Amazon - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


hunnylander
(őstag)

A probléma ott kezdődik, hogy az Amazon hivatalosan nem is szállít kis hazánkba.


Seraph 16
(őstag)

Ez nem vámköteles úgyh nem tom és a +30% sem tuti csak vhol olvastam.
Am itt kiszállítják neked: [link]
Csak akk már ötször annyiba kerül a szállítás, mint a termék


Aidan85
(aktív tag)
Blog

Így van sajnos ezt nem szállítják magyarországra... Így írtam is egy ajánlatkérést a UsPack-nak, és a következőt válaszolták:

Köszönjük érdeklődését.
A lejátszó teljes, csomagolt súlyát 1 fontra becsülném korábbi,
hasonló szállításaink alapján, így előzetesen ezzel kalkuláltam
szállítási díjat. Szerződni már a valós súly ismeretében szoktunk.
Ha a csomag súlya nem több (csomagolással) 1 fontnál, a hazaszállítás költsége az alábbiak szerint alakul, beleértve a biztosítás díját, 100$ értékre biztosítva:
- expressz továbbítás esetén: 12 714 Ft
- légipostai továbbítás esetén: 10 053 Ft
Díjaink teljes és bruttó díjak.
Átlagos szállítási idők nebraskai raktárunkból számított indítástól:
Expressz továbbítás: 4-5 nap
Légipostai továbbítás: 12-15 nap

és van egy olyan sanda gyanúm, h a lejátszó amerikai ára + a szállítással, biztosítással együtt vett árra fogják rárakni az ÁFÁ-t meg a vámot. ezekkel együtt 37E Ft-ra jönne ki az egész, és akkor kb ottvagyunk, mintha itthon megvennénk, és fel lehetne fogni, h az itthon árban megvásároljuk hozzá a 2 év garit is, amit így rendeléssel nem biztos, h megkapunk itthon. :(

úgyhogy én inkább pillanatnyilag ismerősök között keresgélek, h van-e valaki az USA-ban, vagy van- valakinek ismeretsége ott, aki esetleg ha hazajön el tudja nekem hozni...

[ Szerkesztve ]


Seraph 16
(őstag)

A USPack Faq-jában vmi olyasmit írnak, hogy a szállítás már tartalmaz minden költséget így nekem 32k körül jött ki az ár. És azt is mondták, h ha szerencsénk van és a vám nagyon elfoglalt, akk 100-150$ alatti árut nem vámoltatnak meg, de ez csak szerencse kérdése.

Enegm leginkábba a gari izgat, mert ha "worldwide garit" adnak rá, akk azt elvileg bmely ország márkaszervízében lehet értékesíteni, nemtom az infopatika mennyire számít márkaszervíznek, ezt majd megkérdem az értékesítőtől egy mailben, csak most nem igen van időm, majd szerda után... Az nagy pech lenne ha megjön azt elromlik (erre még gondolni is szörnyű)

Am. nekem is szószerint ugyanezt a levelet írták :D . Esetleg még arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha együtt rendelnénk, hátha akk darabra leosztva olcsóbban jönne ki a szállítás (ekkor viszont valszeg mindenképp levámolják mert 220$ körül van a kettő együtt v nem tom hogy számolják :F )

[ Szerkesztve ]


Aidan85
(aktív tag)
Blog

Jaja, ez valószínüleg így lenne, h 220$-ra vámolnák a csomagot...
Hát az infopatika a hazai forgalmazója az iAudio termékeknek, és márkaszervize is, ha minden igaz, legalábbis amit lehet olvasni az iAudio-s topicban [link], az alapján ők a hivatalos márkaszervíz...

Egyébként van is egy hsz az USA-s és a hazai árakról [link]...


Seraph 16
(őstag)

Megkérdeztem és kettőt is uennyiért szállítanának le ami minden ktg-vel 26-27k körül van fejenként. Melleseleg az jött le, h gari nuku Mo-n. De közben azt hiszem, h már tárgytalan :) . Küldtem egy PÜ-t ;)


csongor86
(csendes tag)

Sziasztok

Lenne egy kérésem az amazon.com-mal kapcsolatban. Létezik az oldalon "search inside" funkció, mellyel bizonyos könyvekbe bele lehet olvasni. A baj annyi, hogy ez csak akkor használható ki igazán, ha már rendeltél valamit onnan. Sajnos még nincs olyan bankkártyám, amivel tudnék rendelni, de nagyon fontos lenne pár adat abból a könyvből. külföldi fórumokban is érdeklődtem már, s azt mondták, hogy kérjek meg egy ismerősömet, aki már rendelt az amazonból, és küldessek az e-mail címemre egy kevés összegű "gift card"-ot. azzal tudnék rendelni valamit olcsót, és máris használhatnám a funkciót. Maga a könyv egébként 120 USD, arra aztán végképp nincs pénzem, de fontos lenne, mert diplomamunkámhoz kellene.

Ha valaki tudna ebben segíteni, és küldene egy gift card-ot, nagyon örülnék neki. Természetesen egyből tudnám utalni cserébe magyar bankszámlára a megfeleő összegű forintot (interneten tudok utalni, s akár előre is átutalnám a pénzt). Tényleg nagyon fontos.

Köszi szépen előre is

Csongor

[ Szerkesztve ]


csongor86
(csendes tag)

ok..probláma megoldva


Frenk
(aktív tag)

Sziasztok!

A következő sátrat szeretném megrendelni az "amazon.co.uk"-ról: [link]
Segítséget szeretnék kérni a már rutinos rendelőktől a lebonyolítás tekintetében. Sajnos az angol tudásom kívánnivalót hagy maga után.
Ezen terméket M.o-ra postázzák e, mennyi lenne a posta és esetleges más költség?
Elektronikus Mastercard NET kártyával rendelkezem.


mm00
(aktív tag)

Szia!
Delivery Restrictions: This item can only be delivered within the UK

Ezt nem rendelheted Magyarországra. :(

Asszem kövektező dolgokat lehet rendelni:

CD DVD könyv videó


btf
(aktív tag)

Sziasztok!

Rendelem az Amazon.com-tól egy-két DVD-t.

2 hétre rá meg is jött a csomag, de az egyik sorozatnak 2 lemeze is sérült. (1 csupa karc, 1 ujjlenyomatos--> pedig újat rendeltem) :Y

Leírná valaki a reklamáció menetét?

Ha visszaküldöm, mennyi a postaköltég?

Ajánlottnak kell feladni? Azt a bubis borítékot a postán kell kérni? (tényleg nem tudom, lépésről lépésre, szájbarágósan kéne leírnotok a választ) :D

[ Szerkesztve ]


jgyula86
(csendes tag)

Sziasztok!

Még soha életemben nem rendeltem külföldről, viszont van itt:
[link]
egy játék windowsra, mindenféle egyéb ajándékkal, ami nekem kellene, viszont csak amazon.com-ról lehet megrendelni.
De mivel nem csináltam még ilyet, nem is tudom, hogy hogy kell egyáltalán.
Azt sem tudom, hogy az alapár 120 dollár, amire még jönnek mindenféle költségek.
De mik ezek a költségek? És mennyi pénzt jelentenek?
Most azt írja, hogy csak US-be szállítanak épp. Ezt jelentheti egyáltalán azt, hogy később fognak ide is?
Ezen kívül muszály a bankkártya? Mert nincs nekem.

Előre is köszi a segítséget!
Gyula

[ Szerkesztve ]


atenza
(senior tag)

Ha azt írja az amazon hogy magyarországra nem küldenek, akkor azt meg lehet még oldani valahogy?


csibor
(őstag)

Tudja valaki miért van az hogy ugyanaz a termék míg amazon.de nem addig az amazon.com szállítja kies hazánkba?


roPHka
(senior tag)

Sziasztok!

Keresek olyan emberkét aki tud az amazon.com -ról rendelni.
Igazából januártól érdekelne a dolog. Cipőt, vagy inkább cipőket, illetve egy két ruhát szeretnék rendelni.
Tudna esetleg segíteni valaki? Nem vagyok az oldalon regisztrálva illetve dombornyomott kártyám sincs, és csak emiatt nem szeretnék az utóbbival foglalkozni.
Természetesen a segítséget nem puszira gondoltam :D, hanem megegyeznénk valamilyen pénzösszegben, rendeléstől és a végösszegtől függően.

Ha lehet privit írjatok.

üdv, R


bozont
(veterán)
Blog

Sziasztok
Lehet vennék egy játékot az Amazonról, de szerintem a postaköltség többe kerülne mint maga a játék ára (~2000Ft). Van itt valaki, aki ilyen össznépi rendeléssel foglalkozik?


lajszer
(tag)

Ha valaki aki (persze kis jutalékért) tud rendelni amazonról vagy más külföldi oldalakról. Írjon rám PM-et és mondja el, hogy ez hogy megy és mennyi az ő jutaléka!


Bdanyy
(addikt)

Sziasztok!

Van valami lehetőség rá, hogy ezt magyarországra megrendeljem? [link]

Ebay menne, de amazonon sosem rendeltem még :)


Wizard8
(tag)

Sziasztok
rendeltem egy ps3 játékot az amazon.com ről Priority Courier Shipping el, az érdekelne, hogy futár szolgálat hozza ki vagy posta, akárhogy kerestem semmit nem találtam rá. Ez főleg azért érdekelne, mert nem biztos, hogy itthon leszek és olyankor mi történik ugye nem küldik vissza ?:s

köszi a válaszokat


dim dim
(tag)

Üdv Fórum!

ebay-ről már többször rendeltem. Tűnt már el küldeményem, és tudom, hogyan intézik az ebay-en az eltűnt küldemények sorsát. Az eladó visszaadja a teljes árat + postaktg-t, ha erre nem hajlandó akcióba lép az ebay buyer protection, és ők adják vissza. Ez nem téma tehát.

De most rendeltem előszőr amazonról. Árat bankkártyával fizettem előre. Még messze vagyunk attól, hogy megjöjjön a küldemény, de kérdés: az amazonon mi az ügymenet eltűnt küldemény esetén? Nem trackable küldeményről van szó, sima légipostai.

Ki ad vissza pénzt? Az eladó vagy az amazon? Mi van ha az eladó nem áll szóba velem, és elnyeli a pénzt, és nem küld semmit? Vagy küld, de az eltűnik?
Itt is van buyer protection?

Köszönöm

üzenetek