AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


arn
(félisten)

De… az volt a mainstream, a pentium meg a highend. Csak amig a socket4 volt a csucs, szvsz tul jo volt mainstreamnek, amikor kijott a p90, onnantol mar nem volt ra veszelyes.


arn
(félisten)

Dx4bol csak az odp volt a retail, de ez epp igy volt a dx2nel is, megis lehetett kapni. Nekem 95ben is intel dx4em volt, dragabb volt vmivel, a nepek inkabb az amd vettek, mert ez a kategoria ugyis a jo ar/ertek aranyrol szolt. Aki tehetosebb volt mar 95ben is pentium fele tendalt.

Az amd dx4 megjelenesere pontos infot nem talaltam, de mar 95 elejen is arrol irtak, hogy csuszik a k5 megjelenese, ez ezert magasabb orajelu dx4eket akarnak (120/133) piacra dobni. Szoval vhol 95 legeleje lehetett ez. Az intel dx4 ara is azert szakadt be, addig alig volt a p60 ala arazva.


Pikari
(addikt)

Valószínűleg de, mert ahogy nézem, igyekeztek pci-os lapokban árulni őket. Olcsó , közékategóriás win95özős, multimédiás-mechwarriorozós gép.


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Win11 alatt mivel írjak floppy image-t?
Sima usb floppy meghajtó A: betüt kap de sem rufus sem win32imager nem látja.
Frissiteném az abit ic7-et de boot floppy kell. Sima alt-f2 olvassa a floppyt de nem látja az awdflash.exe-t sem a bips file-t sem, szóval dos boot floppy kellene. Lemezem van egy rakás totál új.


Pikari
(addikt)

Bootolj fel egy debiant mondjuk, és klónozd az imaget dd-vel. A windows manapság ilyesmire már elég felejtős.


Czo
(őstag)

Milyen formatumban van az imaged? Probaltad, hogy ugy sem latja, ha elotte cmd-ben a format paranccsal leformazod? Ha 'raw' imaged van (ami olyan image, ami csak az adatterulet bytejait tartalmazza, ami 'dd'-vel felirhato), azt fel kellene tudnod irni egy format utan, pl balena etcherrel is, de az mintha menne ugy, a rufusnak is. Ha valami specko imaged van, ami lemez magneses infojat tartalmazza, azt nem igen hiszem, hogy usb-s floppy drivevval fel fogod irni, mert ezeknel a szoftver kozvetlen piszkalta a kontrollert.

De a legegyszerubben ugy jarsz szerintem, ha pl virtualis gepben bebootolsz egy linuxot, es odaadod neki az usb-s floppyt, es a 'raw' tipusu imaget 'dd'-vel felirod.

Windows ala nincs 'dd'?


Pikari
(addikt)

Biztos van windows alá is dd, de ennyi erővel akkor használja az eredetit, ne a silány minőségű windowsos portokat.


Czo
(őstag)

Szerk.

Kozbe most jutott eszembe, hogy en tuti felraknek egy linuxot WSL ala, es az abban levo 'dd'-vel mindenfele fajdalom nelkul felirnam a raw imaget. Mert a floppy device ott is "meg lesz" es nem kell virtualboxal/vmwareval/hypervvel szorakozni.


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Eleve az író progik nem látják a meghajtót de sajátgépben ott van rendes valós A: floppyként és tudok rá másolni. Vagy rufus és win32 imager nem képes fizikai floppyra írni?

[ Szerkesztve ]


FF23
(senior tag)

Pendrive miért nem jó?


Czo
(őstag)

En nem ismerem azokat a programokat. A balenaEtcher -t hasznaltam eddig (https://etcher.io/), ahol meg a C: is kivalaszthato. Neked gondolom, annyi a bajod, hogy az app "lefilterezi" a drive listat, es kiszuri azt, ami neked kene. Ha megtalalnam az USB-s floppym, megneznem az etchert, hogy az latja-e a floppyt, de nem talalom, igy szerintem toltsd le, es probald ki :). Ha engedi a C:-t felulcsapni, gondolom a floppyt is.

[ Szerkesztve ]


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Abit ic7 nem hiszem hogy tud usb bootot. De amúgy is kell más géphez boot floppy.
Czo
Megnézem, köszi.

[ Szerkesztve ]


Pikari
(addikt)

Van, amelyik usb floppy egész egyszerűen merevlemez eszközként jelenik meg, és emiatt jó néhány program nem tudja hova tenni a dolgot.


Bile Demon
(őstag)

1995.04-ben vettem az Amd DX2-80-at. Úgy árulták a Compart-nál, hogy "hibásan feliratozott" DX4-100. 20-24e Ft volt akkor.
Csont nélkül ment 3x33, 2.5x40 és 2x50-en is.


FF23
(senior tag)

Tud.


arn
(félisten)

Hibasan feliratozott :DDD 5von ment vagy 3.3on?


frescho
(addikt)
Blog

Az A600 a gyakorlatban nem sokkal tér el egy A500-tól. OK, ECS, néhány plusz productivity felbontás, több RAM-ot képes kezelni, van IDE támogatás és PCMCIA, 2.04 kick. Az A500+ meg tényleg csak háttértár szinten különbözik. A játéknak ezek közül csak a RAM számítana, ha fel lenne bővítve. Floppyról jól megy a játék, ha leszámítóm a floppy cserélgetést. Vinyóról csak ha teljesen kicsontozott rendszert indít az ember 2 színű desktop mellett. Majd kipróbálom egy 1200-sel is. De itt már azt érzem, hogy a PC-k befogták az Amiga 7 éves előnyét. :(

[ Szerkesztve ]


Bile Demon
(őstag)

Komolyan úgy hirdették! :DDD
Nem találok árlistát persze.
Compart kft. Ajtósi Dürer sor.
Én is DX4-ként adtam el. Lappal hűtővel. 1996 őszén. 5 rugóért.
Aztán persze megnézték és szóvátették, de abban maradtunk, hogy megy rendesen, hagyjanak békén. :)

3.3V-on ment.
120MHz-n már nem indult.
Nem próbáltam túlfeszelni.


arn
(félisten)

akkor szimplan mar annyira jo volt a kihozatal, hogy ugyanazt a magot tehettek mindenre.


Bile Demon
(őstag)

És a szorzókat se tiltották le.

üzenetek