Logout TV: Sony Xperia Z5 Premium teszt

Tesztalanyunk a Xperia Z5 család legerősebb tagja, amely a világon egyedülállóként 4K-s megjelenítőt kapott. – írta: amisis, 8 éve

Az Xperia Z széria, amely egy teljesen új irányzatot jelentett a Sony részéről, még a 2013-as CES-en mutatkozott be. Azóta eltelt röpke három év és a hála (vagy inkább nem hála) a Sony szapora modellfrissítésének, már itt is a 2015-ben megrendezett IFA-n bemutatott Z5 család legerősebb és legkülönlegesebb tagja, a Z5 Premium.

Ahogy a neve is sugallja, ez egy prémium kiadás, amelybe a Sony minden fejlesztését belepakolta. Bár igaz, a másik két készülékhez erősen hasonló specifikációkat kapott, mint például a Snapdragon 810-es processzor vagy az új 23 megapixeles Exmor RS kamera, de egy dologban nagyon különbözik a Z5 családtól, illetve a többi készüléktől is.

Ez pedig a kijelző, mivel a készülék egy 4K-s megjelenítőt kapott, amelyet eddig inkább TV-kben láttunk, de most sikerült a Sonynak belesűríteni az 5.5" keretbe, amely borzasztóan nagy PPI számhoz vezetett. Ha kíváncsiak vagytok a Z5 család legerősebb tagjára, akkor az alant látható videóra kattintsatok. A tesztvideóban kitérünk magára a kijelzőre, illetve a telefon összes jó és rossz tulajdonságára. Vajon tényleg van erre a megjelenítőre szükség?

Ha bármi kérdésed a telefonnal kapcsolatban, ne habozz, tedd fel gyorsan!
Köszönöm a figyelmet! :)

Előzmények