AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


b.
(félisten)
Blog

Inkább csak az a probléma ezzel, hogy lehet hogy a te 5600 XT kártyád nem tudja azt a 12 Gbps miatt,( illetve a 14 gbps hiánya miatt )amit a szomszéd 5600 XT kártyája., miközben lehetséges , hogy a tied drágább volt.
Pl a 2070 nél + 1000 Mhz 5 % teljesítményt hoz

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

+b.

Egyáltalán lehet kapni 12gbps GDDR6 memóriát? Amikor írtam az előző hszt, rákerestem, de csak korai hírek említik, és mivel a GDDR5X memóriát 12gbps-ig tolták ki, ezért lehet, nem is nagyon van GDDR6-ból ilyen lassú. Ahogy korábban mondta valaki, a memóriát is firmware-ből fogták vissza.

Szerk: Tényleg amatőr tud lenni az AMD, de gondoljátok, hogy bevállal egy olyan fiaskót, hogy a felflesselt 5600XT-k ne bírnák a 14gbps-t? Ennyire nem nyúlhatnak mellé...

[ Szerkesztve ]


b.
(félisten)
Blog

igen ,persze GDDR6 .Samsung : [link] Micron : árak: [link]
valamivel olcsóbb a lassabb verzió,de kétlem amúgy hogy a legtöbb gyártó külön rendelgetett lassabbat, max a kezdeti specifikációk alapján a Micron vagy a Samu lehetséges hogy rájuk sózta olcsóbban a 12 Gbps modulokat hisz a kezdeti specifikáció ez a 12 Gbps volt, logikus, hog ha esetleg mondjuk MSI kapott esetleg korlátozott mennyiségben 12 Gbps ramot olcsóbban/ vagy esetleg nála állt a raktárban akkor azt vette/ tette ehhez a kártyához az első példányoknál előre gyártva.

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Csak aztán ne legyenek olyan szériák mint a hirhedt
MSI gaming R9 270ből amiből nekem 3 volt, és 1 éven belül ment tönkre mind a három.
Elég szarul voltak megépítve, az ipon oldalán 54.2% volt a 3 éven belül a meghibásodási arány.
Ez ramos téma egy tökönlövéssel felér.


Kupszi
(aktív tag)

Most annak mi értelme van hogy az 5600XT-t 12Gbps memóriával adják, holott mindegyik GDDR6 viszi a 14Gbps órajelet?
Vagy ezzel akarták még távolabb helyezni az 5700-tól? Mert ha logikusan kezeli az AMD a kialakult helyzetet alapból 14Gbps memória órajelet engedélyez a partnereknek.
A Gigabyte is most adott ki új bios-t amivel megtolták a powerlimitet és a memória órajelet 14Gbps-re.

[ Szerkesztve ]


Z10N
(veterán)

Ezt ugy hivjak mokolas. Azon tul, hogy direkt vissza volt fojtva (amit elore lattunk), nehogy az 5700 nyakara masszon. Ilyet csak kapkodva szokas csinalni, amibol megint sajat maguknak csinaltak problemat (lasd az MSI cikket). Botranyos amit lemuvelnek eveke ota es ezt nem csak en latom igy. A kulfoldi forumokon is ezt mondjak.

üzenetek