Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


markknight
(veterán)

Rettenetes ahogy ez az iCloud működik, olyan szinten fapad, hogy az ember eldobja az agyát mennyire gyér.

A gépemre random mikor finderben böngészek (nem icloudos mappákat) akkor valami triggereli cloudot, hogy valamilyen fájlokat töltsön le, mintha én offline szeretném az icloudosakat böngészni. Ez azt eredményezi, hogy FOLYAMATOSAN tele van pakolva a gépem iCloud fájlokkal, olyanokkal amiket nem használok.

És sajnos nem tudom megállapítani milyen folyamat alapján megy. Adott egy sorozat ami nincs meg máshol úgy ahogy nekem kellett ez iCloud-ban van tárolva. Ha a mappát nézem ott a felhő ikon, hogy letölthetem. Ha bemegyek a mappába látom, hogy 30 fájlból 28-at letöltött, ezeket manuálisan kell remove downloads gombbal eltávolítanom. Na, de most nekem van vagy 200 hasonló mappám, marhára nem szeretnék egyesével bemenni és törölgetni őket, hogy csak online tárolja, SŐT. Nem is akarok vele foglalkozni, NE SZEDJEN LE NEKEM SEMMIT OFFLINE AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL!

A táhely takarékoskodás be van kapcsolva, ha úgy van, hogy telepíteni akarok egy nagyobb programot, akkor pofátlanul kiírja a Macos, hogy töröljek valamit mert nincs hely, holott ezt a sok szemetet amit az engedélyem nélkül leszedett simán le tudná kapni.. Ilyenkor mit kell csinálnom? Bemenni a beállításokba és kikapcsolni az iCloud Drive-ot, ez felszabadít minden helyet, de ha meg bekapcsolom akkor ugyanez ismétlődik.

-Letöltött fájlokra nem tudok keresni
-Programot nem találtam ami automatikusan törölné ezeket
-Arra se találtam programot meg beállítást ami kikapcsolja ezeket a letöltéseket.

PLS help, mert kezdek megőrülni.

üzenetek