Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


twine
(addikt)

:DDD


mukisrác
(aktív tag)

Kétszeres apukaként vagyok itthon GYED - GYES -en, csak megerősíteni tudom a cikkben leírtakat.
Csak kellene irni egy blogot, sokan rácsodálkoznának a dolgokra

[ Szerkesztve ]


tildy
(nagyúr)
Blog

Hajra, en szivesen olvasnam :) Nem tudom ki nezi le , vagy szologat be ilyen apaknak, reszemrol max respect :)


MR_Joe
(aktív tag)
Blog

:D Már előre rettegek... Így se sokat alszom a kettő gyerek+3 műszak mellett, mi lesz ha meglesz a harmadik? :)


Balinov
(félisten)
Blog

:)) mikorra varjatok, Joe?


MR_Joe
(aktív tag)
Blog

Júli vége. Megint.. :DDD Csak nyári gyerkőcöt tudunk összehozni :)


Balinov
(félisten)
Blog

:DDD legalabb egy fust alatt letudod a szulinapozast :DDD


MR_Joe
(aktív tag)
Blog

Csupán 4 szülinap egy hónapban.. :DDD és az asszony névnapja :DDD

[ Szerkesztve ]


CharlieDrop
(veterán)

Ötlet: Idén elmegyünk nyaralni, böldög szülinapot! :DD


Vladi
(nagyúr)
Blog

Voltis, leszis. Tekintsük át statisztikailag a kérdést.

- Miért sír a baba?
12%: fáj a hasa
8%: éhes
6.4 %: fáj valami
73.6%: ??? mer...

Sokszor a pocak a gond. Vagy a fog. Majd rájösztök, hogy milyen az élettani sírás. Ringatás, zene, tea, apa rászól erélyesen. Nálunk ezek szoktak lenni.

De mostanában átálltunk napi 1 alvásra, akkor 3-ból 2x 8-9 között már alszik 6-7 között ébred. Most is szinte belefolyt
a hálózsákba. :C


DeFranco
(nagyúr)
Blog

ez a fáj a hasa ez érdekes, természetesen ezért nem lehet érdeklődni senkinél hogy mi van ha sokat sír a gyerek (orvos, védőnő, kartárs) mert az a standard output hogy "bisztosfájaasa". hánemtom. szerintem nem fáj neki, nem úgy ordít, meg akkor tán kajára nem hagyná abba, meg nem kaja után másfél órával kezdene rá.

éhes: eszik rendesen, bár mennyiségre nem túl sokat (kb. 800-at, és most 6 kilós, ehetnek 1000-et már, de annyi nincs) de nő mint a gomba, mondom, 6 kiló és nincs 3 hónapos. meg nem sovány. nem is goodyear baba, de fasza stramm gyerek. meg nő. van róla grafikonom, tehát igaz :D

fáj valami? hánemtom. lehet persze, de mi meg hogy, meg akkor kaja után miért van bódottá. franctuggya.

10 óra alvás nekünk még kevés, több kellene. így sincs sokkal több, de valamivel mégis csak.

most azt mondja a konzíliom, hogy unatkozik, ha le van foglalva rendesen, akkor kezelhető a dolog, persze erre egy ember képes az anyja, mert ő van vele egész nap. innen indul ugye a ne kényeztessük el buli, mert ha ki van nyalva a segge és mindig arra van rápróbálva, amit a kicsi segge megkíván, akkor előbb utóbb el lesz kapatva, de ez még 3-4 hónap mire issue lesz, akkor térjünk vissza rá, egyelőre amíg magát nem tudja elfoglalni, addig jó ez így, utána meg lehet változik.

szóval most épp nem annyira vészes a helyzet, mint amikor írtam az ominózus hszt, az ott zorall időszak volt, most jobb, kezelhető, ellenben...

...most viszont voltunk otthon, teljesen kikészítették már a végére. nem úgy nyúlnak hozzá, pontosabban úgy nyúlnak hozzá, ahogy utálja, hiába mondjuk, hogy ne úgy fogja, ne azt csinálja, mert persze hogy ordít, meg ha ordít próbáljon mást, nem, majd ő tudja (dehogy tudja) aztán a gyerek már fél óra után magából kikelve azt se tudja hol van. eh...

[ Szerkesztve ]


AMD Power
(titán)

Ezt úgy hívják ,hogy csőd. :DDD


Vladi
(nagyúr)
Blog

A hasfájást már megfejlettük. Gyak mikor megszületik a gyerek, akkor steril a bélrendszere. Tehát bármit eszik, az felfújja, csikarja stb. Mire beáll egy szinre 1-2 hónap. Aztán jön a hozzátáplálás... ;]

80-100 az jó. A lényeg, hogy hízzon és jó kedvű legyen. Nincs 2 egyforma fejlődés. Az én lányom úgy evett, hogy 1. hét: 30. 2. hét 30. 3. hét 40 4. hét 80 5. hét 150. Csak lestünk. :DD De utána 3-4 hónapig tartott a mennyiséget!

"ne kényeztessük el buli, mert ha ki van nyalva a segge és mindig arra van rápróbálva, amit a kicsi segge megkíván"
Marhaság, felejtsd el. Minimum 6 hónapos koráig el kell kényeztetni! Mindent meg kell tenni a nyugalmáért. Nem azt tanulja meg, hogy mindent megkapok, hanem azt, hogy szar a világ és nem vagyok biztonságban a szüleimmel. Nagy különbség.

Babája válogatja de valahol 6-12 hónap között kezdhetsz azon agyalni, hogy most ezt nem teszem meg. Lányom is bír olyat toporzékolni... nem bír felmászni a fotelbe: őrjöng, nem veszem fel azonnal őrjöng. De most van itt az ideje, hogy ennek gátat szabjunk. Lassan megnyugszik.

"...most viszont voltunk otthon, ..."
Nagyszülők? Még régebben írtam, hogy a gyereknevelés stresszes... főleg az eleje. A stressz legalább 90%-át a nagyszülők okozzák! ;]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

de ez még 3-4 hónap mire issue lesz, akkor térjünk vissza rá, egyelőre amíg magát nem tudja elfoglalni, addig jó ez így, utána meg lehet változik.

nincs spártára nevelve, ki van nyalva a segge. viszont azt nem baj, ha alkalomadtán (ha más kezében van) kicsit szokja, hogy nem csak úgy akarnak neki jót, ahogy a kedvence, hanem más jót akarás is van, amibe ha beleszokik, azt is élvezni fogja. persze mindig mondjuk, hogy ne így hanem úgy, de pici tűrést hagyunk, mert különben nem lesz nyitott az újra soha.

mint a hason fekvés. azt is utálta, üvöltött miatta hónapokig, most már órákat alszik úgy. (igaz ébren még mindig nem szereti)


CharlieDrop
(veterán)

Sztori, pénteken volt egy nagyobb konferencia a Lurdy-ban. Jöhettek gyerkőcök is. Az egyik hölgy kihozta az 5 hónapos csöppségét. Na az kézről-kézre járt, egy kanyi hangja annyi nem volt, ha fáradt volt, ott hol volt elaludt. Ha kellett kapott kaját, tiszta pelust.

Államat azóta is keresem, ilyet még nem láttam...


DeFranco
(nagyúr)
Blog

szerencsés együttállása ez annak, hogy van egy jó szociális érzékkel megáldott gyerek akit aktívan szocializáltak, szoktattak emberek közé.

nekünk is van ilyen ismerősünk, a gyerek 1 hónapos korától ha nem is átjáróház volt, de rengeteg barát, ismerős, élték a normális életüket, eljártak "kocsmázni" (nyilván kulturált külvárosi étterembe, és 8-kor legkésőbb hazamenés volt, ivászat meg max. egy pohár bor, de emberek között voltak, társaságban), és a gyereken ez piszkosul meg is látszott.

úgy ahogy te is írod. mindenkivel megtalálja a hangot, beszéd nélkül is, laza, feltalálja magát, nem görcsöl.

ez a cél nálunk is.

az egy más kérdés, hogy nekünk nincs ennyi házhoz járó barátunk, nálunk sajnos nem volt soha divat ez az átjárós-beugrós bandázás, mindenki egy kerülettel arrébb lakik.


CharlieDrop
(veterán)

csak támogatom az ilyet :)
Még ha mi nem is így csináltuk :)


DeFranco
(nagyúr)
Blog

pff... próbálkozhatok, ha nincsenek barátaim :D


CharlieDrop
(veterán)

Szerezz újakat :D

üzenetek