AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Zoo123
(senior tag)

Nagyjából GTX 1050 Ti szint, kb 10%-al lassabb. Hogy megéri-e a kockázatot azt neked kell eldöntened, a 7970 úgy általában eléggé forrófejű jószág.


K0zm0
(aktív tag)

Legalább a pasztázást nem kell megcsinálnom rajta. Így már csak azt remélem működik és jól lett újrapasztázva.
Köszönöm a válaszokat!


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Nem pikk-pakk az RDNA1 5700XT mar kb ugyanakkora chipen ugyanannyi tranzisztorral hozta a 2070 szintjet.
De amugy ja ha 7-800-ert hoznanak 2080Ti szintet akkor azt sokan megvennek.


Petykemano
(veterán)

fixed4ya'

"De amugy ja ha 7-800-ert hoznanak 2080Ti szintet akkor azt azon az áron sokan megvennek a 2080Ti-t."

;]

[ Szerkesztve ]


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Ezt nem ertem.


Petykemano
(veterán)

mindegy, csak vicc akart lenni azokról, akik nvidia irányában márkahűek és arra spekulálnak, hogy az AMD verje le az árakat.


do3om
(addikt)

Egy készletkiszórással be is tenne neki az NV egyetlen tollvonással.
Erre gondolhatott. De a profitról ennyire úgy sem lenne hajlandó lemondani, abban biztosak lehetünk, meg odébb van még az AMD kari.

Na meg.... AMD megjelenés húúú vajon most mi lesz?
Már annyi lehetőséget ellőttek hogy nehéz azokon túltenni de biztasan sikerül nekik hiszen mindigy összejön ;] :DDD
-sebesség alulmarad hiába mindenben jobb a paraméterek alapján
-majd jön a driver addig azért lassú mert nem használja ki
-csúszás, aztán megint aztán..... aztán fél év az eredetihez képest de volt már 1 is. (Vega? talán)
-variáljunk a bioson amit nem tudnak más a gyártók lekövetni
-varia az áron de tudjuk így volt tervezve, persze utolsó percben ezt is
-a mi karinnkan nem kell akkora táp, csatlakozó is elég 1.....vagy nem
-kell a pénz, legyen induláskor csak saját márka-ja hogy nem sikerül eleget gyártani meg a minőség is... legyen akkor gyártói is- hoppsz ez meg nem úgy ment hogy megcsinálják 1 hét alatt, 3-4 hónapot megcsúsztak, szépen kihagyták a karácsonyi szezont
-hardver bug, várjuk meg a következő verziót abban javítva lesz

Valahogy mindig elbasznak valami olyat amit simán meglehet előzni. Én már komolyan várom mit fognak most ezen a téren alkotni.
Mondjuk NV sem engedhet meg magának még egy Space Invaderst

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

5700XT chip 251 mm², 2070 chip viszont 545 mm². Bő dupla akkora chipből hozta a 2070 azt a teljesítményt. Még a 2060 is 445 mm².
RT mag gondolom elhasznál valamennyit a Turing chip területéből, de az egyenlőségjel akkor is óriási túlzás.


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Ja hogy ugy

Engem nem igazan erdekel hogy melyik oldal, ha valamelyik hoz 700 font korul 2080Ti teljesitmenyt, akkor arra mar ugy erzem erdemes lesz valtanom az 1080-rol.
De en ugy erzem ez inkabb az AMD lesz nem az NV akik meg mindig felfele verik az arakat, de szerintem mar elertek azt a szintet mar a 2000-es szeriaval hogy maguk alatt vagjak a fat, egyre tobb hozzaszolas van hogy inkabb a konzal vagy AMD kartya mert 1200 dollarokert mar vegyen a hoher videokartyat

Amugy az NV arak+markahuseg szerintem mar elment az idiotizmus iranyaba a hasznalt piacon. Itt arra gondolok hogy irrealisan magasak a hasznalt arak (ugyanugy mint az intel prociknal). Rengeteg mar bocsanat hulye van aki vesz egy hasznalt 1080ti-t azert az arert amiert kapna egy uj 2070-et vagy 5700XT-t garival uganolyan teljesitmennyel. Vagy Hasznalt 1070-et garis uj 1660Ti helyett (vagy alig tobbert mar 2060 vagy 5600xt)


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Umm nincs igazad itt. A 2070 12nm-en keszult az 5700XT pedig 7nm-en.
Szoval aranyositva kb ugyanakkora chipek..ezert is emlitettem a tranzisztor szamot, az tobbet mond es az kb ugyanannyi. (10.8 milliard vs 10.3 milliard)

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

13,6 milliárd vs 10,3 milliárd. Vagyis tranzisztorok számában is 30% előnyben volt elvileg a 2070.


Raggie
(őstag)

Összekevered a 2070 Super-rel...


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

A sima 2070 tranzisztorszama 10.3 milliard es az 5700XT inkabb azzal van egy szinten, a Super a 13.6 milliard de az gyorsabb is nala


Alogonomus
(őstag)

Nem volt egyértelmű a fogalmazásod, mert te ezt írtad. 5700XT mar kb ugyanakkora chipen ugyanannyi tranzisztorral hozta a 2070 szintjet
Sima 2070 szintjét viszont bőven (>15%) túlteljesíti az 5700XT. 2070 Super az, amitől a nem optimalizált játékok miatt elmarad (~6%) az 5700XT. Nem a sima 2070-re gondoltam.


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Teljesen lenyegtelen igazabol.

A hozzaszolasom arrol szolt hogy kb ugyanakkora chipbol es ugyanakkora tranzisztor szambol nagyjabol ugyanazt a teljesitmenyt hozza mar az RDNA1 mint Turing.
Szoval ha azon tudnak fejleszteni akkor nem elkepzelhetetlen hogy tenyleg lotavolban lesznek a kovetkezo NV generaciohoz is az RDNA2-vel


b.
(félisten)
Blog

Tartalmaz RT és Tensor magokat ezek tranzisztor kapacitást igényelnek.


Alogonomus
(őstag)

A vicc, hogy igazából nem is vitatkozásnak szántam a hozzászólásomat, hanem támogató céllal írtam, hogy a bő dupla akkora 2070 chip teljesítményét hozta az 5700XT 7 nm-en 400 USD MSRP mellett, szóval az általad megválaszolt hozzászólásban említett 700 USD áron simán tudhatna az RDNA1 is 2080Ti teljesítményt nyújtani. Persze az RT nélkül.
Aztán rossz irányba fordultak a válaszok sajnos.


Alogonomus
(őstag)

Ezért írtam a hozzászólásomban, hogy: RT mag gondolom elhasznál valamennyit a Turing chip területél, de az egyenlőségjel akkor is óriási túlzás.


paprobert
(senior tag)

Ha az RT mentes Turing-gal vetjük össze a Navi-t, akkor azért nem ennyire rózsás a helyzet. De tény, hogy az elmúlt ~10 év első nagy váltását hozta az AMD tavaly, és mindössze egy év alatt (szokatlanul gyorsan) egy erős ráncfelvarrás is érkezik most.

A 1.5 generációs előnyből az NV részéről van hova pazarolni, de azt hogy mindent elrontsanak, nem tartom reálisnak. Ha viszont minden az AMD számításai szerint történik, akkor 0.5-1 generációra olvadhat a hátrány most.

Ez úgy mutatkozna meg konkrét termékben, hogy a csúcskártyák közelebb kerülnek egymáshoz az eddigiekhez képest.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Az eddigi szivárgások alapján (Ampere óriási fogyasztás 7/8nm-en -> kifacsart GPU a lá AMD Vega; AMD kitapasztalt 7nm-es gyártása és 2xNV10 chipméret, jó órajelek) én a teljes hátrány ledolgozására számítok, nem lesz itt már fél generációnyi hátrány sem.* Pláne, hogy új DXR verzió érkezik és az új terep mindkét oldal számára.

* A tévedés jogát fenntartom.

üzenetek