Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


_Dumber_
(őstag)
Blog

Nekem a debi világában az ilyen olyan szoftverközpont ami mindig viszakozásra késztet.
Arch repo egy van és nem több, ami meg a hivatalos repoban nincs az az AUR-ben van.
Hozzá nem értők gépére legszívesebben debiant telepítenék (pl anyámékéra) mert kevesebbszer kell frissítgetni, de én mivel nem használom (a fenti okok miatt) ezért nem is értek úgy hozzá... (tudom nem egetverően nagy a különbség, de akkor is guglizni kell bármit akarok beállítani) Az meg már milyen egy éppen áttérő user előtt :B

Ezért maradtam én az Arch mellett....

Egyébkénet lassan fél éves Arch tapasztalatom az, hogy nem sok miért van aggódnivaló a frissítéseknél. Egy aranyszabály van.
Frissítés előtt megnézni a híreket, és gondosan elolvasni a telepítés során kapott instrukciókat. Talán ez utóbbi miatt mondják hogy nem kezdőknek való. Én inkább azt mondanám, hogy nem sima usernek való. Annak való aki tud is és akar is foglalkozni a számítástechnikával, és nem ijed meg egy CUPS féle frissítéstől. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy aki képes feltelepíteni egy Arch-ot parancssorból annak ez nem okoz gondot :)
(Telepíthető sima user gépére is, de nem szabad rábízni semmit :) SUDO-t fel sem telepíteni és root jelszót gondosan elzárni)

[ Szerkesztve ]

üzenetek