AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


TESCO-Zsömle
(félisten)
Blog

És ebből miképp következtetsz a jövőben megjelenő Radeonok HW-es vagy SW-es tulajdonságaira?

Mert ez a topic erről szólna... A jövőben megjelenő Radeonokról...

Nem a már megjelentekről, nem az éppen befoltozott biztonsági résekről és nem arról, hogy miért fagy az XY játék a Z kártyán.

Csak mondom...


távcsőves
(senior tag)
Blog

"Ha nem hiszed el kellene látogatni az adott kártyák topicjába."

Onnét jövök, fejtsd ki kérlek. (mert az egy dolog, hogy az utolsó két whql driver buggos mint a k@rva anya), de Te valami egész másról beszélsz.

[ Szerkesztve ]


Jack@l
(veterán)

Az 5800xt-t pl emiatt már át nem tervezik... Szóval ott is lesz egy driver patch.
Nem értem mit hurcoljátok meg, örülni kéne hogy valaki belinkelte és figyelmeztet, rakjá uj drivert. Mert ph-n nem biztos hogy fent lesz(más nagy oldalakkal ellentétben).

[ Szerkesztve ]


#82819712
(aktív tag)

Privátban elmondom mi az A2 steppig leak mi a 3 lehetséges oka és emiatt miért szívnak a többiek ahol nem javítják.
Többieket láthatóan nem érdekli , nem erőltetem továbbiakban itt.


Petykemano
(veterán)

/follow


Yutani
(nagyúr)
Blog

Jöhet!


#82819712
(aktív tag)

Azt SUttogják a madarak hogy a

igazgatótanácsába egy fontos AMD ember került ;)


Petykemano
(veterán)

Had kérdezzem már meg, hogy ez az igazgatótanácsi tagság ez amolyan látszatfeladat? Nincs semmilyen napi (most ne nevezzük operatívnak) feladat, hogy nyomon kövesse a cég tevékenységét, a ceo döntéseit felülvizsgálni? csak max évente egyszer össze kell ülni, elfogadni a jelentéseket és dönteni, hogy amíg nincs botrány vagy nyilvánvaló hiba a cégvezetés irányában, addig marad a ceo?

Milyen illetmény jár ezért a nehéz feladatért? Mert ilyen tök bónusznak tűnik. Én is Szeretnék egy olyan mellékállást, ahol napi feladataim nincsenek, csak időnként pár papírt át kell olvasni és hozni egy döntést a cég operatív vezetőjének személyéről, amiért aztán semmilyen felelősséggel nem tartozom. Persze igyekszem jól dönteni, hogy sokáig legyen ilyen mellékállásom. Nyilván ahhoz a szinthez el kell érni valamilyen szakmai hírnevet, de hát itt alacsony szinten is potyognak le hasonló pozíciók kapcsolati tőke alapon családtagoknak, bukott politikusoknak, stb.

Na most például a BKV igazgatótanácsához képest a Cisco igazgatótanácsa mennyire csak kifizetőhely szakmai berkeken belül egymás vállának megveregetésére?


solfilo
(veterán)
Blog

Versenyszférában azért ez kicsit másképpen mehet, mint egy állami/önkormányzati környezetben, itt nem a köz pénzét szórják, hanem a sajátjukat, gyanítom megnézik hova teszik.


Cifu
(félisten)
Blog

Az igazgatótanács tagjait a tulajdonosok, részvénytársaságnál a részvényesek választják ki, szavazzák meg. Jellemzően komoly múltú, tapasztalt, jó megítélésű embereket igyekeznek választani. Az igazgatótanács feladata a cég alapvető céljainak meghatározása, és bár a céget napi szinten a CEO vezeti, az ő vízióit az igazgatótanácsnak kell jóváhagynia, így a stratégiai döntésekben nem a CEO szava a döntő. Ő csak megpróbálhatja meggyőzni az igazgatótanács tagjait arról, hogy támogassák a vízióját.

Egy Cisco méretű cégnél az igazgatótanács tagjainak fizetése éve 150-300 ezer dollár körül mozog, amit jellemzően részvényopciókban fizetnek ki. Vagyis az, hogy pontosan mennyit is ér a fizetségük a cég teljesítményétől is függ. Persze vannak hiperjól fizetett igazgatótanácsi díjjazások is, egy Su féle embernél simán lehet fél millió felett is az éves juttatás.

Ezzel együtt ez nem csak vállveregetésről szól. A Cisco hirtelen nagyot ment 2018-2019-ben, csinált egy csomó felvásárlást, és a hálózati eszközöktől elindult a szolgáltatások irányába, bővíti a cég portfólióját. A cégnek valószínűleg jól fog jönni Su tapasztalata e téren...


#82819712
(aktív tag)

Én értem a Vágó Istvános belecsapódik a rögvalóság a pofánkba finomszemcsés asszociációdat de...
ha kiveszem a képletből Lisa Su mint humánerőforrás adalékot aki arra való hogy jön maximalizálni ha nem is a profitot de a részvényárfolyamot és ONban értelmezem akkor nincs semmi kapcsolódási pontja AMDhez?
Nem így értem hogy
internet_connect_cisco_router if(NV card Delay +0.1 ) :DDD
hanem úgy hogy azt erősítjük akivel közös szándékunk is van.
Ha a Xilinx-el kacsolatban lenne igazgatótanácstag akkor is ezt mondanád?

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

kösz
Akkor ez a hír úgymond inkább "Cisco találgatós" ?


Petykemano
(veterán)

Ha xilinx igazgatóságba ülne be, akkor is azt kérdezném, hogy zajlik-e érdemi (stratégiai) munka, amiért az uilletmény jár, v csak egymás szakmán belüli vállonveregetése és kifizetőnely.

Persze a miért pont ott attól még érdekes. Az AMD adna kedvezményt annak a cégnek, amelyiknek az igazbatótanácsában ott ül a ceo?

Az összefonódás talán kezd körvonalazódni:

"The research team from Cisco Talos has spotted four
exploitable vulnerabilities in AMD ATIDXX64.DLL driver that can affect VMware
Workstation running on Windows, according to recent Talos Vulnerability reports."
[link]

"The Talos Security Intelligence and Research Group (Talos) is made up of leading threat researchers supported by sophisticated systems to create threat intelligence for Cisco products that detects, analyzes and protects against both known and emerging threats."
[link]

Vajon a Cisco termékek biztonságáért felelős kutatócsoport miért vizsgálhatta a radeon driver biztonságosságát? :U

[ Szerkesztve ]


apatyas
(Korrektor)
Blog

Ha Cifu találgatását folytatom és hálózati szolgáltatások irányába akarnak haladni, akkor lehet hogy gyorsítókat akarnak alkalmazni az Amd-től. Talán.


#82819712
(aktív tag)

Most mi fontos a Cisconak?
Biztonság, Gyorsaság, Részvényár.
Ha talál AMD 4 kritikus hibát, rést akkor nem csoda hogy megindul az érdeklődés, még ha a birodalmi amerika érdekeit ez nem is szolgálja.
Iponon írt valaki egy komment ötletet egy ARM-os sokszálú csodáról ami érdekelhetné ciscot, az úgy motoszkált a fejemben nekem is.

RDNA 2 idén
"AMD: Navi refreshed in 2020, next gen RDNA in 2020. More at financial analyst day!"
mondja Dr IAN aki telefonálgat Lisával.
Én is felhívnám csak elvesztettem a számát :DDD
Mi lenne ha előbb megkérdeznénk ABU-t és csak ha nem válaszol akkor hívnánk fel ?
Jó akkor kedves ABU egy kérdés:
Mit javítottak hardveresen az 5600XTben?
1 HBM vezérlőt.
2. a Fekete képernyő hibát ?
3. vagy a hardver tapasz a 4 kritikus hiba javítása.
Szívesen hallanánk hivatalosat az A2 steppingről Köszi !

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

Vajon navi refreshnek csak ez az A2 stepping számít? Vagy a navi12 is? A navi21 már biztos next gen rdna.


Cifu
(félisten)
Blog

Gratulálok az AMD-nek, ha egy éven belül két szériát is kihoz. Az RDNA-t se sikerült rendesen. Inkább lépjenek hátra egy lépést, és akkor Navi Refresh ugrana, mehet minden erőforrás az RDNA2-re inkább...


Z10N
(veterán)

Ne buzditsd oket, mert a vegen megcsinaljak a hatra lepest, mikozben igy is hatranyban vannak :DDD

Amugy ez a refresh es rdna2 ugyan abban az evben eleg hihetetlen a korabbi tempot es lelkesedest nezve. De legyen ugy, mint a cpu reszlegnel es belendulnek vegre. Mar csak az a kerdes, hogy ez a refresh olyan lesz mint az Rx400/500 "valtas", mert akkor tenyleg felesleges. Meg a vegen tenyleg lesz 5550/5650/5750, bar minek...


Cifu
(félisten)
Blog

Az AMD-nek van chipleten belüli (Infinity Fabric) és node-okon belüli adatkapcsolat (pl. CCIX, talán majd CXL) adatkapcsolatra válasza, több is. A gond node-ok közötti adatkapcsolat, itt az egyik a "hagyományos" hálózati megközelítés, e téren a legutóbbi nagy dobás az nVidia részéről a Mellanox megszerzése volt, aki az InfiniBand egyik oszlopos tagja, és van már 400GB/s sebességű hálózati opciója is. A Mellanoxra fájt a foga a Xilinxnek, az Intelnek és a Microsoftnak is, de végül a zöldek vitték el.

Igazából itt mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, az nVidiának például ott volt az nVLink, de az szigorúan csak saját magával és a partner IBM rendszerekkel működik együtt. Feltehetően a zöldek ezért is szerezték meg a Mellanox-ot, hogy tovább léphessenek az x86/AMD64 irányba, mert a jelek szerint az AMD hirtelen megerősödése a szuperszámítógépek terén váratlanul érte az nVidiát.

Az AMD terveit nem ismerjük, ők ott vannak a feltörekvő interconnect-ek csoportosulásaiban, nem teszik le a voksukat egyik irányba se, ám fájdalmasan rászorulnak így a külső partnerekre, hiszen nincs egyértelmű, határozott jövőképük e téren, azt raknak a szerverekbe, amit a megrendelő kér. Viszont ez kiszolgáltatottá is teszi egyben a céget.

Túl nagy Cisco-AMD összeborulásra nem számítanék, de azért a Cisco számára egy vonzó jövőkép lehetne az AMD bekebelezése, amellyel egy új szintre léphetnének, az IBM kategóriájába (amúgy annál nagyobb már a forgalma). Kockázatos lépés lenne, erősen támadnák a versenyhivatalok mindenfelé, viszont egy csapásra új helyzetet teremtene a hardverpiacon.


Cifu
(félisten)
Blog

Úgy, hogy jön az Arcturus, várhatóan nagy lépést előre lépve GPU-k terén, egy RDNA Refresh szerintem nem tudna lépést tartani vele, maximum arra lenne jó, hogy kicsit kozmetikázza a helyzetet - valahogy úgy, ahogy az nvidia csinálta a Super kártyacsaláddal. Viszont ha jön az RDNA2, akkor inkább nyeljék be a csúszást, hogy nem lesz egyből válaszuk az Arcturusra, cserébe az RDNA2 rajta végre legyen összeszedett, átgondolt, rendesen előkészített.

üzenetek