Xiaomi Soocas X3 - feketét fehéren

Egyre többen döntenek a hagyományos helyett az elektromos fogkefe alkalmazása mellett. – írta: bloggiold, 6 éve

Telefonos alkalmazások, összegzés

A Xiaomi Soocas X3 Bluetooth-kapcsolattal is rendelkezik, így képes a Soocas X3 alkalmazáson keresztül csatlakozni a telefonunkhoz és szinkronizálni az adatokat. A dobozon lévő QR-kód a Soocas oldaláról tölti le a kínai nyelvű alkalmazást, ami nekünk nem lesz jó. A Play Áruházból sem lehetséges letölteni, ezért az egyébként teljesen megbízható apkpure oldalról kell beszereznünk. A nemzetközi verziós alkalmazás vírusmentes, több számítógépen és telefonon is ellenőriztem!

Egy gyors regisztráció és a személyes adatok beállítása után kezdődhet az ismerkedés. Amikor a fogkefén felvillan a kék Bluetooth logó nyomjuk meg a bekapcsoló gombot és már össze is kapcsolódott a két eszköz.

Ujjunkat fentről lefelé húzva megindul a szinkronizálás. A főoldalon a fogmosásokért megszerzett pontokat, az akkumulátor és a fej állapotát mutatja a program. Középen a tisztítási metódusokról kapunk információt. Jobb oldalon felül az ikonra bökve az elmúlt napok statisztikájából gyártott motivációs üzeneteket olvashatjuk. Bal oldalon felül a hárompontos menü a beállításokba visz.

Az egyéni beállításokban a tisztítási időt, a fokozatosan induló rezgést a fröccsenés megakadályozása miatt, a plusz 30 másodperc fehérítést, vagy így masszást, illetve az extra 10 másodperc nyelvtisztítást adhatjuk a rutin fogmosáshoz. Szintén a beállításokban találjuk a szoftver frissítés pontot, jelenleg a v1.14 a legfrissebb verzió. A History résznél napi, heti és negyedéves bontásban nézhetjük meg fogmosásunk történetét. Az Achievements fülön medálokat gyűjthetünk a jó fogmosások eredményeként, ami plusz motivációt jelenthet.

A másik alkalmazás, amellyel felokosítható a fogkefénk, az a Mi Home. A letöltés jóval egyszerűbb, csak keressünk rá iOS esetében az App Store, Android telefon használatakor a Play Áruházban és telepítsük.

Sajnos itt is lesz némi zavar az erőben, a jobb felső sarokban, a plusz jelre bökve tudnák a fogkefénket társítani az applikációval, de nem tudjuk. Ezért a jobb sarokban látható Profil menüben, a beállításoknál állítsuk át a régiót Kínára, a nyelvet pedig angolra, ahogyan a képen látható. Utána már sikeres lesz az eszköz hozzáadása.

A megpróbáltatások nem érnek véget, mert a kezelőfelület tyúklábas lesz. Maga a felület javarészt megegyezik a Soocas app esetében látottakkal, egyedül a fentebb látható jobb oldali kép igényel némi magyarázatot. Az ikonok alapján egész könnyen kitalálhatóak az egyes funkciók. Fentről lefelé haladva az öt menüpont megegyezik a Soocas alkalmazásnál leírtakkal. Az alatta lévő részre kattintva az app beállításaiba mehetünk, de itt már szerencsére minden angol nyelvű. A legalsó írás egy hibabejelentő és GY.I.K.-ot tartalmazó rész, erre valószínűleg nem lesz szükségünk.

A Soocas és a Mi Home alkalmazás is fent lehet a telefonunkon, azonban az aktuális statisztikák csak abban az applikációban jelennek meg és tárolódnak, amelyikbe fogmosás után elsőként beléptünk. Természetesen telefonos alkalmazások nélkül is használható a fogkefe, de úgy nem az igazi.

A töltési idő 16 óra, ami nagyon sok, de vigasztalhat bennünket a cserébe kapott 25 napos üzemidő. A 1000 mAh kapacitású, Lithium-Ion akkumulátor ellátott fogkefe vezeték nélküli töltése nagyon ötletes és jól is néz ki. A lassan pulzáló zöld LED-ek és a világító Soocas logó kifejezetten ízléses.

Összegzésként elmondható, hogy a Xiaomi Soocas X3 nem csak szép és jól kidolgozott, hanem tisztító funkcióiban is tökéletesen kielégít minden igényt. Feldobja az unalmas fogmosást és tényleg új szintre emeli a fogmosás élményét. A negatívumot csak a telefonos alkalmazásokról lehet elmondani, ezért itt sajnos kompromisszumot kell kötnünk.

A fehér színű Xiaomi Soocas X3 német raktárból öt nap alatt megérkezett, a szállítással megnövelt ár 75,3 USA dollár, ami 21 ezer forint. A fekete színű Xiaomi Soocas X3 kínai raktárból, EU Priority Line szállítással 15 nap alatt a kezemben volt. A szállítási költségekkel megemelt ár mindösszesen 69,6 USA dollár, ami 19 ezer forint, további plusz költségek nélkül.

Azóta történt

Előzmények

  • Oclean One okosfogkefe

    Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt.