UMIDIGI Crystal: gazdaságos Xiaomi Mi Mix

Olcsó, kávamentes kínai csoda használható hardverrel (ha a "pro" kiadást vetted), de vannak hibái. – írta: gothic20, 7 éve

Külső, kijelző, csomagolás

Az Umidigi-nél a formatervezés valahogy így zajlott: ez a Xiaomi Mi Mix tetszik a népnek, kellene valami hasonló nekünk is, CTRL+C, CTRL+V, kész. Na jó, azért nem teljesen ugyanolyan, csak 90%-ban, de az alábbi képen is látható, hogy nem erőltették meg magukat.

Az anyaghasználat meglepően jó minőséget sugall az árkategóriához képest.
A készülék mérete 141,3 x 74,8 x 8,1 mm. A háza alumíniumötvözet, ez a tömegén is meglátszik, ami kereken 180 g. A kijelző védelméről Gorilla Glass 4 gondoskodik.

Az előlapot az 5,5 hüvelykes, 5 érintőpontos kijelző uralja, ami az előlap 88%-át kitölti. Szélein az üveg lekerekített, 2.5D-s, emiatt szinte teljesen „kávamentes” kinézete van.

A kijelző egy Sharp IPS panel, ami FullHD felbontású azaz 1920x1080. Színei véleményem szerint kellően élénkek, nem túlszaturáltak (akinek pl. az S6 EDGE és Super AMOLED társai túlszaturált képe az etalon, annak tuti fakó). Fényereje megfelelő, napfényben is látható.

A hívás hangszóró szinte teljesen észrevétlenül a kijelző és a vékonyka káva között található. A fényérzékelő szenzor a telefon tetején kapott helyet a 3,5-es jack csatlakozóval egyetemben.

A selfie kamera alul kapott helyet a vissza jelző LED-del együtt. A készülék alján található a mikrofon és a hangszóró is, és persze az USB Type-C csatlakozó.

[kép]

A nyomógombok a készülék bal oldalán találhatóak, véleményem szerint kicsit közel egymáshoz.
Jobb oldalt található a SIM-kártya tároló, ami 2 db nanoSIM fogadására alkalmas, vagy egy microSD és egy nanoSIM helyezhető bele.

A hátlap üveg borítású, itt található a dupla hátlapi kamera + LED, és persze az ujjlenyomat-olvasó is.


A készülék doboza tetszetős. A csomagban található egy 1 amperes töltő (igen, csak 1 A) és egy élénkpiros USB Type-C kábel is. A gyártó még becsomagolt a dobozba egy kijelzővédő fóliát és egy szilikon tokot is. Mint kiderült számomra, a tok rendkívül hasznos tartozék, mert először is a Crystal üveg hátlapja elég csúszós, továbbá igazi ujjlenyomatmágnes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • UmiDigi G - új gének, régi vas

    A kínai telefonok között, az alsóbb kategóriákban egyre több életképes vétel van, szerencsére mai tesztünk alanya sem okozott komoly csalódást, a formai másolást pedig megszoktuk.

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.