Ticwatch 2 – ments meg

Funkciók tekintetében a Ticwatch 2 a tökéletes edzőtárs, de néha szó szerint életmentő is tud lenni. – írta: bloggiold, 7 éve

Hardver, szoftver

A motorháztető alatt egy kétmagos, ARM Cortex-A7 utasításkészlettel rendelkező, 1,2 gigahertzes órajelen üzemelő MT2601-es chipset dolgozik, Mali-400-as grafikus gyorsító, 512 megabájt RAM és 4 gigabájt flashmemória társaságában. Ez az összeállítás egy mobilban ma már karcsú lenne, de egy okosóra meghajtásához tökéletesen elegendő.

A Ticwatch 2 Android és iOS készülékekkel is használható, le kell tölteni a Ticwear Global nevű alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból. Kapcsoljuk be a Bluetooth-t a telefonon, majd indítsuk el az alkalmazást. Regisztráció után az elkészült fiókkal belépve kell összekapcsolni a telefonunkat az órával, méghozzá a kijelzőn megjelenő QR-kód segítségével és már működik is az app.

Az órán Android 5.1 fut, Ticwatch OS köntösbe bújtatva, amelyet a Mobvoi készített ehhez az órához. Miután létrejött a Wi-Fi kapcsolat, a teszt alatt az óra OTA frissítés keretében rögtön letöltötte a legfrissebb 4.12.0 Ticwear stabil verziót. Ha van kedvünk és kellő szakértelmünk, az Update menüben átválthatunk fejlesztői verzióra is, így előbb megkapjuk az újdonságokat.

A cég az Android Wear stratégiai partnere, anno úgy lett beharangozva, hogy a Ticwatch 2 felületén is menni fognak az Android Wear alkalmazások, de ez nem valósult meg. A Ticwear Global alkalmazáson belül van egy 1024-es mód, amelynek bekapcsolása után a telefonon lévő, Play Áruházból letöltött alkalmazások használhatóak lesznek az órán is elvileg. Valóban pár alkalmazás, például az AIDA64 tökéletesen futott, de más, általam használt app nem. A cég szegényes kínálatú saját alkalmazásboltjából, amely Mobvoi Store névre hallgat, válogathatunk kedvünkre, itt minden jól működik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

    Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

  • Karóra upgrade

    Azaz hogyan készítsünk olcsó, „eldobható”, de valóban vízálló órát fillérekből, otthon?

  • Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

    A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával.

Előzmények