Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Hunujv
(tag)

Az Aliexpress-topik azért nyitottam, mivel egyre többen rendelnek az Aliexpress-ről, ezáltal egyre több a kérdés is, így kell egy hely ahol fel lehet tenni azt, és lehetőleg minden felmerülő kérdésre választ ad.


w73istvan
(csendes tag)

Én egy negatív történettel kezdem, ami még nem zárult le. Úgy döntöttem rendelek egy telefont (2013.10.17). Nem akartam gagyi készüléket, ezért választottam egy igazi kínait (Lenovo K900). Kifizettem és vártam, hogy a DHL oldalán megjelenjenek a megadott fuvarlevél adatai. Teltek a napok, de csak nem jött semmilyen adat a csomagom hollétéről. Írtam a kereskedőnek, aki készségesen írta, hogy utánanéz. Rendszeresen, naponta váltottunk email-t és ő mindig nyugtatott, hogy tényleg nem lehet látni semmit, de lassú a DHL rendszere, meg hasonló magyarázatok. Eltelt 15 nap és vitát nyitottam (Open Dispute) a kereskedővel, kitöltöttem az adatlapot és kértem vissza a pénzem. A kereskedő elutasította az igényemet. Most elindult egy 11 napos számláló visszafelé, hogy megoldjuk a problémánkat. Közben a mai napon megjelent a DHL oldalán egy információ a csomagomról. Rögtön hívtam a DHL-t, hogy mi is ez, de csak előjegyzés az adott fuvarlevélszámra, fizikai feladás még nem történt. Most itt tartunk. Akinek van tapasztalata vitás esetről az írjon, mire is számíthatok. A kereskedő neve mellett egyébként több mint 57 000 tranzakció és 96.6%os mutató szerepel, tehát szerintem megbízhatónak tűnt.


Hunujv
(tag)

Nekem eddig két vitás vásárlásom volt.

1. Rendeltem egy telefont, a fizetéstől számított harmadik napon az eladó már fel is adta a csomagot, amit kis késéssel ugyan, de végig tudtam követni. A szállítás összesen szingapúri postával 7 nap volt így a csomag 10 nap alatt nálam volt. Tehát eddig fantasztikusan mentek a dolgok. Termék tökéletes volt, egyetlen hiba volt, hogy a hirdetésben az szerepelt, hogy a készülék tartalmaz magyar nyelvet, ám a valóságban nem ez volt a helyzet. Ezért csináltam képeket, hogy bizonyítsam az igazam, majd nyitottam egy vitát. Az eladó végig korrekt volt, elismerte a hibát, majd jött az egyezkedés. Ez sem vészes, indításnak az egész vételárat követeltem vissza, mondván így nem tudom használni a mobilt, az eladó persze nem ment bele, de az alkudozásoknak meg lett az eredménye. A telefon árának 60%-t visszafizette. A telefonra pedig került egy multi-langos rom. Tehát itt jól jártam. Érdekesség, hogy mikor visszautalta a pénzt a második napra rá a számlámon volt. (Ezt azért jegyeztem meg mert a második vitához kapcsolódik.)

2. Ez a furcsább és ez még folyamatban is van. A lényeg rendeltem egy mobilt kifizettem 10.17.-én, másnap írt az eladó, hogy az aksi mizéria miatt nem tudja küldeni csak szingapúri postával, evvel egyetlen bibi, hogy fizessek még 45 dollárt ezért. Egyből vita nyitás és fenyegetés a leminősítéssel, amelyre (10.22.-én) visszautalta a pénzt. És azóta a pénz merre lehet nem tudom, mert még azóta se jött meg. Az eladó segítőkészs, de sokra nem megyek vele, hisz látom hogy elutalta pénzt, de az valamiért nem jött meg még azóta sem. Aliexpress oldalán persze 7-10 nap van írva, csak a probléma, hogy az a mai nappal letelt és ma sem ért ide. Marad a türelem, hisz mást nem tudok csinálni, Aliexpress csetroboton kívül más elérhetőség nincs, bár találtam egy mail címet amin lehet érdeklődni (buyer@aliexpress.com), de válasz még nem jött.

Ha esetleg járt már valaki így, írjon! :R


El Gringo
(senior tag)

Én egy karórát és egy usb-s kis kocka zenés "hi-fi" ébresztőt rendeltem. Minden rendben volt, s van is :) Nekem az tetszik benne, hogy termékenként lehet összesítve megnézni a véleményeket, nem kell keresni.


Hunujv
(tag)

Egy kis leírás/segítség!

Aliexpress:

Ma már a világ legnagyobb webáruháza. Több ezer kereskedő árul itt, és a vásárlók minősíthetik őket. Olyan kereskedőtől érdemes vásárolni, amelynek kiváló vevői minősítése van. Az Aliexpress-nél már nem lehet PayPal-al fizetni, de van saját visszatérítési rendszere, tehát itt is van garancia, hogy amennyiben nem kaptad kézhez a terméket, vagy mást küldtek, mint amit megrendeltél, a pénzt visszafizetik.

Fizetés:

Az alábbi módokon fizethetünk az oldalon.
- MasterCard
- Visa
- MaestroCard
- Banki átutalás
- Western Union
- Qiwi Wallet
- Web Money

Szállítás:

Szállítási idő:
-sima posta: 7-60 nap
-futár, gyorsposta: 3-25 nap

Sima postai szállítási módok:
Singapore Post: (SG végződésű)
HongKong Post: (HK végződésű)
China Post: (CN végződésű)
Sweden Post: (SE végződésű)
Swiss Post: (CH végződésű)
Deutsche Post: (DE végződésű)
Magyar Posta: (HU végződésű)

Gyorspostai illetve futárcégek:
EMS gyorsposta
UPS
TNT
DHL

Csomagkövetős oldal:
[17track]

Részletesebb leírás erre: Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről (szállítási módok & idő)

Vám/ÁFA:
Mindenki tudja, hogy az EU-n kívülről érkező csomagok után Vámot és Áfát kell fizetni. Ha a nyomkövetés azt írja, hogy Vámkezelésre vár, akkor fizetnünk kell, ha csak Vám elé állítva --> Bejövő küldemény vámkezelve, akkor nincs semmi díj, örülhetünk. Amennyiben a nyomkövetés alapján fizetnünk kell, jobb elküldeni előre az iratokat, így nyerni lehet 1-2 napot, mert egyébként ajánlott levelet kapunk a VÁM-tól, hogy fizessünk.
Ha mégis vámolják a csomagot, akkor igazolásokat kell benyújtani a postának, ez alapján fognak intézkedni. Először lássunk egy táblázatot:

Ez a vámtarifákat mutatja, ez alapján vámolják vagy nem vámolják a csomagokat.
Részletesebb leírás erre: Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről (VÁM & ÁFA terhek)

Szükséges iratok:
A legfontosabb a posta oldaláról letölthető vámkelési nyilatkozat. Ezt ki kell tölteni és mellékelni az alábbi dokumentumokkal együtt:
-banki igazolás
-paypal igazolás
-email visszaigazolás
-elektronikus számla (ha van)

A fenti dokumentumokat legjobb kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni és egy PDF dokumentummá alakítani. Ezt majd a vamkezeles@posta.hu címre kell elküldeni. A vámkezelés után a postásnak kell fizetni kiszállításkor a Vámot vagy Áfát. Felszámolnak kezelési költséget is, ez 1000-2000 forintig terjedhet.

Kínai ünnepnapok:

Tavaszi Fesztivál (Spring Festival) 2013. február 9 - 15.

2013. február 16. (szombat) és február 17. (vasárnap) munkanapok.

Qingming Fesztivál 2013. április 4 - 6.

2013. április 7. (vasárnap) munkanap.

Munka ünnepe 2013. április 29 - május 1.

2013. április 27. (szombat) és április 28. (vasárnap) munkanapok.

Sárkányhajó Fesztivál (Dragon Boat Festival) 2013. június 10 - 12.

2013. június 8. (szombat) és június 9. (vasárnap) munkanapok

Ősz Ünnep (Mid-Autumn Festival) 2013. szeptember 19 - 21.

2013. szeptember 22. (vasárnap) munkanap.

Nemzeti Ünnep (National Day) 2013. október 1 - 7.

2013. szeptember 29. (vasárnap) és október 12. (szombat) munkanapok.

Forrás:

Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás

eBay tapasztalatok

[ Szerkesztve ]


Hunujv
(tag)

A mailre ma reggel válaszoltak. Azt írták, hogy ők 22.-én elutalták a pénzt stb. Lényeg legyek türelemmel. Erre most 16:50-kor kapom az sms-t, hogy a pénz visszakerült a számlámra! :DD


Hunujv
(tag)

Vélemények, tapasztalatok?


Hunujv
(tag)

Van valami fejlemény az üggyel kapcsolatban?


w73istvan
(csendes tag)

Pénteken megjött a telefon. Az október 17.-i rendelést november 5.-én adták át a DHL-nek. Nyitottam vitát és egy kicsit osztozkodom velük. De le a kalappal a DHL előtt, Hongkong- Budapest 4 nap.


Hunujv
(tag)

Remélem minél jobban tudsz kijönni az osztozkodásból! :)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy áfa/vám hogy működik DHL-el?


janaman01
(addikt)
Blog

Sziasztok, ha rendeltem valamit, és rá második napra megkaptam a nyomkövetési számot, , és a 4.ik napon sehol nem tudom nyomonkövetni ( tehát sehol nem él még a szám), akkor meddig várjak ?


Hunujv
(tag)

Kérdezz rá az eladótól, általában ha megkapod a nyomkövetésit onnantól 3-4 nap mire látod! Nézd meg itt is azért!


janaman01
(addikt)
Blog

Köszi: , egy beindult legalábbis már van valami mozgás :) látszik...( van több rendelésem is)..

egyébként ez mit jelent az alin a rendelésem mellett ?

Extend Processing Time
Cancel Order
Days Remaining: [ 10 days 35 minutes ]

még tiz napja van rá hogy feladja? és ha aztán se adja fel?

[ Szerkesztve ]


Hunujv
(tag)

Extend Processing Time: Több időt adsz az eladónak a feldolgozásra, ezt csak Te tudod megadni, ha például ő ír neked, hogy csúszik a feladással stb. akkor Te mérlegelsz, hogy adsz még pár napot vagy nem. ( Ha lejár az idő, egyből vissza kapod a pénzed.)

Cancel Order: Megrendelés törlése. ( Akkor is vissza kapod a pénzed.)

Days Remaining: [ 10 days 35 minutes ]: Igen 10 napja van, hogy postázza. ( Ha lejár a 10 nap és nem postázta vissza kapod a pénzed. Általában pár napon belül kapsz nyomkövetési számot.)

[ Szerkesztve ]


janaman01
(addikt)
Blog

Értem ! És köszi hogy nyitottál egy ilyen topikot is, mert ha máshol irkálok, az elveszik a "tömegben "

Ez egyébként hogy működik , ? akkor kapja csak meg a zsét a kis ferdeszemű, ha megérkezett hozzám a motyó ?


Hunujv
(tag)

Akkor kapja meg, amikor rákattintasz erre: Confirm Order Received (tehát megerősíted, hogy megjött a termék és minden príma, erre azután kattints miután alaposan átnézted a rendelt terméked, és tényleg meggyőződtél, hogy nincs hibája.)

Köszi, csak még elég kevesen vagyunk, pedig szerintem elég sokan rendelnek már az Aliról, de remélem majd leszünk többen is! :)


janaman01
(addikt)
Blog

marha sokan rendelnek aliról majd beindul ez :) én köszönöm az infókat !!!


emimi
(csendes tag)

Sziasztok, szerintetek biztonságos bankkártyával (MasterCard) fizetni? Én eddig csak PayPal-al fizettem.Aliexpress-en még nem vásároltam.


Hunujv
(tag)

Igen, saját biztonsági rendszerük van.


emimi
(csendes tag)

ok, kösz.

üzenetek