Xiaomi Redmi S2 – szelfizz velem

Elfogadható árú telefon erős középkategóriás hardverrel, naprakész rendszerrel, komoly kamerás képességgel. – írta: bloggiold, 6 éve

Hardver, szoftverezettség

A két évvel ezelőtt bemutatott Qualcomm Snapdragon 625 középkategóriás chipkészlet szépen szivárog le az egyre olcsóbb készülékekbe. A 14 nanométeres gyártástechnológiának köszönhetően, amelyet egyébként először alkalmazott a gyártó a 600-as sorozatban, kimondottan energiatakarékos a SoC. A chipkészlet nyolc Cortex-A53 magot tartalmaz, az órajel maximum 2 gigahertz lehet. A készlet része az Adreno 506 GPU is, amely elegendő teljesítményt nyújt a játékok futtatásához, szinte mindent elvisz, kisebb FPS érték mellett. Rendszermemóriából 4 gigabájt, belső adattárolóból pedig 64 gigabájt jutott.

Szoftveres részről Android 8.1-ről van szó, villámgyors és jól optimalizált, végletekig személyre szabható MIUI 9 felülettel. A Redmi S2 első körben kapja meg a legújabb MIUI 10 szoftvert, pontosabban fejlesztői verzióban már elérhető, már használom is, igaz egy másik Xiaomi készüléken.

Az általános felhasználás során valóban fürgébb lett a MIUI 10, nem kamu a „Gyorsabb leszek, mint a villám” marketing szöveg! Jelenleg azonban a 9.5.14.0 Global Stabil verzió fut a készüléken, a legfrissebb biztonsági csomaggal.

A komplett Google pakk és a Microsoft Office programok mellett megkapunk mindent, amire csak az átlagfelhasználónak szüksége van. Az alap Android rendszerhez képest a legfeltűnőbb az, hogy nincs app drawer (alkalmazáslista), ha hiányozna valakinek, irány a Play Áruház, vagy a Témák alkalmazásban nézzünk szét.

Rengeteg hasznos és jó alkalmazás képzi a rendszer részét, a teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni a Számológépet, a Képernyővideó-felvevőt, a Szkennert, az Iránytűt, a Mi Távirányítót, a Fájlkezelőt, az Időjárást, vagy a Jegyzeteket. Nem lehet szó nélkül elmenni a Biztonság app, a Második asztal, vagy a klónozott alkalmazások létrehozása mellett sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

Előzmények