Álláskeresés, interjú, önéletrajz - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Pythont már elkezdtem Djangoval, nincs igazán bajom azzal sem. Java-t régebben érintettem, az is tetszik. Nem vagyok annyira finnyás nyelvek terén, csak idő beletanulni, ugyanazt az időt meg akkor már egy ismert nyelv valamelyik keretrendszerére fordítanám. Ami most tisztázódott, hogy maradok a webes technológiáknál, próbálgattam a C# + WPFt asztali alkalmazásokhoz egy állás kapcsán, de nem tetszett annyira.

Én is látom, hogy szinte csak full-stack senior-medior állásajánlatok vannak linkedinen, elvétve van külön frontend és backend.

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

Ami fontos: a piacon nem olyan emberekre van igény, akik sok nyelvet ismernek felszínesen, hanem olyanokra, akik 1-1 dologban nagyon jók.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Értem. Akkor maradok ezeknél a nyelveknél és megpróbálom kihozni ebből a maximumot. Annak van értelme szerinted, hogy feltegyek githubra egyszerűbb próba projekteket, pl. React + Node.js + TS alapon? Vagy a HR-es úgysem nézi, hogy hogyan kódolok?


sutszi
(veterán)
Blog

+1


Vision
(veterán)

Persze hogy van. Nem a HR kör a vízválasztó ezeknél a poziknál.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Akkor hiba volt törölni a githubos profilomat. Mindegy, csinálok egy újat, aztán feltöltök rá pár dolgot.


BE4GLE
(aktív tag)

+1

Már tizen sokadik éve fejlesztek Androidra. Több nagy cégnél is voltam és vagyok jelenleg is. Sehol sem találkoztam Fluterrel. A KMP a jó irány.


BE4GLE
(aktív tag)

Tök mindegy, hogy mit teszel föl githubra. A legtöbb cégnél lesz technikai interú. Ez még a régi motoros fejlesztőknek is nehézséget tud okozni néha. Érdemes rágyúrnod a live coding típus feladatokra. Találsz bőven példákat a neten. Ha ezek rutinból mennek, és szóban is el tudod adni magad, akkor jók az esélyeid.


Zsoxx
(senior tag)

Live coding alatt lehet puskázni?


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Néztem őket, nem nehezek, de érdemes gyakorolni, ha ezt dokumentáció meg tesztelés nélkül kapásból tudni kell. Nem látom sok értelmét ezeknek a feladatoknak amúgy, mert semmit nem mond arról, hogy ki milyen minőségű kódot produkál.

Eleve a legtöbbje nálam úgy működne, hogy írok egy tesztet rá, aztán fellapozom a stackoverflowot és copy-paste, hogy ne kelljen gondolkodni feleslegesen. Meg ott úgyis általában megvannak az optimális megoldások, én meg nem feltétlenül azokat írnám. Pl. a legnagyobb számra egy tömbben nem feltétlen jut eszembe, hogy Math.max(arr...), hanem beszórnám egy ciklusba. A másik, hogy egy részének a megfogalmazása eléggé kriptikus, pl. debounce functionről 1-2 évvel ezelőttig nem is hallottam, pedig csak egy sima setTimeout-ról van szó.

[ Szerkesztve ]


dellfanboy
(őstag)

nincs2 egyforma interjú. ráadásul attól mert xy-nak sikerült mi a garancia hogy neked is menni fog?


bambano
(titán)
Blog

te fogsz felvételizni vagy a stackoverflow-s társaság?


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Nem ez a lényeg, hanem hogy normál munkavégzésnél sem zárkózunk el a világ elől egy atombunkerbe. Manapság meg már az SO is viszonylag elavult segédeszköz, mert van chatGPT. Az, aki ezeket nem használja ki hátrányba kerül. Lehet, hogy nem a munkaerőpiacon, de a valós munkavégzésben mindenképp. A munkáltatónak kb. tökmindegy, hogy milyen segédeszközökkel oldod meg a feladatot, az számít, hogy időre meglegyen jó minőségben. Amúgy simán tudom ezeket teljesíteni, csak hülyeségnek tartom ezeket a teszteket.

[ Szerkesztve ]


BE4GLE
(aktív tag)

Nem lehet. Általában meg kell osztanod a képernyődet, és adott esetben el is kell tudnod mondani, hogy mit miért csinálsz.


bambano
(titán)
Blog

fyi: normál munkavégzésnél is erősen problémás so-t használni.


BE4GLE
(aktív tag)

Én se látom sok értelmét a live coding feladatoknak. Az előző munkahelyemen házi feladatot adtunk a jelentkezőknek. Olyan projekt feladatot ami, pár óra alatt összehozható, és nekünk se volt nagy meló megnézni. Így többet tudtunk meg róluk, és a lámpalázasoknak is javultak az esélyei. Nem kellett tartanunk attól, hogy más megoldását adják be, mert utána még volt egy szóbeli rész, ahol meg kellett erősíteniük, hogy valóban olyan jók, mint amit a projekt munkájuk sejtet.

[ Szerkesztve ]


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Én nem látok semmi kivetnivalót benne, de nyugodtan indokold meg.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Ez tök jó.


Zsoxx
(senior tag)

Nem hiszem, hogy létezik olyan fejlesztő, aki mindent fejből kódol.


Egon
(nagyúr)
Blog

Érzékeny környezetben ezek le vannak tiltva:
Újabb cég tiltja be a ChatGPT-t, nem kérnek a chatrobotból - Forbes.hu

Senki nem akarja, hogy üzleti titkok, netán minősített adatok szivárogjanak ki...

üzenetek