AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


.Ishi.
(aktív tag)

Érdekes ez a bench, leszedtem én is, viszont valamivel jobb eredményeket kapok DX12-ben a a srác GTX 1660Ti-jéhez képest, pedig nekem egy egyszerűbb GTX 1660Ti-m van (Palit StormX). Szerintem még faragnak a programon, meg talán a drivereken is, mivel az RX5600 OEM DX11 FPS-e túl alacsony. (102 vs 106 egy sima GTX 1660-nal).

A mostani RX 5500XT launchot nézve a tippem az, hogy a pirosak belövik a teljesítményt 1660Ti/1660 Super szintre, kicsivel több fogyasztással, az ár pedig szinte ugyanaz lesz. A pirosaknál egyszerűen nincs kapacitás/pénz (+még a pletykák az első generációs Navi problémákról) arra, hogy a CPU árháború mellé belekezdjenek egy GPU árháborúba is.

Szvsz szerintem csak az időzítésekkel van a gond. Annak ellenére, hogy desktop GPU teljesítményben előrébb kéne tartanunk olcsóbbért, legalább lesz zöld/piros választék minden szegmensre. A pirosaknak már csak időben kéne kiadnunk a saját megoldásaikat.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Full szoftver a teszt, vagy csak egy benchmark tool a játékhoz?


.Ishi.
(aktív tag)

Egy külön letölthető benchmark tool, egy AMD hírlevélben volt a letöltési link.

[link]

[ Szerkesztve ]


Simid
(senior tag)

Ez akár adódhat abból is, hogy jobb a procid. Azért egy 7700K alap órajelen elég erős limit lehet 1080P-ben. De ez csak tipp, nem ismerem a benchmarkot.

A többi résszel amúgy egyetértek.


FragMaster
(addikt)

Az nem csak maga a GPU fogyasztása?


AtomSiló
(lelkes újonc)

Tetszett a seggszikla megfogalmazás az AsRockra :)
ne legyetek womanfóbok nézzetek nőket is:
RX 580 vs GTX 1650 Super vs RX 5500 XT Power Draw - Calculating Actual Cost Over Time!

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

A video nagyon tanulságos, szépek a számok.
Ugyanakkor vajon milyen arányban lehetnek azok a vásárlók, akik ilyen rideg megfontoltság alapján választanak és TCO-t számolnak?


Ferke77
(aktív tag)

Sajnos nekem gyors a hölgy beszéde és nem értem, hogy pl. a két WoW Addict táblázat között mi okozza a total cost különbséget (pl. évi 50 vs 100 euro az 580 és 5500XT között).


Ribi
(nagyúr)

Kiszámolat USA áram ár mellett és Holland árazás mellett, ahol ő van. Náluk meg kb 2x olyan drága az áram mint USA területen. Szóval minnél rágább az áram nyilván annál nagyobb lesz az áram számlá egy többet fogyasztó VGA esetén. De ehhez persze napi 12 órát kell tolni minden nap(mármint évi 100 dodó különbséghez 580 és 5500 között).

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Napi 2 óra esetén is van számítás, ott 50 EUR különbség van 3 év alatt :)

[ Szerkesztve ]


beef
(őstag)

Itt a PH-n mindenki napi 24 órát nyomja + az éjszaka!


Raggie
(őstag)

A fogyasztás különbség. Pont ez a lényege az összehasonlításnak.

üzenetek