Dell Inspiron 8100: joga van a "gamer" címhez

Retrót akarsz? Irány a piac! Minden gamer noti öreganyja Tualatin processzorral, dedikált VGA-val és két akkumulátorral! – írta: nézzbe, 10 éve

Bevezető

Hétvége. Reggel hétkor csörög az óra, irány a szokásos piaci túrára. Bár szakad az eső, elszántak vagyunk, hátha így is lesznek kint páran. Egy gyors reggeli, aztán ülünk a kocsiba, indulunk is.

Megérkezve beigazolódott a gyanúm, szinte sehol egy lélek, csak pár stand volt kint. Körbe se néztem, megálltam az első műszaki lomisnál, a semmin kívül két noti ázott az asztalon. Az egyik egy Apple Powerbook G3 volt, de nem vagyok nagy alma fan, így a másikat vettem meg, egy Dell Inspiron 8100-at.

Persze, előtte szemrevételeztem a gépet, gombok, RAM, HDD, ilyesmi megvan-e? Piacra csavarhúzó nélkül soha! Szó szerint folyt a víz belőle, de a remény hal meg utoljára. Nos, indulhatunk is haza. Nézzük, hogy mit sikerült vennem:

Dell Inspiron 8100 teljes pompájában. Külsőre teljesen rendben van, pár kopás található csak rajta.

A gép jobb oldalán található egy LAN és modem csatlakozó, infra, HDD fiók, továbbá a hang ki- és bemenetek valamint két darab PCMCIA foglalat.

Bal oldalon található az S-videó kimenet és a DVD-ROM.

Hátul pedig CPU ventik és I\O portok.

Elöl pedig a 16 "hengeres" akku-pakk pumpálja az energiát a gépbe.

Töltő nem volt hozzá és a töltőaljzat se volt átlagos (Dell szokás). Csináltam egy adaptert frontpanel csatikból és már kajálta is az áramot a gép.

Bekapcsoltam és bootolt is a német XP, ergo nem halott a HDD. Úgy, ahogy volt, kitették az utcára a gépet, személyes adatok, képek, minden rajta volt. Instant format C:\ , megy fel az új rendszer.

Előző két cikkemmel ellentétben szerencsére ezzel a notival nem volt semmi gond, olyan formán, hogy magától meggyógyult, ugyanis mikor bekapcsoltam, elszórtan függőleges pixelcsíkok villogtak, de idővel elmúlt. Gondolom, a víz nem tett neki jót. Igaz, egy csík még most is ott van, de szerencsére a kijelző leges-legszélén, így egyáltalán nem zavaró.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények