ASUS notebook topic - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


HartgeH3-2.8
(addikt)
Blog

Atya ég, neked aztán van Asus cuccod bőven :DDD


GoodSpeed
(addikt)
Blog

:DDD
Amit egyszer megvettem és beregisztráltam, azt sosem szoktam leszedni magamtól- ebben az ASUS partner is :D - mert ugye a teljes árat azt én fizettem ki érte, mikor eladom, az már csökkentett áron megy... Egy kivétel volt az MSI 1060 6GB OC VGA, amint 89,9K-ért vettem 2016-ban és 102K-ért sikerült eladnom 2021-ben :D De az ugye MSI termék volt :D

Viszont az meglepett, hogy soha senki nem szólt, hogy be akarja regisztrálni az ASUS-nál, mert akkor kénytelen lett volna közbenjárni ... így aztán ott maradtak a már régen eladott cuccaim úgy, hogy azt sem tudom, hogy működnek e még :D


pergabb
(senior tag)

Kérdés..

Van egy kis ASUS Zenbook 14 UM3402YA OLED laptop, az integrált grafika méretét hol lehet állítani? Biosban nincs semmi, alapon 512mb-on megy. Lehet egyáltalán állítani ebben a gépben, vagy magától szabályozza és kell akkor többet ereszt rá?

Köszi!


memorix
(aktív tag)

myasus application, ventilátor, teljesitmény mode


pergabb
(senior tag)

eddig oké, de ott mi történik? akkor automatikusan állítja a méretét, vagy teljesítmény üzemmódban maxra tolja egyből?


memorix
(aktív tag)

igen, max esetén kap elegendő áramot . Cserébe jobban melegszik.

[ Szerkesztve ]


cs.zs.
(addikt)

Szia,
folyamatosan szabályozza, annyit ad a ramból 3D célokra, amennyi kell. Ilyenkor jobb, ha gyorsabb ram van benne. Mennek is szépen felfelé a frekik, DDR5-5200-6400-7200-nál járunk. Elképesztő módon lehet már játszani a korábbi integrált megoldásokhoz képest. Ez igaz az AMD megoldására, és az Intel IrisXE-re is. i5-12500H-val néztem, dedikált GPU nélkül, csúcs! Szuperül nyomja, jó sok ramot magára tud húzni!
Persze helyén kell kezelni a dolgot, a ram csak néhány watt teljesítményű, közelébe sem ér a 30-50-80-100-135 wattos dedikált gpu-k teljesítményének.
Játssz valamit, és közben nézd a feladatkezelőt!


dudu98
(tag)

Üdv mindenkinek! A mai napon sikeresen elküldtem szervizbe az Asus UX3402ZA-KM064W típusú notebookomat, mivel nagyon gyorsan merült és tűz forró volt asztalon használva is. Csakis pdf szerkesztőt és wordöt használtam. Többször megfagyott, nem sikerült alvó módba kerülnie, így a hozzá járt tokban fel is forrósodott rendszeresen. Mellesleg majdnem 10%-ot használódott az akku 8 hónap használat alatt, 70 ciklus után.
A kérdésem az lenne, hogy milyen véleménnyel vagytok garanciális javítás terén a FIXDIRECT Kft.-vel kapcsolatban? Mennyi idő alatt javítják meg körülbelül? Illetve vigyáznak szerviz alatt a gépre, értem arra hogy nem lesz szétkarcolva, behorpadva stb.?
Köszönöm a válaszokat előre is! :R

[ Szerkesztve ]


Mikulásbá
(nagyúr)

Vagy 15 éve főleg Asus gépeim vannak, volt szervízbe küldve is pár darab, nekem még semmi gondom nem volt a FixDirekt-el.

[ Szerkesztve ]


dudu98
(tag)

Szuper, köszönöm a gyors választ! :K


Mikulásbá
(nagyúr)

Pár napja küldtem be a nagy Zephyrus S17 gépemet SSD cserére, 1 hét alatt megfordult, minden okés volt most is.

[ Szerkesztve ]


dudu98
(tag)

Ez nagyon jó hír. Diplomamunka miatt fontos lenne, hogy minél hamarabb tudjam folytatni, de így legalább egy kis pihenő elfér helyette :DDD


cs.zs.
(addikt)

Szia, ez sokkal inkább tűnik szoftveres optimalizálatlanságnak, beállítási hibának, stb.
Kiváncsi vagyok a folytatásra, mindenképp jelezd!


dudu98
(tag)

Biztos, hogy nem szoftveres. Többször újraraktam a Windowst és egy két hét elteltével újra jelentkezett a probléma. :N


cs.zs.
(addikt)

Ne hari, nem vitatkozni akarok, pláne hogy a távolból nekem nagyon könnyű a vau-vau :R

Ha hardveres baja lenne, akkor AZONNAL jelentkezne a hiba, és csak megerősíti a gyanúmat, amit az előbb írtál: 1-2 hét után jelentkezett.
Mert valami befrissült (szoftveresen megváltozott), aminek nem kellett volna.
Amikor újraraktad, mindig ugyanazzal a verzióval raktad újra? (nem kellene, hiszen lehet hogy az pont nem jó neki).
Lehet hogy Home helyett Pro, vagy Pro helyett Home kellene rá, 10 helyett 11, vagy 11 helyett 10, stb-stb.

Üdv
Zs

[ Szerkesztve ]


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Hogy home vagy pro az mindegy.


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Szia. Linux-al is tesztelni kellett volna.

Ja, és a nem leállás pedig win hiba, nekem is vot ilyen 2-3 hétig játszottam, hogy nem ment pár napig, utána megint ment, ezek mind frissítés után jöttek. Meguntam és bekapcsoltam a hibernálás opciót /ezt írta korábban cs.zs. fórumtárs is/
(CMD rendszergazdiként futtatni, beírni a powercfg.exe -h on), így mikor lehajtom hibárnál, azóta tökéletes. Ahogy neked is írta ez inkább sw hiba lesz.
Akksi 94 ciklus van az enyémban és 12,6% a kopás. 2022.09.26 óta

[ Szerkesztve ]


cs.zs.
(addikt)

Legion 5 15IMH05 i5-10300H+GTX1650 laptopunkon Pro-val nem volt hajlandó működni a GTX. Új, bontatlan, gyárilag win nélküli. [kép] [kép]
Több (újabb/régebbi) verzióval is feltelepítve, eredmény ugyanaz. Látta, felrakta, de mindent UHD-ról csinált, ez meg ott punnyadt a háttérben. Visszaküldés határán voltunk, amikor valakitől kaptuk a tippet, hogy próbáljuk meg Home-mal, és voila! Onnantól amikor kellett, működött a GTX. Hibátlan volt.
Ennek a mi példányunknak nem volt mindegy.
Csak erről jutott eszembe, hogy mi van ha ott is... :K


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Akkor sem az volt, csak úgy tűnt. A két betett képpel meg nem tudom mit akartál bizonyítani. De legyen úgy, nem ellenkezem én.

üzenetek