SteelSeries Rival 110 – belépőszint ráncfelvarrva

Időszerű volt a Rival 100 ráncfelvarrása, amivel végre utolérheti a riválisait a belépő szintű egerek között. – írta: dobragab, 6 éve

Belső

Az egyetlen, ahol érezni lehet, hogy ez egy belépőszintű egér, az a gombok minősége. Igazából kilóra – azaz a beszerelt kapcsolók minőségére – nézve nem rossz, de összességében igényelt volna még némi odafigyelést.

A két fő gomb alatt a SteelSeries sajátmárkás kapcsolói vannak. Érzetre a sima kínai Omronokra hasonlít leginkább, annál némileg puhább és barátságosabb. Legalábbis magában, vagy egy másik egérben – pl. a régi Rivalban. Ebben ugyanis van egy pici holtjátéka mindkét fő gombnak, a lenyomás a kelleténél valamivel nehezebb, valószínűleg a burkolat merevsége miatt.

A görgő alatt barna pöckös kockapana (Panasonic EVQP0) variáns van. A lenyomása túl kemény és túl rövid úton jár. A görgetésért a legegyszerűbb, TTC encoder felelős, amit már sok éve ismerünk. Ezzel a görgővel párosítva a görgetés egész kellemes, pontos, a fokozatok határozottan, de finoman elkülönülnek.

Az összképet az rontja el, hogy a görgő tengelye az U alakú tartóban minimálisan lötyöghet előre-hátra, és ettől berezonál az egész, csúnya zörgő hangot hallatva. Ezt a rezonálást pedig a kockapana pöcke is átveszi, így néha cicereg is a zörgés mellé.

A DPI gomb alatt egy piros pöckös TTC kapcsoló rejtőzik. Lenyomásra ez sem rossz, de ennek is van egy pici holtjátéka.

Az oldalgombok alatt piros pöckös, görbe lábú Kailh kapcsolók vannak, amik kellően olcsók és használhatók ahhoz, hogy manapság ez legyen a standard. A lenyomás erősségével és érzetével nincs baj, azonban a kattintás hangja visszhangzik az egérben, így furcsán hangos.

Bőven lehetne még mit javítani rajta, az én kényes ujjaimnak zavaró, de a felhasználók döntő többsége hamar megszokja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Zowie Divina S széria

    A széria valószínűleg rétegtermék lesz a fényes felületkezelés illetve az átlagtól eltérő színek miatt.

  • Logitech G603 - Prototípus

    A Logitech új technológiával biztosította, hogy továbbra is az egyik leginnovatívabb gyártó maradhasson. De...

Előzmények