alza vélemények - tapasztalatok - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Landon
(őstag)

Elnézést ha már sokszor előjött ez a téma de hátha itt tudtok nekem választ adni. :) Adott egy monitor Alza.hu-n. HUF 440k magyar ár. Kíváncsiságból megnéztem a másik 4 ország Alza honlapján hogy mi az ár. A pontosság igénye nélkül így néz ki (pár € difi van köztük de nem materiális):

DE: €900
SK: €900
AT: €900
CZ: CzK 27000
HU: HUF 450000

Először amíg csak a német árat néztem arra gondoltam, hogy egyszerűen a €900-ra rájön a 27% magyar áfa és kb akkor helyben vagyunk. Viszont elnézve a többi árat nem tudom mi van emögött az árképzés mögött. Az is szinte biztos hogy mind az 5 országot egy raktárból (Cseh?) szolgálják ki mert mind az 5 honlap ugyan azt a raktárkészlet mutatja. Ha nincs difi a raktárban, az eurós országokban ugyan az az ár, akkor a cseh és magyar országoknál miert ennyivel több? Nyilván ekkora difit az FX sem okoz. :F €900 = ~ HUF 350k. Miért kerül ez csak nálunk és a cseheknél ennyivel többe? Ha jól látom cseheknél 21% az áfa. Létezik hogy a nem eurós országokban az euró arra jön még rá a 21% illetve 27% áfa?

Illetve várható hogy el fogja nálunk is érni a €900 körüli árat? Ennek a monitornak kb. €900 a valós értéke. Amennyiért HU/CZ Alza árulja jelenleg az abnormális.

Köszönöm! :R

UI: ha kell belinkelem szívesen a monitort ha segít bármiben de gondoltam nem szükséges ehhez az okfejteshez. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek