TDK LoR IP300 headset

Megint vettem hallójáratos fülest. Ezúttal mikrofon is van rajta, kérdés: megérte-e? Elöljáróban annyit, hogy ennyiért... – írta: pulutodurumo, 10 éve

Na, a lényeg:

Akkor lássuk.
Amikor kibontottam, az tűnt fel először, hogy mekkora. Nagy. A képen látható a telefonom fülesének társaságában, ami átlagos méretűnek számít.

Nagy és fém, férfias darab.

Ami még a külsőségekhez tartozik, az a kábel. A két szélén áttetsző a műanyag, ez ad kicsit a megjelenéshez. Lapos, ami nem volt feltétel számomra. Eddig sem csomóztam össze a vezetékeket, de biztos jó. Aranyozott jack dugóban végződik, egy kis törésgátlóval.

Adnak hozzá három pár gumiharangot, ez nem különös dolog. Más nincs a csomagban. Lehetne még egy átalakító, ami az eltérő kiosztást hidalja át (főleg régebbi telefonok esetén érdekes). Egyesekben felmerülhet az igény egy szütyőre (más néven hordtáska), ami az árba szerintem is beleférne (8-9 ezerért).

Régi Sennheiserem mellett.

Az első néhány nap használat után azt hittem, hogy utolérte a fogyasztói igény(telenség) a gyártót; ugyanis túl van hangsúlyozva a mély tartomány. Szerencsére később ez megszűnt. Bejáródott, vagy én szoktam meg? Valószínűleg mindkettő. Inkább csak az alacsonyabb hangerőtartományban érezhető már, 50-60% felett jó.

Gyanítom, hogy akik ilyen hallójáratos fülest vesznek, azoknak 80%-a basszusra vágyik. Részben joggal, hiszen ezzel a kialakítással érhető ez el. Itt sem kell csalódnunk lesznek mélyek.

Ha valakinek mégse tetszene amit hall, nem gond. Hiszen mikrofonos fülhallgatót telefonhoz veszünk (vagy újabban laptophoz, aminek kombinált a jack csatija), amin van zenelejátszó szoftver. Abban pedig jó esetben hangszínszabályzó. Na, ott azt csinál mindenki amit akar.

Kicsit menjünk bele a részletekbe. A mély hangok nem tompán puffognak, de feszesnek, pontosnak sem mondanám őket. A középtartományban nincs semmi különös, kissé háttérbe szorul. Szerencsére nem ül rá nagyon a mély, de lehetne kicsit hangsúlyosabb. Viszont a magasabb vége egészen jó.

A magas hangok is egész jól szólalnak meg. Talán van köze hozzá az alu háznak, talán nincs. Amolyan karcos, kissé sziszegős hangokat hallunk. Senki ne ijedjen meg, nem vészes a helyzet. Ami az előző mondatokból kiderül: van egy jó kis V hangképünk. Én meg vagyok elégedve a hangjával.

Nyilván ebben az árkategóriában sem fogunk még igazán patent hangzást kapni. Talán mikrofon nélkül már akadnak kicsit vagy sokkal jobb cuccok. Bár az a gyanúm, hogy komoly előrelépést egy duplázással érnénk el, már ami az árat illeti.

Kevés extrával.

Amint látható, felvevőgombos, (még jó) és hangerőszabályzós. Utóbbi egy fokozatmentes megoldás, az apró csúszkával kell dolgoznunk. Ez jó is, meg nem is. Egyrészt elméletben bármilyen hangerőt beállíthatnánk, de sajnos a gyakorlat ezt nem igazolja.

Nekem az apró csúszka kb. 3 állásban tud megmaradni. Nyilván a két végállás, meg ahol sikerül megállítani valahol középen. Megmértem, 5 mm-en próbálkozhatunk. Aki ügyes, annak összejöhet 3 köztes állás is. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények