AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


frescho
(addikt)
Blog

Leszedni és újat felragasztani. Amigáknál ez alap dolog. Izopropillal szépen le lehet takarítani és nem mellékesen az nem bántja a házat. Nem szabad kapirgálni, türelmesen kell ledörzsölni, hogy a ház textúráját ne csessze el az ember.


frescho
(addikt)
Blog

Mai agymenés:

Mit lehet kihozni egy kb. alap Amigából? Tudom-tudom csalok, mert az A600-ban már van HDD és 1MB chip RAM, de amúgy sebességre tulajdonképpen egy RAM bővített A500 vagy A1000. Az már egyértelmű, hogy a dune2-őt nagyon türelmes emberek játszották csak floppyról.


arn
(félisten)

pedig mekkora feeling, amikor a kozepen megakad, hogy szar a lemez :DDD


RollandCG
(csendes tag)

Előkerestem egy pár fotót 2011-ből, hát a fotó minősége az borzalmas :-(
1200-es konfigom 020-as procival 28Mhz-en, 8mb-rammal. :DD
Böngészni már csak alacsonyfelbontásban tudtam :-)



arn
(félisten)

Nincs vkinek 94-95os arlistai, hogy mikor jelentek meg benne a dx4ek?


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Ne csináld már, rá fogok kívánni én is pedig hátam közepése se hiányzik most még egy hobbi :))


frescho
(addikt)
Blog

Baromi nagy élmény. Cserélgetni még jobb. Már csak ez is az Amiga ellen beszélt. 92-re jutottak el addig, hogy az olcsó gépek natív HDD támogatást kaptak. Az 1MB meg már bőven kevés volt addigra. De az A1200 2MB-ja is csücskösnek bizonyul a legtöbb esetben. Nem értem mit gondoltak...

RollandCG: Hja turbo kártyával könnyű. Van olyan gépem is, de ez egy mezítlábas A600. De lehet, hogy gyorsan bepattintok legalább egy kis fast RAM-ot. Bár szerintem attól sem lesz táltos, a 7MHz-es 68000 már elég keskeny volt ezekhez a játékokhoz.

arn: Sajnos nincs. Helyette van egy ilyen nyálcsorgatóm: [link]


Pikari
(őstag)

1994 november: 486 dx4-el szerelt laptopos hirdetés, ár nélkül. Sima hirdetésekben csak DX2-t látok.

1994 december: csak dx2, komplett dx2-66 gépek (monitor nélkül) kb 116k-161k-es áron

1995 január: 486 dx4 alaplappal együtt 19990 ft

Szóval ez alapján nagy mennyiségben 95 január.

[ Szerkesztve ]


arn
(félisten)

Koszi, mar nem emlekszem a reszletekre… nagyon akartam 94es dx4 buildet, de epitos alkatreszekbol vhogy sehogy nem akar osszejonni. Az is fura, hogy pl a legnepszerubb asus lapok 94 masodik felebol szarmazo biosai is csak p24t neven ismertek fel, pedig a vrm tamogatas mar rajtuk volt.

Brand, laptop gepben valoban megjelent 94 apr kornyeken, de nekem gyanus, hogy az intel csak nekik adott el procit. Eddig azt hittem az ara miatt vannak kizarolag 95os dx4 buildbol szarmazo alkatreszek, de egyre inkabb biztos vagyok benne, hogy dx4bol nem is nagyon lehetett 94 nagy reszeben gepet epiteni. Vhol 94 vegen jott a dx4 overdrive is, az amd 95re dobta piacra a sajat dx4et, ez felezte az arakat, a piac biztos hogy ekkor kezdte a dx2 helyett favorizalni.

Jo lenne par kulfoldi epitos arlista is, mert mi par korrel le voltunk ekkoriban maradva, arra tisztan emlekszem, hogy amikor 94 majus-jun kornyeken svedeknel jartam es gyujtottem ilyen listakat, ott mar p90ek is voltak az ilyen listakban (nyilvan ujdonsagkent), ami kb egybeesik a pcmagos p90 cikkekkel. De hogy a dx4el mi volt, az teljesen kodos, es nehez osszerakni ezt a kepet igy utolag, en 95 nyaran epitettem ilyen gepet, 94ben meg dxrol abrandoztam.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Egyébként érdekes, hogy 95'-ben a saját magam fejlesztett 486 DX2/66 gépet úgy adtam el, hogy ceruza elemes BIOS aksi kiváltót kellett a gépbe rakni, amit boltban lehetett kapni akkoriban. Mennyi idős lehetett az alaplap? Nem bírt sokat az az aksi, biztos valami alsó polcos darab volt.


arn
(félisten)

Milyen busz volt rajra? Chipset?


arn
(félisten)

Escomos listakat talaltam parat 94bol, egyben sem volt dx4, p60 es p90 igen.


RollandCG
(csendes tag)

Lehet, hogy már megszépültek az emlékek, de szerintem A500-ason is elment 1MB rammal, majd az új AGA verzióhoz kell az A1200-es.


Pikari
(őstag)

A magyar listában is volt pentium az alapján, amiket tegnap néztem. Lehet, hogy egész egyszerűen a dx4 valamiért nem volt népszerű.


Pikari
(őstag)

Az én 486osomban is ceruzalemes elemtartó volt a bios elem kiváltására, 1998-1999 körül.


envagyok
(veterán)

Nem lehet hogy a dx4 volt a pentium korszak celeronja?


Czo
(őstag)

Az AMD DX4 procija mikor jelent meg? Az Intel cucca az a wiki szerint OEM volt, szerintem itthon azutan kezdett terjedni, hogy megjelentek az AMD procik. En soha nem lattam Inteles DX4-et, csak AMD-t.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Random fotón, a felső rétegben 8db Intel DX4, alatta lehet hogy van AMD is. Fene tudja végülis az arányokat, nem követtem, hogy mennyi volt, tálcás, dobozos, OEM.


arn
(félisten)

Nekem ez a grafikai szint nagyon elut a korszak szintjetol, nem az ai kepessegeit kellene figyelembe venni egy remakehez, hanem a korszak legjobb grafikusaiet.


arn
(félisten)

Szvsz se lapok se procik nem voltak 94 derekan elerhetoek az egyszeri gepepitoknek, csak a nagy oemeknek. 94 legvegen kezdhettek el arulni ott.

üzenetek