AliExpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Tasunkó
(senior tag)

Megérkezett. Június 8.-tól, Július 18.-ig tartott. Az Import custom clearence után 4 napra. De a bejegyzésekből nem mindig lehet következtetni. Nekem a nagy elakadása után, mégegyszer elakadt a finish előtt, majd egyszercsak megjelent az üzenet hogy holnap jön.
Írtam az eladónak, de csak annyit tud tenni hogy megsürgeti, lehet van valami homeopátiás hatása. Tavaly is nyáron akadt el a csomagom 2 hónapra, és amikor már egy hét volt a disputeig, akkor megtáltosodtak, minden nap mozdult valamit, és 2 hónapra pont befutott.

[ Szerkesztve ]


ggabor02
(aktív tag)

Ilyen még nem történt.
RG.....CN sima levélként feladott alis küldemény. Egy nagyobb akkumulátor van benne, postaládába nem fér be. Mikor megláttam ezt a tracking adatot, a legrosszabbra készültem.
Most hívott egy 06-70 xxx telefonszámról a sima postai kézbesítő, hogy hozza.
Mondtam, hogy a szomszédomba adja be.
-nem veszett el
-kihozták
-telefonált
-hajlandó volt a 0,6 m-re található szomszéd ajtón becsengetni
-az áfát sem kérték el újból, csak az 550 Ft-ot

Le a kalappal.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Sziasztok!

NEm tudom mit bénázok el, de asztali gépen nem tudok bejelentkezni az alira.

Rányomok, hogy belépés, de folyamatosan a regisztrálás fülre dob...

Változtattam jelszót, de nem jön be a klasszikus sign in fül..

Most ennyire balfék lennék? :D

Szerk.: Ennyire... sikerült mire leírtam...

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

adblock, tűzfal, kikapcsolás, cookie és cache törlés, másik böngésző indítása, másik netszolgáltató netjável nézve, másik gépen próbálkozva mi történik?


V/
(titán)

Miért az gondoltad hogy rosszul írod a jelszót? Annyi oka lehet hogy nem tudsz belépni, de legritkább az hogy elfelejted.

Töröld a böngészőből az AliExpress sütit, ezután a böngésző gyorsítótárat. A böngésző újraindítása után ezen a linken próbálkozz belépni.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

NEm gondoltam, hogy elfelejtettem a jelszót, azzal nem volt gond, hanem Firefox alatt az email után nem dobta át sign in-re, hanem Registernek maradt ott.

Végül Edge-ből be bírtam lépni.


Dnalorr
(tag)

Sziasztok,
rendeltem egy ilyen [link] multimédiás fejegységet kínából 130 euró értékben Ausztriába. Csak utólag gondolkodtam, hogy valószínűleg vámot is kell rá fizetnem… (Bár egyik hozzászólásban sem említi senki a termékkel kapcsolatban…) Mekkora összeg lehet ez? Csak mert lehet még így is megéri…
Előre köszi a válaszokat :)


V/
(titán)

Nincs vám 150 € értékig, mivel az AliExpress-en bruttó árat fizetsz vond le 20%-ot és így bőven a vámmentes határ alatt vagy a 108 €-val. De ha 150-nél több lenne akkor is 0% vám.

[ Szerkesztve ]


amdxp2
(tag)

Sziasztok! Vissza kellene küldenem egy terméket mert hibás, az Ali leküldött egy GLS-es címiratot ami Spanyolországba van címezve. Küldött már vissza ide valaki csomagot? Csak akkor kapom vissza a vételárat ha visszaküldöm, de vannak kétségeim hogy rendben odaér ahová kell...😕 Szerintetek? Köszi a segítséget előre is. :R


V/
(titán)

Többen küldtek vissza és addig mindig odaért, a pénzüket is visszakapták miután ott leellenőrizték. A GLS megbízhatóan szállít és kézbesít.
Továbbra is az a javaslatom hogy nem csomagautomatában legyen feladva, hanem ügyfélszolgálattal egyeztettet időben címen felvétel vagy csomagpontjukon leadás, mert akkor lesz átvételi igazolásod, a biztonság kedvéért.

[ Szerkesztve ]


amdxp2
(tag)

Rendben, akkor beviszem csomagpontra, köszi az infót. :R


koxkids
(őstag)

Sziasztok!
ExpressOne tapasztalatra lennék kiváncsi. Jellemzően Ali-s rendeléseket vidéki címre kérem szüleimhez, mert ha esetleg postás szállitás is lesz, oda mindenképp kiviszik céghez. Ilyenkor ha sürgős nekem a csomag akkor a kézbesítés napján átkérem budapesti csomagpontra, viszont ha jön az első értesítés, és ott adom be új címet, vajon a kézbesítés napján újra lesz lehetőségem csomagpontot választani? :) Nem él az egyszeri módosítás?


tt_to
(tag)

Sziasztok. Szállítási határidőn túl sem kaptam meg a terméket, ezt jeleztem az Aliexpress eladójának, de semmit nem kaptam válaszul csak sablon szöveget. Természetesen írtam a MO-i "szállítónak" is ami az Ali megrendelésnél szerepel (https://www.ecsc-logistics.com), 2 bejelentési űrlapot is kitöltöttem, de semmi választ nem kaptam tőlük. Amikor ezt már meguntam akkor kértem egy refund-ot, amire csak gyors AI válasz jött az Ali-tól 2 esetben is hogy elutasítják, mert nem bizonyítom kellőképpen hogy nem kaptam meg a terméket! A termékre csak addig volt nyomkövetés amíg az országba be nem érkezett, utána már nincsen.
Aki már járt itt hasonló helyzetben kérdezném tőle, hogy azt én hogyan tudnám bizonyítani hogy nem kapom meg?! Csatoltam a bejelentési űrlapot is az Ali.nak, hogy én próbáltam utánajárni az "ecsc-logistics.com"-nál és felvettem velük a kapcsolatot hogy hol akadt el a kézbesítés, de mivel válaszra sem méltattak 2 esetben sem, mit tudok még tenni? Elutasították a refund-ot, és a fellebbezést is, a már leírt indokkal hogy én nem tudom bizonyítani azt hogy nem kaptam meg. Vicc. Mit lehet tenni ez ügyben hogy a jövőben ne kerüljek ilyen helyzetbe, esetleg egy nagyobb értékű rendelésnél?!


V/
(titán)

Egyszer lehet változtatni, ott az értesítőben a szöveg a kézbesítés napi már 2. lenne ha előtte megváltozott.
Felhívjuk figyelmét, hogy a szállítás folyamat során a kézbesítés helye és/vagy ideje csak egyetlen alkalommal módosítható!

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Azt teheted megelőzésként amit az Összefoglalóba is beírtam ehhez a témához, kerülöd ezt a szállítási módot. A 2. és 3. pontok az Öf-ban. Bár még megkaphatod a csomagot.

[ Szerkesztve ]


YxVs
(senior tag)

Sziasztok,

Jött email vámkezelendő nemzetközi küldemény dokumentumpótlásáról a Magyar Postától.
162 USD mini PC.
Ez vajon befér még a 150 Euró alá?
Ha dollárban fizettem, milyen árfolyamot néznek?
Ha nem fér be, lesz rá vám is, vagy csak Áfa + vámkezelés?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

A vám a kisebbik tétel.


YxVs
(senior tag)

Most nézem, hogy mivel "VAT included" vettem a terméket, így elvileg csak a vámkezelési költség lesz, ami 3000 Ft Magyar Posta esetén?


V/
(titán)

Erre 150 € felett is 0% a vám.
Áfás árat fizettél vagy nettó lenne a 162?
58000/355,93=162,95339 USD a határ 150 €


V/
(titán)

Az Aliexpress számla letölthető? Mert csak akkor fizettél áfát is. De ez pont határesetnek tűnik. Nem tudni mit lép a posta, de jobb lett volna olyan szállítással venni ami nem kerül hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

üzenetek