alattuk. A DPI váltó alatt szintén ilyesmi van - a célnak igazából tökéletesen megfelel.

Talpak, kábel

A talpakat szinte észrevehetetlenül vékony védőfólia borítja, ezt a használat előtt el kell távolítani, különben abszolút nem fognak csúszni. A gyári megoldás nagy valószínűséggel valami teflonbevonatú rétegelt műanyag, ami meglehetősen jól csúszik, a tartóssága azonban kérdéses.

A kábel a legfájóbb pont az összképben. Eszméletlenül merev, ráadásul textilréteggel is bevonták, még egy pofont adva neki. A Dream Machines DM2 Comfy kábele volt hasonló, de ez még annál is rosszabb. Én rövid úton lecserélném valami hajlékonyabbra. A hossza is rövidebb az átlagnál, mindössze 1,6 méter.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények