általános iskolai rendszergazda - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


Atys01
(csendes tag)

Hello!
Egy ált. suliban dolgozom mint számtech tanár. Emellett nekem kell minden gépet rendbentartani, meg minden számítógépes munkát végezni, persze teljesen ingyen. Van valaki hasonló helyzetben? Mit tegyek hogy megváltozzon ez a számomra áldatlan állapot? Mennyit kérhetnék ezért a melóért?


Tsunami
(senior tag)

Nem tudom arrafelé mik a lehetőségek, pesten ezért a plusszért olyan 40-50k-t elkérnék még, igyis jobban járnak mintha külön embert vennek fel 100-120-ért. Amúgy meg mondd meg, hogy ha nem kapsz plusz lét, lelépsz. Persze ha megteheted, ha nem, akkor áldozat lettél :)


Atys01
(csendes tag)

Hát ez az. Nem akarok áldozat lenni, mert amúgy nem egy rossz hely ez a suli. Csak nem akarok túl sokat kérni, nehogy azt mondják mások olcsóbban dolgoznak.


macilaci78
(nagyúr)

Az hagyján, de Téged elküldenek, aztán felvesznek valami fiatal pályakezdőt, aki meg annyora örül, hogy munkát talált, hogy még fel is mossa a termet! Óvatosan lépj! Szvsz előbb inkább nézz körül más állás után, ha ugyanannyi pénzt tudnál keresni máshol, akkor verd ki a balhét, Legalább legyen egy kettes párod, ha már blöffölsz. :DDD


Atys01
(csendes tag)

Ettől félek én is. Van valaki aki hasonló helyen dolgozik? Neki mi a tapasztalata?


tütüke
(tag)

hali!
Összetenném a két kezem, ha infótanárként dolgozhatnék egy suliban. Szerintem mázlista vagy, nagyon sokan pályáznak a helyedre. Érdemes Macilaci tanácsát megfogadni. csak ugy érdemes lépni, ha már van másik meló kilátásban, mert igy könnyen kirakhatnak. Melyik suli ez? Én is szivesen megpályáznám a helyed :D


Atys01
(csendes tag)

Hello! Csak nem állástalan számtech tanár vagy?


tütüke
(tag)

állástalan biosz- környezetvédelem- számtech szakos tanár vagyok...


5@$
(aktív tag)

télleg okosan dönts, nem könnyű manapság elheylezkedni,
pl nekem nincs papirom semmi tudásról, de szivesen tanitanám a 10 éves pistikéket illetve 11 éves arankákat hekkerkedésre ;]


Atys01
(csendes tag)

Hát sajna nem rózsás a helyzet, mert anno még én is nagy mellénnyel voltam a számtech diplomával, aztán pofára estem... De azért fel kell találnia magát az embernek. Aki ért a számtechez az csinálhat is magának munkát.


Tyrael
(senior tag)

engem is riogattak, de en ugylatom, hogyha mashol nem is Pesten meg eleg sok allaslehetoseg van a temaban.

Tyrael


tütüke
(tag)

Pesten biztosan több akad, mint Nyíregyházán. Ha az illető nő, fiatal házas, és még nincs gyereke, biztos hogy csökkenek az esélyei egy-egy állásinterjún. Az informatika pedig valljuk be, nem egy nőies szakma.


Tyrael
(senior tag)

most rolad beszelunk? :)
amugy szerintem a gyermekes munkaero legalabb annyira hatranyban van, mint az, aki hazas, nincs gyermeke, de tervez.

Tyrael


Atys01
(csendes tag)

Hát ez nem igaz, mert akinek már van gyereke az nagy valószínűséggel később már nem megy el szülni, így biztosabb munkaerőnek tűnik.
Amúgy én is Nyíregyházán végeztem. ;)


Tyrael
(senior tag)

gyerekkel tortenik valami, megbetegszik, stb...
ezt sem szeretik, ott, ahol a gyermektelen hazas noket nem szeretik.
szerintem, de en nem ertek hozza.
nem vagyok se hazas, se no, se terhes, se munkaado. :)

Tyrael


macilaci78
(nagyúr)

Jaja: kisded mellett éjszakázni kell, attól fáradt, kialvatlan a dolgozó, 8 éves koráig biztosan hurcolva van még az orrfolyással is a kölök a dokihoz, otthon kell vele maradni, figyelni, beveszi-e a lázmérőt, miegymást.
Közben jön a következő gyerek, újra a mókuskerékben...

Nem az a baj, hogy valaki gyermektelen friss házas, vagy kisgyermekes, hanem az az alapvető gond, hogy az ebből fakadó távollétek nem tervezhetők és nem lehet őket időtartamukat tekintve keretek közé szorítani. Na ez az, ami egy munkáltatónak az igazi fejfájást okozza! Az nem akkor probléma, hogy az ember most szól, hogy ''Főnők, augusztus utsó két hetében lemennék a családdal Balcsira.'', mert ez egy tervezhető, biztos távvollét, lehet úgy szervezni a munkát, hogy az adott emberre ne legyen szükség, vagy hogy pótolni lehessen a távollétét.

De az, hogy ''Terhes vagyok, ne csodálatos!'' Aztán veszélyeztett terher, még a küszöböt is csak orvosi engedéllyel lépheti át a lakásban, nemhogy dolgozni menjen... Ott a gyes, gyed, miegymás...


Atys01
(csendes tag)

Hát igen a kialvatlanság néha igaz, de nem mindig. Nálunk például nem okozott gondot, és most sem okoz túl sokszor. És már 4 éves a gyerkőc.
Bár az is igaz, hogy az egyik kollaganőnke van két lánya akik szinte folyamatosan betegek...
Ez sajna nagyon nehéz, mert a munkaadaó biztosat akar, a munkavállaló meg munkát...


Atys01
(csendes tag)

Hali!
Újra előveszem a témát, mert van előrelépés! Leülünk a főnökkel tárgyalni. :C
A kérdésem, hogy valaki tud infót arról, hogy egy ált. iskolában mennyit keres egy rendszergazda? Most jó lenne ha pontosabb összeget tudnátok mondani!
Előre is köszi!


Atys01
(csendes tag)

Nem teljesen idevág, de ezért nem akarok új topikot...

Szóval van egy haver, akinek le kellene tennie az asztalra péntekre egy árajánlatot egy önkormányzatnak arra, hogy mennyiért csinálná meg a honlapjukat (ez lenne az első nagyobb munkája), amit majd 2hetente, havonta frissíteni is kellene. Általánydíjban gondolkodnak. Egy elég kicsi falu honlapjáról lenne szó.
Mennyit lehet kérni egy ilyenért?


old gray
(addikt)

Hali!

Én Ormosbányán dolgozok (2000fős település a sötét Borsodban), 1 1/2éve főállású r.gazdaként. Van egy sulinet/közhálós netünk, 2K3 szerver + 47kliens, EU-s pályázat eredménye. Ellátom még a többi közintézmény informatikai feladatait is (önkormányzat, csal.seg. szolgálat, öregotthon, orvosi rendelő etc.). Napi 8 óra meló, nettó 65k a fizetésem! Most erre mit mondjak? ( semmit, munkaidőben is megy a biznisz, kell a mellékes ;] )Összetehetem a két kezem, hogy ilyen álommeló, de ilyen sz.r fizetés mellett.....Közalkalmazottként dolgozok, diplomám nincs, kivágtak tanárképzőről :B

Én úgy gondolom, ez éhbér, de tapasztalatszerzésnek tökéletes terep! Maradok még 1-2évig, és ha elégnek érzem a tudásom, megpályázok/keresek v.mi cégnél melót. Vagy rágyúrok erre: [link][Szerkesztve]

üzenetek