Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


atee_13
(őstag)

:R


Harcipocok84
(junior tag)

Kezd egy kicsit tele lenni a hócipőm a Postával.

23. napja csücsülnek a csomagjaim a vámon bármi intézkedés nélkül. Minden utána lévő rendelésem beérkezett már, csak a március 25-én vámra beérkezők nem.
És most azért vagyok kiakadva, mert a munkámhoz szükséges alkatrészeken ülnek. Az ügyfeleknek ezt piszkos nehezen tudom megmagyarázni mér kell hetek óta várniuk... A mai világban mindenkinek minden azonnal kell, én meg váratom őket 3 hete...

Folyamatosan bombázom a postát a levelekkel (központi ügyfélszolgálat, vámügynökség, stb..), természetesen még csak nem is válaszolnak rá. Telefonon meg már legalább öt alkalommal nyugtattak, hogy a benyújtott dokumentumokkal minden okés, legyek türelemmel...

Tudom-tudom, semmit nem lehet tenni, csak ülni és várni...

Járt még valaki így?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A vámolásos telefonszámon és a vámolási e-mail, bár ez utóbbi nem igazán hatékony kell érdeklődni, a központi ügyfélszolgálat sem lát mindent.
Nem az okmányok jók-e amit kérdezni kell, hanem hogy mikor továbbították a vámosokhoz ( programban van dátum és idő mező erre), ha ez megvan akkor esetleg rá kérdezhetek a reptéri vámosoknál hogy miért nem csinálták még meg a határozatokat ami 2 perces munka lenne.
De tudom a várható válaszokat, a postásoktól még nem kapták meg, vagy már rég megcsinálták.

[ Szerkesztve ]


Churpik
(junior tag)

"Azért nem csináltuk még meg a határozatokat, mert folyton érdeklődnek és telefonálgatnak, hogy készen vannak-e már, így nem tudunk ezzel érdemben foglalkozni" ;]

[ Szerkesztve ]


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Kínából április 7-én rendeltem, 19-25-re vállalták, és már ma meg is érkezett. :C
Ingyenes kiszállítással.


kbyte1024
(addikt)

Rohadjanak meg :R 4700 vámot kellett fizetnem :C
Ilyen se volt még ez az első.

[ Szerkesztve ]


atee_13
(őstag)

Hát ha ezzel a niknévvel rendelted akkor azt hiszem meg is vagyunk :DDD

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem egészen érhető amit írsz ;] , a vámolást nem a postaiak csinálják, a vámosokat te nem tudod hívni.


V/
(titán)

Ez a normális ügymenet, ha normális szállítási móddal rendeled, de a várható kézbesítés az nem tekinthető vállalásnak. Becsült idő.


V/
(titán)

Az szerintem nem vám amit fizettél, mert ilyen mértékű vám nincs.


kbyte1024
(addikt)

Ment privibe.


PuffyDog
(junior tag)

Sziasztok!
Ma délelőtt 2 alkalommal próbált megterhelni az Ali. A Wise Support megerősítette, hogy ténylegesen az Ali volt. Ezt a kártyát amúgy is csak ott használom. Ráadásul lengyel pénznemben próbáltak, USDben fizetek mióta élek.
Ali Support csak annyit írt, hogy kivizsgálják.
Semmi fizetésre váró tételem nincs és legutóbb február elején használtam a Wiseot náluk.
Mi és hogyan lehetett ez?
[kép] [kép] [kép]


kbyte1024
(addikt)

Meg nem is láttam ilyet pedig sokat vásárolok az Ali-rol.


PuffyDog
(junior tag)

Én sem, és közel 15 éve külföldről veszek szinte mindent. Lassan már az ehető és magamra kenhető dolgokat is.


V/
(titán)

A Wise topikban írják hogy valami hacker banda próbálkozik a bankkártyák adatainak feltörésével valami speciális módszerrel és ha sikerül akkor az AliExpress-en vásárolnának.
Április 3-án fecus írta is

Ha nem lopták el a bankkártya adataidat valami eltárolt helyről akkor nem a te hibád, az hogy az AliExpress-en vásárolnak egy érvényes kártyával az nem az ő hibájuk (megjegyzem azt azért hiányolom hogy nincs olyan hogy egy bankkártya csak egy fiókkal használható) az hogy a Visa rendszerű kártyákat sikerül meghekkelni az inkább a Visa hibája, nem a Wise-é. Bár ők az ilyet rendezik. Érdemes lenne - ha nem mondod vissza ezt a kártyaszámot - beállítani mondjuk ilyet:

Az sem véletlen hogy 10000 Ft alatti az összeg (105 PLN) mert valahol ez valami határ kb 30 USD.

[ Szerkesztve ]


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Nálam speciel Internet kártya van a bankomnál, amikor vásárolok pl Aliról akkor teszek át annyit amennyi kell + kis tartalékot, így aztán nincs gond :D


V/
(titán)

Wise esetén nem olyan egyszerű, de ott is le lehet venni a limitet, csak arra vonatkozva írtam, más esetben megy az amit te írsz, de ezzel a módszerrel azt a kártyát is "feltörhetik" fizetni persze nem tud vele, de esetleg a bankod letiltja és újat kell igényelni.

[ Szerkesztve ]


baly81
(aktív tag)

Akkor ezek szerint, -ha jól értem- "csak" a Wise fiókkal rendelkező accountok érintettek az ügyben? Az eltárolt bankkártyaadatos loginekkel tudunk hasonló esetekről?


V/
(titán)

Nem egészen azt írtam, csak azt hogy itt írták nekem is hogy ott van néhány hozzászólás ebben a témában, de szerintem nem Wise specifikus mert bármely bankkártyára van indítva ez feltörés, emiatt teljesen mindegy hogy ki a kártyakibocsájtó bank vagy pénzügyi kiszolgáló. Csak hozzá tudjon férni a kártyaadatokhoz és tudjon vele valahol fizetni
Az hogy 4-5 ember írt ilyet akinek Wise kártyája van egyáltalán nem zár ki más bankokat.

Egyébként én több Wise digitális kártyát használok és nem volt semmi problémám.
De az se hagyd ki hogy máshonnan megszerezhették a kártyaadataidat, törték már fel a Google Pay-t is, illetve a böngészőben, mobil app-ban eltárolt bankkártya adatokhoz is hozzá lehet férni. Nem csak egy módon lehet illetéktelenül használni a kártyádat

[ Szerkesztve ]


baly81
(aktív tag)

Persze, értem, nem is úgy értettem! Csak az jött le hogy Wise accountok érintettek. Köszi a választ!
A bizonsági / adatlopási témában jártas(abb) vagyok némileg.
Egyébként a legkártékonyabb az, ha valaki felrak egy feltört / okosított appot ami amúgy fizetős lenne... Mivel annak "be kell csapnia" a Play-t, mindent ki tud olvasni és hozzáfér mindenhez. A droid és a play biztonsági szintjének növelésével / javulásával ma már nem tudsz (vagy csak rohadt nehezen) olyan alkalmazást futtatni ami nem kommunikál a szerverrel. Korábban volt ilyen lehetőség is azaz több megoldás, csak ez módosult, foltozák a droidot. Emiatt állítottam le a saját alkalmazásom fejlesztését is, mert normálisan / biztonságosan megírni így nekem már nehéz lett volna. Külsőst meg nem akartam fogadni erre, mert nem érte volna meg.

Korábban már írtam nektek, hogy én pl. az Ali / Ebay kombóra egy külön készüléket használok, SIM nélkül. Egy régebbi mobilom van befogva erre. Gyári rendszer, minden felesleges app törölve / tiltva. Csak Ali és Ebay alkalmazás van rajta. Más nincs, még netezni sem nagyon használjuk. Lehet kicsit tulzó így, de valamelyest biztonságosabbnak érzem ebben a formában.

[ Szerkesztve ]

üzenetek