AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Crytek
(veterán)
Blog

Én meg a linkelt Philips-en lepődök meg hogy azon mi kerül annyiba amikor az alig 400k-s már kifutó LG-k tudják a 120hz-et... Vagy a Philipsnél csak fényefektet kell megfizetni? :DDD


Busterftw
(veterán)

Nekem ez tetszett inkabb:
"if this turns out to be true AMD will have caught up to Nvidia which they haven't been able to do in a decade."

Mintha az Nvidia nem jonne ki uj szeriaval. ;) Ha a 3080Ti-nel nem gyorsabb, mar bukik az elmelet.


Raggie
(őstag)

Hát azért ha a mostani szériánál 40-50%-al gyorsabbak lesznek, akkor még ha ki is jön új szériával az nVidia, akkor is sokkal közelebb lesznek hozzá mint már 10 éve bármikor.
Mert ugye Nv-nél kb ennyi vagy kevesebb szokott lenni egy generáció váltáskor a sebesség növekedés.

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

Azt is vedd figyelembe, hogy a pletyka szerint ebben az esetben a Big Navi 300 W-ból hozná a 2080 Ti teljesítményének a másfélszeresét.
Nvidia csak szintén pletyka szerint, de 350 W-os kártyát volt kénytelen készíteni erre a csatára. Szóval 50W (15%) fogyasztáselőnyt már tálcán átnyújtott az AMD/AiB mérnököknek, amiből azok szükség esetén tovább tudják húzni a Navi kártyát, ha kell. 5600XT 12->14 GHz újrajátszva?
Ráadásul az Nvidia kártya 350 W-os verzióját erősíti a monstre tápcsatlakozó híre is, amit az Nvidia a kártyáihoz valószínűleg nem poénból vezetett be.

Persze a számítási teljesítmény nem lineárisan emelkedik a kártya fogyasztásával, de az a 15% fogyasztás szükség esetén újabb 10% teljesítményt is jelenthet a Navi oldalán, és még mindig csak annyit fogyasztana, mint az alapkialakítású 3080Ti/3090.

[ Szerkesztve ]


keIdor
(titán)

Szerintem is túlzás egy Fury, Vega duó után ezt várni. Csodák nincsenek, nem lehet ekkora hátrányt pikk-pakk utólérni.
RTX-2080Ti szintet hoznak mondjuk egy 699€-ért, annak már szerintem simán örülne a többség és sokkal reálisabb is egy ilyen.


Busterftw
(veterán)

En meg ennek sem tapsolnek.
2080Ti 12nm-en 250W (valos 280-290W gaming)
Big Navi 7nm+? 300W (ami mennyit fog kajalni?)

Azzal a +15% fogyasztassal sem szamolnek, kb a Vega ota koppra voltak huzva a kartyak, kb semmi tuning potencial nem volt bennuk.
Persze nem zarom ki, de az a +10% teljesitmeny lehet nem fer bele abba az extra 50W-ba, foleg mert ez az 50W TDP.


b.
(félisten)
Blog

Én azt gondolom pedig, hogy Nvidia most alászaladhat egy pofonnak. Épp jött ma pletyka , hogy az Ampere alig 10 % kal gyorsabb órajeleket képes csak elérni , mint a Turing. Az pedig nem sok, már ha igaz, messze van a szintén pletykált 2,3-2,5 GHz-tól.
Lehet nem kellene játszani 8 nm rel hanem egyből 7 re és minél előbb 5 re ugrálni, és minél előbb kitapasztalni a gyártástechnológiát kidobni rá több generációt.
Ha ezek az órajelek igazak akkor bizony a 3080 vagy 3080 ti nem fogja hozni az ígért 50-( max annyi)meg 90 % előrelepést, maximum RT terén tud nagyobbat dobni, a nagy Navi meg könnyen odaléphet akár a 3080 Ti szintjére,de az biztos, hogy a felső házba az Amperehez nézve is, ami ennyi év után elég nagy dolog.

Azért persze mindent úgy kell nézni, hogy pletykákról van szó,de ebben a topikban erre kell alapozni a témát.
szóval igen itt ha Nvidia nem is alszik be, de a mohósága miatt, hogy pénzt akar spórolni de közben nem nyúl az elérhető legjobb gyártástechnológiához és a kártyáit drágán adja mainstream gaming vonalon, megszívhatja.
és ez hosszabb távon is ront a cég megítélésén ami most hogy nem tekintik magukat gamer VGA gyártó cégnek bizony szarul sülhet el. Már megy a tőszdei elemzés hogy elérheti az 500 dolláros részvény árfolyamot, hivatalosan többet ér mint az Intel a tőzsdén a zöld cég, egy ilyen fiaskó bizony nem fog jól esni nekik részvényekben sem...

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

7 nm-en se lenne más. Ahogy korábban írtam, a FinFET a végét járja, tehát kell két-három generáció, mire elkezded úgy használni, hogy jönnek az órajelek. Lásd AMD. Ők sem kezdtek 2 GHz-en az első két 7 nm-es dizájnnál, de a harmadikat már 2 GHz fölé lövik. Nem változott semmi, csak az elmúlt két évben megismerték a gyártástechnológiát.
Sajna ez ilyen. Az egyik megoldása ennek a problémának, hogy a lehető leghamarabb GAAFET-re kell lépni.

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(aktív tag)

"Hát azért ha a mostani szériánál 40-50%-al gyorsabbak lesznek, akkor még ha ki is jön új szériával az nVidia, akkor is sokkal közelebb lesznek hozzá mint már 10 éve bármikor."

Nem tudom mi ez a 10 év, 2013 év végén amikor az r9 290x kijött konkrétan a legerősebb volt a piacon, a rá érkezett válasz, a 780 ti pedig kevéssel előzte csak meg, miközben jóval drágább volt ;)


Devid_81
(nagyúr)
Blog

Nagyon kivancsi leszek, hogy ebbol a sok pletykabol majd mi valosul meg. :K
Bar lassan korvonalozodik a konkurencia, AMD-rol nem igen hallunk sokat. :U
Tovabbra is azt mondom vagy nagyon durvan odatapostak most, hogy ne legyen leak, vagy marhara sehol se vannak meg.
Bizom benne, hogy az elobbi es nem pedig az utobbi a helyzet naluk. :K


awexco
(őstag)

Lehet jót tesz amd-nek , h szétválasztják a vga portfóliót . Az órajelek mellett nVidia hozhat a fejlettebb generációval is nem keveset ...


K0zm0
(aktív tag)

Hali!
Tudom, a kérdésemnek nem biztos, hogy ez a megfelelő topik, de máshol nem kaptam rá választ.
Egy kis segítségre/véleményre lenne szükségem! Egy ismerősöm eladásra kínál egy Gigabyte Radeon HD 7970-at (https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-R797OC-3GD#ov). Nem titok, 20 eurót kérne érte. Annyi a rizikó, hogy nem tudta letesztelni és jelenleg nálam se megoldott a tesztelése. (Jelenleg nincs alá vasam.) Állítása szerint újra volt pasztázva, de nem tudta használni, mert nem fért be neki a házba. Eddig Nvidia vonalon mozogtam, úgyhogy a Radeonok még újak nekem, kb melyik Nvidia kártyával van egy szinten?
Megéri így látatlanban a kockázatot? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]


TESCO-Zsömle
(félisten)
Blog

Én hülye vagyok, de egy 1000$/€ (nVidiánál 1500) környéki kártyánál már lesz*rom mennyit fogyaszt, mert úgyis megy rá a vízhűtés.


Busterftw
(veterán)

En is leszarom, csak az osszehasonlitas miatt hoztam fel.

K0zm0
Hasrautve a GTX 760 es 770 kozott van.

[ Szerkesztve ]


K0zm0
(aktív tag)

Hmmm...az még labdába rúg kategória, legalább is szerintem. Bár nem mai konstrukció, de hajtani nem szeretném már ha tényleg működik. Félig-meddig munkára illetve egy kis "light gamingre" fognám be.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Nem ez a megfelelő topik, jól gondolod. :N


Yutani
(nagyúr)
Blog

Amit a vs részről irsz, 100%-ban egyetértek. :K

Ahogy korábban írtam, most van itt a lehetőség az AMD számára, hogy felzárkózzon.


K0zm0
(aktív tag)

Igen, olvastam a topik leírását, de sajnos máshol nem kaptam semmilyen választ, elnézést kívánok! :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek