ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Üdv Mindenkinek!

Itt van ez a remek router, és meglepődve látom, hogy nincs még topikja, így hát csináltam neki egyet! Jó, tudom, nem tartozik éppen a legolcsóbb vasak közé, de most elég nagyot esett az ára, így talán már többeknek elérhetővé válik, és már találkoztam itt a fórumon is egy-két tulajdonossal! Remélhetőleg a WL-500gP, WL-500W, és az RT-N16 után, ez is egy legalább olyan sikeres darab lesz!

Hardveres paraméterei a következőek:

Chipset....: Broadcom 5300
CPU Clock..: 600 MHz
RAM........: 256 MB
Flash......: 32 MB
WAN........: 1 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
LAN........: 4 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
WiFi.......: 802.11n 450 Mbit/sec 2.4GHz & 5GHz
USB........: 2 x USB 2.0

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Én ma vettem egy ilyet, és az első meglepődésem az volt, hogy kisebb mint az RT-N16! Nekem a képeken ez mindig olyan nagy routernek tűnt, de a valóságban kisebb, mint azt gondoltam! :)


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

Látom csak beléptél te is az N66 tulajok közé :)
Pedig mondtad párszor,hogy elég az N16 is,de ha magamból indulok ki,akkor megértem a dolgot :)
WL-500GP , 1043ND , két napig WDR3600, meg most az N66U. Remélem ez is kihúzza nekem vagy 6 évig,mint az 500GP, (ami a mai napig üzemel tápjavítás után).

Most visszatettem rá a legújabb gyárit,ami 2 napja jött ki,de valahogy még mindig kellene pár funkció,ami a Tomato-ban benne van. Mindegy ,majd most meg az megy vissza :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Ez így van, eég is volt, csak mivel most, ha szűkösen is, de volt lehetőségem a cserére, így aztán úgy gondoltam, hogy nem várom meg amíg teljesen elavul az RT-N16, mert akkor már el sem tudom adni... Meg aztán nem mellékes, hogy most 10000Ft-al lett olcsóbb az N66!

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Bocs ha rossz helyre irok de gondolom talán ez a topic áll a legközelebb az érdeklődésemhez. Szóval nézegetek routert.. pl ASUS RT-N53U és RT-N56U tipust. Mik lehetnek a különbségek a két ezköz között és a kezelő felület a beállításoknál lehet e magyar? Valahol láttam hogy nyelvi fájlt lehet állítani is de hogy magyar van e benne azt nem láttam :( A router 4 gépet kezelne és mobil telókat is olykor... A négy gép közül egyik asztali és ez most is adapter(TP-LINK) utján kapcsolódik a routerhez. Két készülék közül ha venném valamelyiket akkor célszerü lenne asus adaptert is venni hozzá vagy ezzel az adapterrel is tud kommunikálni?Előre is köszi a tippeket :R :R


vasszarvas
(tag)

Üdv fórumozók,

Csak annyi a kérdésem, hogy mennyire melegszik az N66U? Mert itt a topic előtt a teszt után volt valami megjegyzés, hogy ez a venti nélküli darab, és hogy így már melegszik az a nagy hűtőborda. Ti tapasztaltatok ilyet? Én is ezt néztem ki, nas és microserver helyett, és ha tudja a beledugott vinyón az mkv-k lejátszását, a médialejátszóra kábellel összekötve, akkor ezt a vasat nekem találták ki, nézem a filmet a router közvetítésével a hálózaton a médialejátszóval. Gondolol Intruder kolléga már a tomatót billenti rá nem helyesen tévedek? :)

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

RT-N53U? Én ilyet nem látok az ASUS weboldalán...

N series
Dual-Band N Series


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem olyan meleg mint az N16 volt! A Tomato pedig már rajta van, a gyári fw-t kb. 3 perci nézegettem...


NÓPARA
(aktív tag)

Bocsánat! RT-N53 csak :( El írás van a dologban :( :R


adamka16
(őstag)

Írtam teszt topikjába is, de ott nem kaptam rá választ.
Az alábbi képen, jobb szélen egy microSD kártyafoglalat található? én annak nézem... De mi szerepe van..?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Gondolom tehetsz bele kártyát, és akkor akár oda is telepítheted a programokat... A Tomato látja is, de nekem nincs erre szükségem, meg aztán a garancia miatt sem szedném most szét!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Az RT-N53 BroadCom alapú, még az RT-N56U RaLink, még utóbbin van, előbbin nincs USB! Moddolni az előbbit könnyebben lehet, csak kérdés, hogy USB nélkül mi értelme van? Az RT-N56U-ra egy moddolt fw van, de még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt használta volna! Egyébként állítólag nagyon gyors vas, de én nem vennék olyat a Chipset miatt!


adamka16
(őstag)

Áhhhá... Azért kérdeztem rá igazából, mert a teszt ha csak nem siklottam el fölötte, nem tér ki arra, hogy lenne rajt ilyen is és, hogy még is mire lehet használni. Kérdés, hogy mennyire van létjogosultsága hiszen hamar kinyírja a router, ha sokat ír-olvas rajt. Viszont el lehet mondani, hogy... van! :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mondjuk 256MB RAM mellé már nem nagyon kell a swap, így marad a torrent által generált írás, és olvasás... Ezen kívül ha valaki úgy gondolja, akkor telepítheti oda az optware rendszert, esetleg lehet használni webszerver tárhelyének, vagy még ftp-nek is akár, az sem olyan nagy igénybevétel... Kisebb hálózati megosztásra is jó lehet esetleg! Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyári fw is látja-e vajon...?!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Gondolkodsz a cserén? Még 1043-ad van ugye?


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

Erre a célra bőven elég amire szeretnéd,én egy Synology DS112-től váltam meg,ami igényem volt,arra ez a router is bőven elég.
Tölti a torrentet (még a gyári kliens is teljesen jól működik) , meg nézem róla közben a filmet,+ FTP.
A Youtube-on van is egy videó,amikor egyszerre 3db 1080p-s filmet indítanak róla : [link]
Azt tudni kell,ha gyári firmware-el akarsz filmet nézni,és azt dlna-n keresztül,akkor ott csak egy mappát tudsz megmutatni a dlna szervernek,az indexeléshez. Tehát ha van 2hdd-d a routeren,rajtuk sok-sok mappa,akkor is egyet tudsz csak kijelölni. Persze ha a médialejátszód smb-n is tud tallózni,akkor semmi gond.
Amúgy a gyári fw is használható,ha ettől nincs több igényed. Ha meg igazán szét akarod konfigolni,akkor ott a tomato.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A gyári kliense Transmission... :)


Zol77
(aktív tag)

Tudom,már beszéltük máshol :)
Csak aki újonnan téved ide,és nem akar tomatozni,azért írtam,hogy a gyári fw is jól használható torrentre.
Egész pontosan Transmission 2.21 , és használható hozzá a remote gui is,nem kell belépni a routerre.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

RT-N66U + Tomato + rTorrent :)


Zol77
(aktív tag)

Szép számok!
Nem véletlenül tettek akkora hűtőbordát belülre,gondoltak a hardcore torrentesekre is,
gondolom egy ideig ment a hash :)

üzenetek