Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Fecogame
(veterán)
Blog

Áhh, értem. Okés, köszi mindegyikőtöknek :R


nyunyu
(félisten)

nincs excel.

Egyik szervező kollégára ma rányitott Jira ticket descriptionje: "IT PM projektek követéséhez kialakítandó tervező excel feladatok"

Értem én, hogy low budget banknak látszó cégnek dolgozom, de azért nem kéne önmagunkat ennyire alulmúlni...


bambano
(titán)
Blog

de két különböző dologról beszélünk. az egyik, hogy van-e excel, mint program, illetve van-e excel, mint köznyelvben elhíresült fájl.
a másik, hogy lesz-e, aki adattal etesse a rendszert, vagy lesz-e főnök, aki kiadja a parancsot Mancikának, hogy adattal etesse a rendszert.
excel mindenhol van. szerintem adatbevitel nincs.


net84
(őstag)

Ez maximum a vezetés, de inkább a HR hibája, hiányossága továbbra is. Neki kell kitaposni, kisírni a megfelelő rendszert...
Egyébként számos megoldási javaslatom lenne, kézi kalapálás nélkül is. De amíg egy egyszerű levelezőt képes megborítani a HR-es (úgy istenigazából, amikor inkább eldobod az állományt és adsz neki egy "új fiókot" - de neki az újat is sikerül padlóra küldenie 3 hét alatt), addig bármilyen, papír, ceruza excel/outlook szintnél bonyolultabb és nehezebb program teljesen felesleges :DDD :( .

#17517 Fecogame - én eddig mindig megmondtam, ha a fizetés volt a gond. De ahol a fizetés volt a gond és váltásra adtam a fejem, ott általában már más probléma is volt. Ezt sem titkoltam soha, max. finomabban fogalmaztam meg a dolgokat.
Egy "visszaélést" követtem el mindig: ha HR-es jelen van, akkor először azt figyelem meg, hogy bármilyen elemzéssel próbálkozik-e. Addig távolságtartóbb a kommunikáció. Ha pedig kicsi jelét is adja, hogy igen, akkor bemutatom neki azt, amit megtanult a tankönyvből - ha nagyon jó ebben, akkor rájön és vált, ami után én is váltok és máris nyitottabb a kommunikáció.


grizlisandor
(addikt)

Ma keresett a nagy főnök, hogy beszéljünk, de nem a meghirdetett pozícióról.

K életbe, megint tornyosulnak a dolgok, kapcsolatban vagyok 2 távolabbi cèggel, keres a volt munkahelyem is embert, amit meg tudnék csinálni.


grizlisandor
(addikt)

Ajánlat lett a vége, szakmai munka lenne, de kértem gondolkodási időt, mert ennél lehetne több pénzt is keresni.

Az egyik cég, akivel kapcsolatban voltam első körös interjú után, főnök nagyon jó emberismerő, leolvasta a szándékaimat, abba maradtunk, hogy gondoljam át és legyen egy második forduló. Felhívtam, hogy akkor egyeztessük óráinkat, de ő úgy érezte rajtam, hogy nem akarom ezt a melót, ahogy sorolt bizonyos munkafolyamatokat. Mondom igen, de szerintem kevés ember örül minden a munkájához hozzátartozó munkafolyamatnak, vannak kedves meg kevésbé kedves munkafolyamatok. Egyszerűsítsünk a dolgon mondom, akkor nem beszéltünk bérről, de mondom ti kértetek bérigényt, hasonló az elképzelésesünk? Hogy az önéletrajzom szimpatikus volt és azért hívtak be. A bérigények, amik szerepelnek a jelentkezéseken, az egy dolog. Hogy az általam kért összeg jó lenne, ha nem kellene betanítani. Itt megköszöntem a lehetőséget. :U

Még van másik cég, akivel kapcsolatban vagyok, ugyanazt kellene csinálni, mint csináltam közel 10 évig, mondtam nekik előzetesen bérigényt, azt mondták ok.


la_cc
(addikt)

"az egy dolog"

:DDD

Mekkora szöveg...

[ Szerkesztve ]


nyunyu
(félisten)

A bérigények, amik szerepelnek a jelentkezéseken, az egy dolog. Hogy az általam kért összeg jó lenne, ha nem kellene betanítani. Itt megköszöntem a lehetőséget. :U

Ezt így is kell, nem érdeked, hogy belemenj egy "próbaidőre -20%, aztán meglátjuk" jellegű alkuba, mint én tettem 15 éve.

Aztán 3 év múlva akarták csak azt megadni, amit eredetileg ígértek, miután már nagyon pampogtam. :W
Végül sok hitegetés után szó szerint a főnököm képébe vágtam az ajtót a HRre menet.
Kollégák eléggé megrökönyödtek, mert addig a béketűrésemről ismertek.

Ja, ha szóban megállapodtok valamiben, és utána nem az van leírva a munkaszerződésben, akkor is ott kell hagyni őket a 'csába.

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Üdv!

Már nem csak a munkavállalók hanem a munkaadók is "ghostingolnak"? :)

Most adta fel a Bonafarm ugyanazt a hirdetést amire januárban jelentkeztem de a karrieoldalukon a profilomban még mindig az szerepel, hogy "Pályázat feldolgozás alatt". Miért nem tudják elutasítani? Ennek mi értelme? :F


la_cc
(addikt)

Folyamat ez megy nálam is cég mérettől függetlenül. :D Már úgy vagyok vele, hogy hazudik mindenki, amíg nem látok ajánlatot magam előtt, teljesen mindegy mit mond a HR-es, szakmai vezető vagy épp ügyvezető.

[ Szerkesztve ]


dellfanboy
(őstag)

munkaadók nagyon régóta ghostingolnak.. sztem hamarabb kezdték mint a munkavállalók....

sok oka lehet, hogy nem hivtak be... ok a szent gralt a 100%-os jeloltet keresik.


Narxis
(nagyúr)
Blog

De egyszerűen nincs egy gomb amire rányomhatnak, hogy megvan az új munkatárs, köszi a részvételt? :D Nem értem. Ja és így nem is tudok újra jelentkezni az állásra de igazából 1 perc törölni a profilom és újra regisztrálni csak ezek után nincs gusztusom egy ilyen helyen dolgozni.


la_cc
(addikt)

Kicsit olvass vissza itt, a napokban volt téma pont, a tapasztaltabb kollégák szerint még "excel sincs" nemhogy auto-elutasító kör e-mail rendszerből... :D

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

De elvileg ez nem Mari néni szatócsboltja hanem egy elég nagy cég. Na mindegy ez van, úgy látszik ez a 21. század. Amúgy szerintem a 4ig is csinálja csak már nem emlékszem, e-mailt biztos nem kaptam tőlük de a profilomban azt írja, hogy "Lezárt" amire jelentkeztem.


bambano
(titán)
Blog

Egyetértek Narxis kollégával a felháborodása ügyében, hiszen arról beszéltünk, hogy ahol nincs rendes informatikai támogatás, ott... az ő esetében viszont van karrierportál, így, szerintem, ez trógerság.


axioma
(veterán)

Oh hat ott is hagyjak rajtarohadni a 'folyamatban' cimket, felteszem hatha probaido alatt vmelyik fel felmondja alapon...


TrollBalint
(addikt)

Egyik lehetőség, hogy azért csinálják ezt, hogy a köztudatban maradjon, hogy keresnek embert. És ezért is járnak ki néhányan az állásbörzékre, még ha nem is akarnak felvenni senkit.
Ha egy cég nem keres embert, az jelzés a versenytársaknak, hogy nem akarnak, vagy inkább nem tudnak bővűlni.


akela91
(addikt)

Ezt meg tudom erősíteni, hogy erre bőven van példa 1 éve.


la_cc
(addikt)

Eléggé felesleges pénz égetésnek tűnik egy börze így... :U


TrollBalint
(addikt)

Mármint a cég részéről, hogy kimegy, vagy maga a börze szervezése?

üzenetek