Xiaomi Redmi Note 3

Nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire: nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell! – írta: BrianDK, 8 éve

Doboz, kicsomagolás, Külső

Doboz

A telefonnál nem sokkal nagyobb dobozban érkezett. A doboz alapvetően fehér, rajta a készülék képe látható. Hátoldalán kínai írásjelekkel némi specifikáció, Mi logó és ennyi. Semmi sallang, semmi oda nem illő dolog. Egyszerű, letisztult. Érdekes egyébként, hogy a telefon doboza nem sokkal nagyobb a Samsung Galaxy S4 dobozánál.

A doboz tetejét lehúzva alatta egyből a készülék néz farkasszemet velünk és tökéletesen kitölti a helyet. A gyár, vagy a forgalmazó helyezett rá egy matt fóliát. Szép volt, de az üvegfólia jobban mutat rajta (bár itt van rajta egy-két ujjnyom, ami nem is ide való, de erről szintén később...) A dobozban a készüléken a dokumentáción és a töltő (és átalakító) - adatkábel kombón kívül mást nem találunk. A Xiaomi úgy gondolja, majd a használó eldönti milyen headsettel akarja használni. Nálam is tervben van egy Piston 3.

A készülékház Unibody kialakítású (a hátlap fém), tehát az akkumulátor nem cserélhető benne. A fémhasználat miatt a súlya is kicsit nőtt a korábbiakhoz képest, 164 g lett. Viszont így igazán minőségi készülék lett, fogásra is. A SIM-et egy tálcán lehet a készülékbe behelyezni, és onnan kivenni. Ehhez a tű a dokumentációban található, ami teljes egészében kínaiul van. Nekem még nem volt ilyen telefonom, így aztán először meg kellett fejteni a működését. De nem volt nagy "was ist das".

Az előlapon terpeszkedik tehát az 5.5" méretű IPS LCD kijelző, amelynek a felbontása 1080 x 1920, képsűrűsége pedig 403 ppi. Így a borongós, hóeséses időben még nem volt olyan világos, hogy fel kellett volna tekernem a fényerő beállítását, egyelőre automatikus fényerővel is gond nélkül elmegy. A kijelző fölött a beszédhangszóró, attól jobbra a szenzorok, tovább jobbra pedig az előlapi kamera látható (5 Mpx), mellette pedig az RGB értesítési LED, ami a szívárvány összes színében tud tündökölni.

A képernyő alatt a korábban már említett előlapi gombok találhatók, amelyek ezúttal megvilágítást is kaptak. Fény nélkül alig láthatóak, de érintésre azonnal megkapják a világítást is. Ennek is be lehet állítani a késleltetését, meddig maradjon megvilágított állapotban.

A hátoldal egy kicsit izgalmasabbra sikerült. Felül látható a 13 Megapixeles, dupla ledes vakuval ellátott fényképezőgép. Alatta az ujjlenyomat-olvasó, a készülék legalján pedig a Mi logó és alatta a hangszóró, ami a multimédiás tartalmakat, illetve a kihangosított telefonbeszélgetést egyaránt megszólaltatja.

Meg kell mondjam nekem nagyon bejön. Az ujjlenyomat érzékelő kézre esik és a kalibrálása is egyszerű volt. Tökéletesen működik. Én ugyebár az ezüst színű hátlappal kaptam, de létezik belőle arany színű és fehér is, melyeknek az előlapja is ilyen színű.

A készülék aljának egyhangúságát a bal oldalon elhelyezett töltő csatlakozó töri meg, mellette pedig apró lyuk látható, itt helyezték el a mikrofont. A készülék bal oldalán mindösszesen a SIM tálca kapott helyet. Minthogy ez is kétkártyás, így ebbe két Micro SIM rakható egymás mellé. Én az első slotba tettem az enyémet - mert egy kártyával használom.

A készülék jobb oldalán található a ki/bekapcsoló gomb, valamint a hangerőszabályzó párosa. A készülék tetején szabvány jack csatlakozó, és infraport található, valamint a másodlagos mikrofon.

Ujjlenyomat-olvasó

Ez egy érdekes dolog és már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam. Az ujjlenyomat-olvasó eddig csak a prémiumkészülékek privilégiuma volt. Kalibrálása nagyon egyszerű volt, igaz kb. 10 alkalommal is oda kellett érinteni az ujjam az érzékelőhöz. De működik. Hibátlanul. Sok embert hallottam panaszkodni, hogy a Galaxy S5 ujjlenyomat-olvasója nem kifejezetten megbízható. Eddig 10-ből 10 alkalommal sikerrel oldottam fel a telefont az ujjam odaérintésével. Nagyon jó a feature, mert az ujjad mindig kéznél van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények