[RIOS ERROR] AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Fücsök007
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

Sok sikert megfelelő ECC ramot találni, :DDD továbbá 400MHz szűk keresztmetszet lesz a procinak, ezért ajánlott 500MHz CL2 dual chanel S939-hez ahogy a késői P4-ek esetében is.


3shae
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Szia!

Éppen a napokban csináltam, gyönyörű lett a megsárgult Codegen p4 ház. Jó erős napsütésben 5-6 óra tökéletes eredményt hozott :)


Pikari
(addikt)
[RIOS ERROR]

Létezik, de már évek óta nem láttam én sem aprón. Sokan keresték is rajtam, hogy adjak el nekik ilyet, de már 1 gigás moduljaim sincsenek.


arn
(félisten)
[RIOS ERROR]

ne csinald, baromsag. csak a degradalt muanyagot degradalod meg jobban, rosszabb, mintha feheritened (ami szinten nem er sokat, amig nem tudod konzervalni az eredmenyt).


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Pár éve csináltam egy Antec házon ilyen ebayes retrobrite trutyival, jó lett az eredmény, és azóta is jó. Lefújtam utána UV védő sprayvel, azóta is éri a nap reggelente (asztalon van a gép), és nem láttam jelét visszasárgulásnak, pedig szerintem a gép rég elpárologtatta az UV védelmet. Úgyhogy nekem eddig oké a technika.

Viszont valahol olvastam, hogy nem is kell semmi trutyi, csak ki kell vinni a napra, és kifehéredik a műanyag... ami mókás lenne ha működne, miközben mindenki kenegeti, és UV kamrázza stb. :))

Ennek az az apropója hogy sikerült vennem egy másik modellt abból az Antec-utód dizájnból amire rá vagyok csípődve (a rácsos aljú, biztos mutattam már itt, ebbe most vagy egy P4, vagy a Ryzen gépem fog menni, a másikban a PIII van) ennek is sárgás már az előlapja, és nagyon nem akaródzik megint trutyit rendelni, lefóliázni, forgatni a napon kesztyűben... szóval ha működik a sima napoztatós módszer, nagyon boldog leszek. Holnap kiteszem, meglátjuk.
Sőt már most kitettem, mert a nap hamarabb fog kelni, mint én...
Amíg az előlap napozik, a gépház jön majd velem a kocsimosóba mert elég retkes a bele ;]

[ Szerkesztve ]


3shae
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

"azóta is éri a nap reggelente (asztalon van a gép), és nem láttam jelét visszasárgulásnak"

"viszont valahol olvastam, hogy nem is kell semmi trutyi, csak ki kell vinni a napra, és kifehéredik a műanyag.."

Azért van némi ellentmondás abban amit írtál, nem?
Ilyet vegyél: Kallos Illatosított Oxi Krém 12% ilyet a sarki fűszeresnél is találsz bagóért, az eredmény pedig tökéletes.


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Nincs ellentmondás, tényleg ezt olvastam valakitől vagy itt, vagy valamelyik Fb csoportban, hogy az ablaküvegen átjutó fény sárgít (mert állítólag más összetételben engedi át a fényt a legtöbb ablak) de a direkt napsütés fehérít, és ezt a hülyén hangzó dolgot próbálom most ki. Ha rosszabb lesz az eredmény mint volt, az sem para, csak rendelek varázstrutyit és kész.

Erről az oxikrémes dologról sem hallottam még, még egy tétel a kipróbálandók listájára, úgy nézem ez is ugyanaz mint amit szoktak használni ilyen célra, csak alacsonyabb koncentrációban.


frescho
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

Amiga 500-at pár napig hagytam kint. Ha veygszerezed, akkor órás időtartamra is lemehet, de nagyon figyelni kell rá, hogy ne told túl.


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Milyen eredményt kaptál?


frescho
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

Nem lett tökéletes, de sokat javult. Nézd meg a képeket az alján: [link]


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Ez nagyon jó szerintem. Bár az én házam nem ennyire sárga, úgyhogy mérsékelt javulásra számítok.


DarthSun
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Valós, a sima üvegen keresztül a látható spektrum szóródik a kemény infra csúcs felé. A hypo Skandináv bőrömnek ez már ultra csúcs, buszon pld halál a napfényes oldal. Nyílt terepen kb fél óra alatt kezd hólyagosodni a bőröm, üveg szóródással, már akár 5 perc alatt. Nyáron csak este megyek ki, ügyet intézni, bevásárolni, stb.
A régi fehér házakra hasonló effektust el tudok képzelni. Mondjuk a házak sárgulása nem zavar, de pld a most fent levő P4- et is alsótápos fekete házba telepítettem már korábban. Már 1988- ban sem értettem, amikor a 286- ost elém rakták, hogy egy ilyen modern gépezet, hogy lehet egy ilyen ízléstelen fehér kaszniban,,,? :U


Vladi
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Rendes tőlük. Annyi, hogy így alanatur nem lehet lefordítani. De a freedosos srácok megoldották.

Lehet lefordítnani és használni. Egyébként egy csomó furcsaság és kavarás van a kód körül. link.

S jah, a fel nem tett kérdésetekre a vaálsz, hogy mostanában kicsit foglalkozom freedossal. Igaz, hogy netbsd-vel kéne, de majd jön az is. :DDD


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Nekem is volt feketés korszakom, de már elmúlt. Laptopban mondjuk tetszik, sőt, csak az tetszik.
A PC-im visszafehérítését is megtettem, szeretem így őket. Főleg hogy a fő CRT-k is fehérek. Vagy sárgák, khm szegény Eizo. :B


DarthSun
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Nekem ez tetszik nagyon, ez gyárilag sárga...asszem :DDD


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Ismerős ez a forma, de én ezt fehérben láttam kék seggel.
Ne legyél biztos, hogy ez valaha nem olyan volt :DDD

Mmm a jó kis Creative CD olvasó.
Nekem is kellene egy olyan, jól menne a tervben lévő kései P1, korai P2, esetleg K6 buildhez (Riva 128-hoz melyik illik jobban?).

[ Szerkesztve ]


arn
(félisten)
[RIOS ERROR]

Az osszes trutyi csak feherito (hidrogen peroxid alapu), semmi mas. Az evek alatt minden muanyag elkezd lebomlani, oxidalodik, a megkotott oxigent szabaditja fel a peroxid, es a folyamat kezdodik elorol. Az uv katalizator ebben a folyamatban.

A napfeny valoszinuleg hasonloan oxigent szabadit fel, de ahogy en eszrevettem az eredmeny inkabb ahhoz hasonlit, mint amikor kiteszed a kertibutort a napra, es a szinet “kiszivja” a nap. Tehat az eredmeny nem a feherhez konvergal, hanem a sarga tonus lesz enyhebb (mint ahogy az elenk piros szin kifakul).

De ez az egesz mindig erosen fugg a muanyagtol es az eloeleterol, mert az absbe stabilizalot kevernek, antioxidanst tartalmaz (az uv protektorban is ez van - de ez is lebomlik, folyamatosan kezelni kellene). Az biztos, hogy az eredeti anyagot helyreallitani nem lehet, csak optikailag kozmetikazni, es minden kemiai folyamat csak egyre tavolabb loki az eredeti allapotatol.

Probaltam erosen sargult anyagot kifeheriteni (sikerult), majd beviaszolni (oxigentol elzarni), majd sotetben tarolni (igaz itt nyaron 30-32 fok van), de nem vettem eszre kulonbseget a visszasargulas utemeben. Enyhebb sarga feheritett muanyag valoszinuleg lassabban sargul vissza, de nekem ketsegeim vannak, hogy maga a deoxidacios folyamat befolyasolna az eredmeny tartossagat.

Roviden: a feherites szerintem hatasosabb, de lenyegeben egyik sem fog hosszutavu megoldast jelenteni, ami egyszer besargult (degradalodott), az megint sarga lesz.

[link]


arn
(félisten)
[RIOS ERROR]

Ami rosszabb az egeszben, hogy a sargulas az inkabb csak a degradacio indikatora, a muanyag szerkezete megvaltozik, es a szine mellett a mechanikai tulajdonsagai is megvaltoznak, pl elvesziti rugalmassagat es torekenyebbe valik. Szoval ha a felszint kozmetikazod is, a szin eltuntetesevel, maga az anyag nem lesz jobb, sot valoszinuleg a kezelessel meg rosszabb lesz az allapota.

Ettol fuggetlenul, en is lelkesen probalkozom, kulonbozo modszerekkel :)) de egyelore nem latom sok hasznat az egesznek, csak atmeneti eredmenyt hoz.


FoxiestFox
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Hát igen, de valamit mindenképp csinálni kell, nekem nem annyira jön be a sárga, a fehér és a bézs annál inkább. :D

Szerencsére nálam a házak előlapja érintett csak, ez jó vastag ABS, nem lettek még rugalmatlanok. Igaz, nincs is hová rugózniuk, nem teherviselő elemek, csak díszek.


arn
(félisten)
[RIOS ERROR]

A feketenek annyi elonye van, hogy kevesbe latszik rajta (amugy ugyanaz tortenik vele), max megfakul.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]