Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Nem valószínű, de függ néhány dologtól, mondjuk nem azzal lett elküldve mint ami a Aliexpress Selection Standard -hez járna. Milyen azonosítóról van szó?

[ Szerkesztve ]


miti5
(tag)

Tényleg??? milyen újítások ,el se hiszem .... ez viszont akkor jó lett ..:DD Na kíváncsi leszek hogy ítélnek az esetemben


#02260224
(junior tag)

Ha egy shop akcióiról szeretnék minél hamarabb tudomást szerezni, akkor azt feliratkozással érhetem el ? Ha sale van, akkor jönni fog az email ?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

PCLUC..

De volt egy csomagom, ami nem kapott azonosítót és még abban reménykedtem, hogy az volt esetleg..

Amúgy az hol derül ki ,hogy mi járna hozzá? Aliexpress Selection Standard-hez.

[ Szerkesztve ]


yogibear
(addikt)

Amúgy az hol derül ki ,hogy mi járna hozzá? Aliexpress Selection Standard-hez.

PNLUC.... - MPL, vagy 1582.... - Express One


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Ó hogy csesszék meg akkor :(
Mindegy, nagy levegő és örülök, hogy megérkezett a csomagom... és fizethetek

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nyugi nem történt semmi, nem fizetős lesz.
Többször írtuk hogy megváltozott az AliExpress Standard és AliExpress Selection Standard kézbesítése, az Express One mellé bejött az MPL (ami nem Posta hanem a futáros cége).
Ezeket a PNLUC.. kezdetű csomagokat ők is vámolás után, belföldi 1 napos kézbesítésű üzleti csomagként kapják meg.
Semmi fizetnivalód nincs.
Annyi a különbség hogy itt beiktatódik egy másik logisztikai cég és ezért lehet hogy 1 nappal később kerül hozzájuk mint az Express One-hoz az ugyanilyen kategóriájú csomag. Az MPL is kétszer kézbesít és miután átadják neki a követő munkanapon. Szóval nyugi ez rendben van.
Egyébként meg ha a fenti két szállítási mód esetén az érték a nettó 150 € fölé csúszik kiesnek ezek a szállítók és tényleg fizetős posta lesz, az áfát is itt kell fizetni majd.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

:R


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Azt hiszem nem a kínai csomag lesz... Mert a NAV-tól jött vmi ... Megyei AVIG.

Legalábbis nem gondolom, hogy a PNLUC-ból RL hivatalos küldemény lesz, most néztem meg az értesítőt.

Hivatalos irat... :DDD

[ Szerkesztve ]


Churpik
(tag)

Gépjárműadó. Nekem is kiküldték tök feleslegesen, mert addigra már át is volt utalva. Türelmetlenkednek, ha nem nézed meg az Ügyfélkapus Tárhelyen az általuk meghatározott határidőn belül.
Nekem kétszer küldték Tárhelyre, a másodikat amikor kellett megnéztem, határidőre átutaltam, majd pár nap múlva megérkezett a postással az aláírnivaló. Ment is a szelektív kukába egyből.
Sok pénze van az adófiztőknek erre, de legalább csinál valamit a Posta, bizonyítva a fontosságát (biztosítás, csoki és sorsjegy árusítása mellett).


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Igen, erre gyanakszom én is. Bűnöző lettem, mert késtem. :DDD


pingwin92
(aktív tag)

Üdv!

Rendeltem a Poco Official Store-ból egy Poco X6 Prót. Most jár a vámnál, és kértek dokumentumpótlást.
Gondoltam, kértek egy számlát a Poco Store-tól, és azon két dolog nem stimmel:
egyrészt a megnevezésben csak a sima Poco X6 van, nem a Pro – bár, ez lehet, hogy csak lemaradt, vagy nem fért ki, de amúgy kiférne. Kezdjek aggódni?
A másik, hogy az érték mezőben sem annyi van, mint amennyit fizettem, hanem több. És nem pont a 27%-kal, hanem még annál is több. Mondjuk it már csak egy ~$10-os eltérés van..
Most ezt így nem küldeném be, mert nem akarok az után az összeg után adózni.
Vagy ebben ez, meg egyéb költségek már benne lennének?
Olvastam az összefoglalót, hogy van, hogy már nem kell ÁFÁ-t meg vámot fizetni, de az csak €150 alatt van, ha minden igaz. A telefon meg több volt.
Meg amúgy is, honnan tudná a vámhatóság a számla alapján, hogy itt már nem kéne semmit behajtaniuk rajtam? Bár gondolom, van behajtanivalójuk..

Meg amúgy az sem teljesen tiszta, hogy AliExpress-en a rendeléseknél, ha rámegyek erre a rendelésre, ahol az árat írja, hogy "Total:", alatta ott van, hogy "VAT included". De van ott egy kis kérdőjel, amire, ha rábökök, azt írja, hogy "VAT: $0.00". (Meg valami szöveg, hogy EU-ba érkező dolgokra kötelező, blabla...) Most akkor, mi van? :F

Azt amúgy csak halkan teszem hozzá, hogy elképzelhető, hogy a csomagon meg valami 3. dolog van mind a megnevezés, mind az érték mezőben...

Előre is köszönöm a választ! :R

[ Szerkesztve ]


PuffyDog
(junior tag)

150 euró felett nem szed adót az Ali, azért látsz ott nullát.


pingwin92
(aktív tag)

Jó, de akkor egyrészt miért írja, hogy included? Bár ezt még talán tudom érteni, hogy hát amúgy így szokott lenni, hogy mindig azt írja, hogy benne van és szed is, csak ilyen összegnél 0 az, amit szed.. Ok.

Másik: jó, az Ali akkor nem, de akkor a magyar hatóságok azért igen, ugye?


V/
(titán)

A kiírt ár tartalmazza az áfát ezt látod a hirdetési oldalon és ez az ár igaz akkor is amikor az AliExpress szedi be az áfát vagy majd 150 € feletti értékű termék esetén itthon szedik be az áfát, a 27 % -al emelt ár azonos.
(Persze nem egészen, mert van még olyan hogy nálunk a devizát vámolási árfolyammal számolják ami egy adott hónapban fix és végeredményben kevesebb lesz, mint a fizetésnapi érték bank árfolyammal, ez a jellemző)
Amikor fizeted akkor egy másik oldalon vagy és a törvényi kötelezettség miaTt az értékhatár feletti termékek esetén nettósítani fogják a kiírt árat, levonják az áfát. ár kiigazítás, Price adjustment -27% összeg levonva.
Látható és ha ismert a 2021 július 1-től élő import szabályozás akkor érthető is lesz.

Nem kell külön számla, leírtam az Összefoglalóban hogy mit kell beküldeni értékigazolásnak AliExpress esetén, ne legyen sem több, sem kevesebb mint amit bankkártyával ki lett fizetve, mert a banki fizetési igazoláson egyértelmű az összeg

[ Szerkesztve ]


pingwin92
(aktív tag)

Köszi! Most már értem.

Közben amúgy írtam a Pocónak is, és küldtek egy javított számlát is, úgyhogy ez is rendben van.

Már csak azt nem tudom, hogy ha a csomagon nem az van – mert szoktak ilyet csinálni, hogy, "valami kacat" jóval kevesebb $-ért –, abból lehet-e nekem bajom. Bár ilyenkor inkább a boltnak kéne magyarázkodnia szerintem...


V/
(titán)

Nem nézik hogy a csomagra mi van rá írva, mert oda nem igazán kell feltüntetni. Minden csomagot elektronikus adatfeldolgozással kezelnek és ott meg kell adni az tartalom értékét is, főleg ha a feladó elvesztés esetén szeretne némi kárpótlást.
Ha vámolni fogják a célországba (EU-n belül nem, de más országok viszonylatában mindig, értékhatártól függetlenül) akkor kötelező egy vám-árunyilatkozat amin rajta van hogy konkrétan miről van szó, mennyi az értéke, szállítási díja és vámtarifa besorolása, ez is már elektronikusan megy.
Ha valami hiányzik, vagy valamely adat nem egyértelmű akkor kérnek be igazolásokat. Pl. telefon van csomagban, de nem az van megadva az adatoknál és a csomagátvilágítón meg ennek ellenére telefont látnak.

[ Szerkesztve ]


Atilla001
(senior tag)

Sziasztok. Vásároltam tegnap egy coin os terméket. Még nem sippelték. Szeretném törölni. Csak pc vagy app ban is lehet? Az eladó szerint keressem a supportot mert ők már leadták. Találtam olcsóbban. Thx
"Dear friend, the goods platform has been signed and shipped, you can contact the customer service, due to the special of the single, we can not directly give you a refund."

[ Szerkesztve ]


pingwin92
(aktív tag)

Ahhaa... Értem. :R

Akkor lehet, hogy most is csak valami €30 környéki ár van megadva, csak a megnevezésben mondjuk USB porszívó szerepel, amin már látszik, hogy nem okés. És az F5-öm után, amit tavaly novemberben rendeltem tőlük, azért kellett csak a €32 27%-át fizetni, mert ott "refurbished phone" volt megadva az említett ár mellett, az meg átcsusszant.


st6969
(őstag)

Sziasztok,
próbálnék rendelni az Alin. Gyakorlatilag hetente szoktam, egyszer használatos Revolut kártyával. Nem fogadja el, ráadásul kiteszi a kosárból az összes cuccot. Próbáltam nem egyszer használatossal is.
Mi a jó franc ez?

üzenetek