Xiaomi Redmi Note - Szerelem, első látásra

A kínai gyártó középkategóriás, sokmagos tepsijébe hardveresen nem tudok belekötni, de másutt sem sok a baki. – írta: MuzikJunkie, 10 éve

Doboz, küllem

Szóval a Panda jó szokásához híven alaposan becsomagolta ezúttal is a készüléket és annak dobozát. A készülék méreteihez képest a doboz kicsi és lapos. Kemény, újrahasznosított kartonból készült, mindenféle festés, vagy csicsa nélkül. Elején egy szolid MI felirat, hátulján pedig egy kis matrica a főbb tulajdonságokkal, kínaiul.

Doboz fedelének leszedése után rögtön a telefon figyel ránk, alatta szépen elrendezve töltő és USB kábel. Ennyiben ki is merül a tartozékok garmadája. Füles, vagy kijelzővédő fólia nincs.

A Redmi Note láttán az jutott eszembe, hogy a Xiaomi nem gondolta túl a dizájnt. Ezt nem pejoratív értelemben írom, sokkal inkább arra gondolok, hogy a cucc letisztult, minimalista és bár szubjektív, de szerintem szép is.

Nem túl nehéz (!), ellenben elég nagy. A 154 x 78,7 x 9,4 milliméteres dimenziók utóbbi állításom igazolják, viszont a 199 grammos tömeget én úgy annyira nem éreztem. Lehet azért, mert tepsiken edződtem és összehasonlítani is csak egy Lumia 920-szal tudtam, ami szintén nem a pehelysúlyban játszik, de az is lehet, hogy azért, mert jó a súlypontja, nem akar kibillenni semerre a kezemből. Szóval egy kézzel maximum a Yetibocik lennének képesek használni, de lehet, nekik nincs is kezük, nem tudom.

A hátlap sajnos fényes, lakkozott felületű a fehér színű verzió esetében és ami rögtön feltűnt, hogy baromira csúszós az egész, a kijelző is, ráadásul az ujjlenyomatot is szorgalmasan gyűjti.
Szétszedhető, akkumulátor cserélhető és így férünk hozzá a microSD és a két SIM foglalathoz (mindkettőbe normál méretű SIM megy). Nyomkodásra, tekergetésre nem reagál hangokkal, összeszerelés minősége klafa.

Mivel a Note-ot saját részre és nem eladásra vettem, ezért rendeltem is hozzá legott egy gumis bumpert és egy úgynevezett tempered glass screen protectort, karcolódásokat, sérüléseket megelőzendő. Kettő együtt valami 6 dollár volt, azt hiszem, nem tétel a biztonságért.

A megjelenítő egyébként 5,5 hüvelykes, OGS, IPS-LCD panel, ami HD felbontásra képes. Napfényben is jól látható, betekintési szög kiváló (gyártó adatai szerint 178 fok)és akárhogy forgattam, nem invertálódtak a színek, egyszóval pöpec.

Nem spóroltak a kávával, alul és felül van ráhagyás, de azért nincs ok a panaszra és ebben a méretben pár milliméter nem oszt, nem szoroz.

Kijelző alatt három kapacitív gomb található, érzékenységük hibátlan és a piros színű megvilágításuk is jól néz ki, nekem legalábbis nagyon bejön.
Felül beszédhangszórót találunk, mellette egy 5 megapixeles előlapi kamerát és szenzorokat (fény- és közelségérzékelő), no és sok telefon Achilles-sarkát: az értesítési LED-et, aminek színe akciónként változó.

Már múltkor is írtam, hogy erről a filléres, ám igen hasznos dologról nem értem, hogy miért feledkeznek meg egyre gyakrabban a gyártók, itt viszont van öröm é bódottá.
Az összes fizikai gombot jobboldalra űzték, tehát itt a bekapcsoló és hangerőszabályzó gomb is. Nyomáspontjuk jó, nem lötyögnek. Baloldala a vasnak teljesen sivár, a készülékház alján microUSB csatlakozó és mikrofon figyel, tetején pedig a jack bemenet társaságában van a másodlagos mikrofon zajszűréshez, hiszen ezt is tudja a Note.

Hátoldalán a 13 megapixeles kamerát találjuk, LED villanóval, az alsó szegmensben pedig a króm MI logót (amit nem csak rászitáztak, hanem domború)és hangszórórácsot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények