A Dűne világa - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

nem jelent még meg a ''Dűne homokférgei'' otthon?


Dade
(tag)

Hááát, nem tudom... Nekem ugyanúgy tetszenek a fia által írt könyvek is, én ezeket valahogy ''könnyebben'' olvastam, mint például a Dűne Gyermekeit. :B
Sajnos pár kötettel le vagyok maradva, ezeket még be kell hogy szerezzem! :R

Üdv!


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

szerintem se rosszak...

Számomra a ''legnehezebb'' a Dűne istencsászára volt, mint olvasnivaló...

Kíváncsi vagyok, h hogyan zárják le a fiúk a történetet... :U :F


joshua7
(veterán)

Nemrég vettem meg dvd-n az eredeti Dűnét. Nos, annyira nem tetszett. Ez nálam úgy jön ki, h baromi álmos leszek filmnézés közben és így kimaradnak részek. :) Viszont láttam a minisorozatot is pár éve. Visszaemlékezve az jobban bejött.


Esmein
(nagyúr)
Blog

A David Lynch féle változat, amit dvd-n árulnak mostanában szerintem a gyengébben sikerült interpretáció történet szempontjából, a miniseries erre nagyobb hangsúlyt fektetett, tegyük hozzá, hogy 4.5 órába sokkal több minden fér. Ott viszont a küldső területeken felvett jelenetek nem néztek ki annyira jól, a többivel elégedett voltam :) Ha egyszer lesz időm lehet megnézem megint, mert van annak már vagy 2 éve is...

[Szerkesztve]


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

én sajnos nem láttam a mini-seriest, de önmagában a Lynch-féle film bejött... Az, h a könyvhöz képest nudlipöcs, az egy dolog.
De ha nem azt nézzük, h történethűség, satöbbi, akkor szvsz akkor is kellemes film... (állítólag az Öreg Herbert is nem gyengén részt vett a film készítésében =''tevékenyen részt vállalt a filmben'' :DDD )


Esmein
(nagyúr)
Blog

Bennem nem hagyott mély nyomot, de lehet beütemezem valamikorra, eredeti nyelven. A történethűség miatt érdemes megnézni a miniseriest.


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

nem tudom, a miseries első részének a felénél tartok, de ezek a színészek maxigázok...
legjobban a navigátoron akadtam ki - az éxerelmére... Nem olvasták ezek a könyveket?!
:(


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

Ejnye Fiatalok! De behalt ez a topik - gyenge kezdés után erős visszaesés?!

más: a legutolsó Dűne-kötet (asszem a Dűne homokférgei) kapható már?!

thx a visszajelzésért!


auth.gabor
(tag)

Keresek megvételre három Dűne könyvet:
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne homokférgei (Szukits, 2007)
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne – A corrini csata (Szukits, 2004)
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne fia, Paul (Szukits, 2008)


l.skywalker
(félisten)
Blog

Erre válaszolva: Sorozatok #62729

A Frank Herbert által írt első hat rész nálam egyértelműen két nagyobb részre oszlik. Az első három könyv ugyanazt a hangulatot idézi, és a második valamint a harmadik könyv is még jól idomul az első könyv cselekményéhez. És habár a harmadik könyvben már Paul Atreides élő emberként nem szerepel, az ő leszármazottainak története és a fremenek élete még mindig ugyanolyan izgalmasak, mint az első kötet esetében. Viszont a negyedik résszel elkezdődik Frank Herbert univerzumának kitágulása a misztikum irányába és egyre több, az első három részt meghazudtoló (pedig abban is van bőven misztikum) túlmisztifikált bonyolító tényező kerül konkrétan a középpontba. Nekem a Dűne Istencsászára volt Herbert "Szilmarilok"-ja. Az egész része és rém pontos és felfoghatatlan, hogy ez egy ember agyából született, de ugyanakkor szerintem szembemegy a korábbi könyvek könnyed történetvezetésével, olvashatósávágval. És ez az amit Brian Herbert és Kevin J. Anderson nem, hogy visszahozott, de ahogy írtam korábban - A Dűne Legendái trilógia története szenzációs. A karakterek, a fordulatok és az egész sztori lebilincselő. Pont mint az első Frank Herbert könyv.


trek81
(senior tag)

Dune 2000game a mai napig napi szinten nyomom.

üzenetek