Bluetooth hangszóróim

Szeretnék bemutatni néhány hangszórót, amelyek már megfordultak nálam. – írta: Byga007, 6 éve

A folytatás

Éltem is a lehetőséggel, viszont volt szerencsém majd' 2 hétig mind a két hangszórót használni, és nézni a különbségeket, hasonlóságokat, a hangzás különbségeket. Mert igaz, egy gyártótól származnak hasonló felépítéssel, de érezhető hangzáskülönbségekkel. Szépen szól mind a kettő, max. hangerőn nem torzítanak, viszont észrevehető, hogy bizonyos hangerő felett kb. 60-65 százaléktól a hangszóró szoftvere beleszól a hangokba. Ezt úgy értem, hogy a mélyek nem igazán erősödnek, és jobban, a magas hangokat adja mindenféle torzítás nélkül.

Minden újabb JBL hangszóróban van egy elrejtett funkció, vagyis nem elrejtett, csak az átlag felhasználóknak nincs az orrára kötve. Ugyanis ha a Bluetooth és a mínusz gombot kb. 10 másodpercig nyomva tartjuk, akkor aktiválódik egy olyan mód, vagy nem is tudom, minek írjam (YouTube-on low frequency módnak írják), amivel vigyázni kell. Ebben a beállításban már szét lehet hajtani, ugyanis a szoftvere nem szól bele, nem korlátozza le mesterségesen. Egy kis EQ beállítással manuálisan is nagyon szép hangzásra lehet szert tenni. Természetesen ezt csak azoknak ajánlom, akik ki szeretnék próbálni, de csakis saját felelősségre.

Üzemidőben nem múlja felül a Charge 3-at, mivel ott 6000 mAh jut a 2x10 Wattra, az Extreme-nél meg 10000 mAh jut a 2x20 Wattra. Teljes terhelés alatt viszont mind a két eszközt hamar le lehet meríteni, de 60-65 százalékos hangerőnél hozzák a gyári értéket. Utcán sétálva mind a kettő elég hangos, hogy egy forgalmasabb úton is hallhatóak maradjanak, és igen messziről megfordulnak az emberek hogy mi szól. :)

Viszont ami igazán meglepett, hogy munkatársamnak, akinek szintén van egy Extreme-je, kipróbáltuk a JBL Connectet: ha 2 azonos hangfal van összekapcsolva, akkor 2 mód közül lehet választani. Van Party, és van Sztereó mód. Az érdekesebb természetesen az utóbbi, mert olyankor valójában a két eszköz úgy viselkedik, hogy az egyik bal, a másik jobb oldali hangszóróként viselkedik, így igen szépen (állatul) szól. Ha tehetitek, próbáljátok ki valahol (pl. Media Markt). A kettő együtt nagyon hangos, készülni fog egy ilyen videó is a közeljövőben.

Annak fényében, hogy nemsokára megjelenik az Extreme 2, és bátran kijelenthetem, hogy azután best buy lesz az első. Nem hoz túl sok új dolgot a folytatás, viszont az árakat kicsit lentebb nyomhatja, így igen kedvező árban lehet remélhetőleg beszerezni az elődöt.

Használtan is lehet venni, csak nagyon figyelni kell, nehogy klón legyen, mert sajnos vannak nagyon szépen elkészített hamisítványok. A gyengébbeket gyorsan fel lehet ismerni, mivel általánosságban elmondható, hogy a hamisítvány JBL hangszórókon mindig van memóriakártya olvasó, ami az eredeti eszközökön sosem volt. Ami még nagyon sokszor megkülönbözteti a hamisítványokat: az oldalsó passzív mélyek szép csillogósak, szép fényesek (bevallom, hogy nekem jobban tetszik), az eredetinél meg szürke, matt felületű. Persze a legfontosabb maga az ár, azért 10-15 ezerért gyanús lehet egy Extreme.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • IKEA Eneby 30

    Már az IKEA is gyárt hangszórót! Minimalista, jó hangszóró, nagy hangerejű, de azért vannak hátrányai is.

  • Bluetooth dongle-k PC / PS4 mellé

    Jó a stack-mentesség, a problémamentes telepítés, a CPU-független használat és a megtartott szinkron, de...