Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


la_cc
(addikt)

Akkor szerinted meg kellett volna tagadnom? Ha emiatt kizárnak a kiválasztási folyamatból akkor ugyanúgy nem vesznek fel... ;]

Ebben a a konkrét esetben szépen ghosting-olt is cég egyébként, pedig bő 2 hete mondta az ügyvezető hogy pár nap és visszaszólnak... :((( Hányok az ilyentől egyébként, mert olyan kurva nehéz írni egy kör e-mail-t a rendszerből, hogy "bocsi, hogy hetekig túráztattunk, de nem téged választottunk"?

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

Szerintem igen.
Ha a cég soha nem kap visszajelzést arról, hogy amit csinál, helytelen, nem fog változni.

A ghostingolást én sem szeretem, de valahol minimálisan értem. Egy rakás cégnél a hr informatikai támogatás nélkül működik, ott előfordulhat, hogy arra, hogy mindenkinek menjen egy email, rá kellene szánni sok órát, néhány napot, és azt nem teszik meg.

Amit nem értek, hogy azok a cégek se küldenek semmit, amelyeknél van rendes informatikai támogatás. tehát pl. nagy magyar zrt, sap hr karrierportál, oda te beviszed minden adatodat. Ott tényleg meg lehetne oldani, hogy egy gombnyomás, mégsem csinálják. Még akkor sem értem, ha szoktak a cégek "tartalékolni".


flash-
(veterán)
Blog

sziasztok!

alkalmazottként, teljesen otthonról végezhető, változó napokon végezve (általam megadott napokon , ha heti 1 akkor heti 1,vagy másik héten lehet heti 2-3,tehát nem fix.) van e olyan munkaterület-vagy állás amit lehet végezni (másodállásként végezném)

[ Szerkesztve ]


net84
(őstag)

"Egy rakás cégnél a hr informatikai támogatás nélkül működik" - hogy mi? Ki van zárva. Ha IT-t érintő gondja van, fordulhat az IT-hoz. :F :Y :C
Előtte a lehetőség, hogy egy megfelelő programot találjon (indokoljon, alátámasszon, költségvetésbe forrást találjon és ne ütközzön az adatvédelmi és IT biztonsági szabályzatba a működése/használata). Minden másra ott az excel és az outlook - vagy a kockás füzet :DDD.
Mondjuk egy jó HR-es program akkor jó, ha be is hozza az árát...és itt nem érnek véget a gondok. Tudni is kell(ene) használni :)) .

#17496 grizlisandor - bambano-val értek egyet, szerintem is engedd el. Nem azért, mert ilyet nem lehet, hanem egyszerűen komolytalan. (az pedig az én véleményem, hogy az ilyeneknél vagy túl magasra tették magukat a polcon vagy valamelyik "szekta" felekezet hithű tagja a HR/vezető/tulaj vagy szimplán csak azt hiszik, hogy ez milyen menő - utóbbiban általában a HR-es a hunyó)...


arcsin
(senior tag)

Szerintem sok ev. sem engedhet meg magának ekkora rugalmasságot, hát még egy munkaadó.


net84
(őstag)

Így nagyon nehéz a válasz. Terület/képzettség/tapasztalat? Mivel szeretnél foglalkozni?

Bármit csinálsz, ha nulláról kezded, akkor az elején biztos többet kellene beletenni, mint heti 1-2 nap. Illetve az is biztos, hogy ezt így maszekként, vállakozóként tudod megtenni. Alkalmazottként (ha találsz egyáltalán ilyet) csak nagyon apró pénzért.

Lehet keresni IT területen (mielőtt valaki rosszra gondol ;]) is egy-két este (azért ez is 6-8 óra "favágás" naponta - a munkában töltött 8-10 óra után) alatt nettó 100-200.000.- Ft-ot, de ez sem jön minden héten és az első időkben ez még annál is nehezebben. Egy kimerítő munkanap után pedig nagyon tud fájni, amikor a határidő (olyan nincs, hogy nincs, mert egyszer mindennek lesz egy vége = munkád nem lesz) miatt mégis le kell ülnöd a gép elé és míg a család édesdeden alszik, addig Te tolod befele a biteket. Ezt is érdemes számításba venni.

[ Szerkesztve ]


Qtya123
(őstag)

Szerintem otthonról végezhető és ennyire rugalmas nem nagyon akad. A nagyon rugalmas és akkor dolgozol, amikor Te mondod, az tipikusan azok a helyek, ahol mindig ég a ház, mindig jól jön a hiány pótlására egy ember. Ezek ritkán otthonról végezhető, irodai munkák.
Én kamionoztam így másodállásban. De szerintem árufeltöltő, benzinkutas, buszsofőr, futár, építkezésen segédmunkás és hasonlók lesznek csak ennyire rugalmasak.

Plusz ahogyan a felettem lévő hsz-ban is van, azt is kell nézni mi éri meg. Egy kamion napi 25-35e Ft nettó bevétele megéri. De ha ilyen szerelj össze otthon tollakat munka, szórólap, stb, azok nem hiszem hogy ennyit adnak.

[ Szerkesztve ]


PazsitZ
(addikt)

Azért excel-ből átmásolni a BCC sorba egy email listát és küldeni egy template mail-t "sjanáljuk, nem nyert".
Talán még az öreg titkárnő is meg tudná csinálni.

Tehát a probléma a hozzáállással van, nem a nehézség faktorban.


bambano
(titán)
Blog

nincs excel.


nyunyu
(félisten)

55 évvel a táblázatkezelők feltalálása * óta léteznek még olyan cégek, ahol a digitalizáltság foka nem éri el a van Excel szintet?

Az a cégre nézve szégyen.

*: 1969-ban írták az elsőt mainframere, 1979-ben jelent meg az Apple II-re a VisiCalc, ami a szélesebb tömegeknek is elérhetővé tette a technológiát, Excel 1.0 valamikor 1987-ben jelent meg.
1995-ben már toltam az Excel 95/7.0-át...

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

nem értitek.
akkor van excel, ha valaki belefeccöli a melót, hogy a beérkezett jelentkezésekből egyesével kiszedegesse az adatokat és csináljon belőle egy excelt.
mondok egy példát, pár éve igaz volt, és most megint afelé haladunk, hogy újra igaz lesz:
Feladsz egy álláshirdetést. Bejön 200 jelentkezés. Nincs rendes informatikai támogatásod.
Találomra megnyitsz pár emailt és amelyikben fancy cv van, azt elolvasod. látsz pár szimpatikusat, kiválasztasz belőle 3-at, behívod, egy megfelelt, felveszed. A fő taszkodat végrehajtottad, ember aláírta a szerződést, jön dolgozni. Ekkor két választási lehetőséged van:
1. fél-egy napnyi munkával megnyitod a maradék 190 jelentkezést is, és egyesével kimásolgatod a neveket, címeket egy excelbe, majd az excelből csinálsz egy körlevelet, hogy bocs, nem te.
2. hagyod az egészet a francba, és csinálod a többi dolgodat, ami egyébként is ráégett a körmödre, mert a toborzás plusz feladat volt.

szerinted melyiket csinálja a cégek többsége?

ezen csak úgy lehet segíteni, ha ráveszed a jelentkezőket, hogy elektronikusan feldolgozható adatbázisba saját kis kezével vigyen be minden fontosabb adatot. ezt úgy hívják, hogy karrierportál. ott a lemondó levél tényleg megoldható lenne egy klikkel, ott tényleg szégyen, ha nem csinálják.

hidd el nekem: nincs excel.


nyunyu
(félisten)

Így már értem.
Szóval technikai akadálya nem lenne, csak a szemléletmód, munkaszervezés a hibás, Mancikát kéne edukálni, akinek a nyakába varták N+1-edik feladatnak.

Pénteken kaptam az egyik fejvadász cégtől negyedszerre egy senior adatbázis fejlesztői pozíció leírását pénzügyi szolgáltató vonalon, valami adatmigrációt kéne lezavarni.

Visszaírtam a fejvadásznak, hogy erre a pozícióra már tavaly is, meg most áprilisban is jelentkeztem, de a megbízójuktól azóta sem kaptam választ a rájuk szabott CV alapján, hogy kellek-e.
Pedig az előző munkahelyeim, projektjeim alapján bőőőőőven van tapasztalatom az ezzel járó szopás halmazban, és ez látszik is a CVmben...

Mindegy, nem dől össze a világ, ha nem vesznek fel, mivel pont banki adatbázis kipucolásával szopok már vagy fél éve, hogy az ügyfeleinket ne 3 különböző darabban migráljuk jövőre.

Mai nyomorom, anyja neve mezőből kéne kiszűrnöm a férfiakat, meg a férjezett neveket, csak női maradhat.
Erre szembejön egy ilyen: Hasan Abdullah Aysha
Ő vajon milyen nemű?

Jobb híján kézzel toldozom az MTA utónévlistáját, mert 739 Mariann van Marianne-nek írva a DBben, de olyan hivatalos írásmód nincs.

[ Szerkesztve ]


Tapsi
(addikt)

Jobb híján kézzel toldozom az MTA utónévlistáját, mert 739 Mariann van Marianne-nek írva a DBben, de olyan hivatalos írásmód nincs.

Sajna az utónévlista nem segít az ilyen speckó helyzetek kezelésében. Vannak nevek, amiket korábban lehetett, most meg már nem. Lásd. Rákay Philip. :D


la_cc
(addikt)

Szerintem inkább ez a "baszni rá" kategória, semmi köze a technikához. :(((


nyunyu
(félisten)

Utónévlista a külföldi felmenőkkel rendelkező ügyfeleken se sokat segít, Sabine pl. valid női név, Wayne meg férfi, Falcone meg olasz családnév, úgyhogy a -NE vagy -NÉ végződés vizsgálata bőven kevés az anyja nevének validálásához.
Plusz ott van a DBben 80x Irné, gondolom Irén akart lenni, de ennyiszer elírták.

[ Szerkesztve ]


nyunyu
(félisten)

LOL, megkaptam ötödször is ugyanazt a pozíció leírását a "fejvadásztól".
Ezek szerint el sem olvasta a pénteki emailemet, amiben kifakadtam.


Fecogame
(veterán)
Blog

Ha interjún megkérdezik miért akarom ott hagyni a jelenlegi helyemet, és erre azt mondom hogy nagyon jól érzem magam, csak kevés a fizu, az mennyire jó vagy rossz válasz? Csak mert ez az igazság :DDD

Amúgy imádom azt a kérdést, hogy miért akarsz itt dolgozni? Hát mert nem akarok éhenhalni :D


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Valami olyan illik mondani mondanék, amivel nem tüntetem fel negatív színben a jelenlegi helyet. Ehelyett inkább pozitívumként emelném ki az új pozícióhoz tartozó egy-két lehetőséget (amik esetleg a jelenlegi helyen pl. nem is érhetők el). Ha a fizu is szempont, akkor esetleg azért megemlíteném, hogy nem látok feljebb lépésre lehetőséget a mostani pozícióban és ez is motivál a váltásban. Alapvetően azért nem feltétlen az éhenhalás elkerülése a motiváció egy jó munkahelynél szvsz. :DDD

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

szerintem jó válasz, csak legyen rajtad sapka.


KubanitoS
(veterán)

Nyilván pozifüggő, de valami olyasmit kellene mondani, hogy elégedett vagy a mostani helyeddel is, de az új hely ezért meg ezért előrelépés lenne neked szakmailag stb. Azt ne mondd hogy a több pénz motivál.


Fecogame
(veterán)
Blog

Áhh, értem. Okés, köszi mindegyikőtöknek :R


nyunyu
(félisten)

nincs excel.

Egyik szervező kollégára ma rányitott Jira ticket descriptionje: "IT PM projektek követéséhez kialakítandó tervező excel feladatok"

Értem én, hogy low budget banknak látszó cégnek dolgozom, de azért nem kéne önmagunkat ennyire alulmúlni...


bambano
(titán)
Blog

de két különböző dologról beszélünk. az egyik, hogy van-e excel, mint program, illetve van-e excel, mint köznyelvben elhíresült fájl.
a másik, hogy lesz-e, aki adattal etesse a rendszert, vagy lesz-e főnök, aki kiadja a parancsot Mancikának, hogy adattal etesse a rendszert.
excel mindenhol van. szerintem adatbevitel nincs.


net84
(őstag)

Ez maximum a vezetés, de inkább a HR hibája, hiányossága továbbra is. Neki kell kitaposni, kisírni a megfelelő rendszert...
Egyébként számos megoldási javaslatom lenne, kézi kalapálás nélkül is. De amíg egy egyszerű levelezőt képes megborítani a HR-es (úgy istenigazából, amikor inkább eldobod az állományt és adsz neki egy "új fiókot" - de neki az újat is sikerül padlóra küldenie 3 hét alatt), addig bármilyen, papír, ceruza excel/outlook szintnél bonyolultabb és nehezebb program teljesen felesleges :DDD :( .

#17517 Fecogame - én eddig mindig megmondtam, ha a fizetés volt a gond. De ahol a fizetés volt a gond és váltásra adtam a fejem, ott általában már más probléma is volt. Ezt sem titkoltam soha, max. finomabban fogalmaztam meg a dolgokat.
Egy "visszaélést" követtem el mindig: ha HR-es jelen van, akkor először azt figyelem meg, hogy bármilyen elemzéssel próbálkozik-e. Addig távolságtartóbb a kommunikáció. Ha pedig kicsi jelét is adja, hogy igen, akkor bemutatom neki azt, amit megtanult a tankönyvből - ha nagyon jó ebben, akkor rájön és vált, ami után én is váltok és máris nyitottabb a kommunikáció.

üzenetek