ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem az enyém, csak én "menedzselem" ismerősnek, így van rálátásom! Nekem sajnos nincs ilyen netem, ez DIGI 80/25! Hash nem nagyon volt, ezt a router töltötte le is!


vasszarvas
(tag)

Megnéztem a videót, és olvastam is a hozzászólást, egyre jobban érdekel, még jó, hogy vacilláltam és szerintem ez lesz a legjobb megoldás, és még olcsóbb is mint egy Synology vagy egy hp Proliant. Hát ha meglenne azonnal firmware csere, nem kinlódnék a gyárival, de ez is ritka, hogy a gyári firmmel már azonnal lehet is tölteni. Le a kalappal az Asus előtt, és azt hiszem, hogy az ára is egyre jobb lesz, ahogy a többi routerből indulok ki, egyre inkább elérhetővé válik az ára. Köszi Zol és Intruder! Visszartérve a torrent képre: mindíg elgondolkodtatott, hogy hogy lehet ennyit letölteni, én egy két filmmel elvagyok több hétig, mire oda jutok hogy megnézzem, és legyen egy jó alkalmam. Hiába vannak valódi "hard" letöltők :)!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Azért elég komoly a gyári fw is! Mondjuk most hirtelen az RT-N66U-t nem találtam meg, de a testvére, az RT-AC66U is majdnem ugyanaz!

http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/index.html

Nem egy hétköznapi routerre vall ez sem! :)

[ Szerkesztve ]


adamka16
(őstag)

igen, 1043-am van. :)
Igazából egyedül sebességgel nem vagyok kibékülve amit produkál a külső meghajtóról. Mivel mikrón kapom a netem így elengedhetetlen, hogy wifi-n használjam a rendszert (kivéve téli hónapokban amikor nem nagyon villámlik :) ), meg aztán szívesebben használnám a zajmentesebb 5ghz-es csatornát, viszont ennyit meg sokallok ezért a routerért... meg talán még annyit hozhatok fel negatívumként, hogy hamar kifogy alóla a memória+proci, 50-60 torrent cirka 1mb/s-el tölt és nem nagyon kell közben filmet néznem... további alternatíva még az újabb TP linkek, de azoknak a sebességétől sem vagyok túlságosan elájulva..szóval érdemes lenne. :)
továbbá notebokomba nemrégiben tudtam szerezni egy intel 5300-as wifi kártyát ami elméletileg szereti a sebességet, szóval...


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Srácok, nekem mekkora mákom volt! :)

Pénteken vettem az IPON-ban a routert, és most fedezte fel egy fórumtárs, aki szintén venne, hogy ismét felugrott 11k-t az ára! Éppen ma ment fel, az árgrafikonon jól látható...


Zol77
(aktív tag)

A mobilx-nél még 32700Ft [link], esetleg mondhatod neki. Én is tőlük vettem,csak még 32100Ft-ért :)
Viszont ha anyagilag jól áll, 52446Ft-ért is lehet venni :) [link]

Egyébként az enyém pihent egy kicsit valamelyik polcon,mert még áprilisi fw volt rajta,azóta meg már kijött 5 másik.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Persze talált Ő is, csak érdekes, hogy így felment megint.... Vajon akkor máshol is fel fog menni, vagy csak az IPON őrült meg? :)


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Akkor ha jól sejtem a RT-N53 tipusút ajánlanád? Vagy esetleg más tipust is ajánlanál? Mondjuk olyat szeretnék aminek a beállítási felülete tud magyarul is... Igaz nagyon nem kötődnék ehhez de ha lehetőség lenne rá akkor jó lenne. Esetleg írnál tipusokat megköszönném. :R :R :R De ha maradnák az RT-N53-nál akkor ahhoz vennem kéne adaptert asus tipust vagy a tp-link adapter is jó lenne még hozzá?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A WLAN adapterek elvileg mind egy szabvány szerint készülnek, tehát nincs típus megkötés, a TP-LINK-nek ugyanúgy mennie kell az ASUS roueterrel! Bár én nem használok WiFi-t, csak nagyon-nagyon ritkán, de nekem is van egy G-s USB-s TP-LINK, és egy szintén G-s PCMCIA-s SMC WLAN adapterem, és mindkettő tökéletesen működik a jelenlegi RT-N66, és az eddigi RT-N16, WL-500W, és WL-500gP routereimmel is!

Én igazából a Broadcom alapú vasakat támogatom, amik Tomato kompatibilisek, tehát ha engem kérdezel, akkor INNEN válogathatsz!

Milyen neted van? Főként a sebessége lenne kérdés...

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

A netem most 15 megás.. de később talán 25megás lesz.( T-home) Legalább is kaptam igéretett hogy emelni fogják....persze nem ingyen :) Akkor ha az RT-N53 választanám hosszabb távra jó is lehetne? Amit adtál linket néztem(és köszi) azokból a tipusokból melyiknek lehet esetleg magyar a kezelő felülete?


erdoke
(titán)
Blog

Igen, elég pofás az AC66U felülete. Igaz, nálam inkább 14 eszköz lóg rajta, nem 4... :D

(#26) Zol77
Az az 52e feletti ár elég durva, az AC-st olcsóbban vettem. :Y

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

15Mbps nethez bármi jó, még egy WL-500 is! Még 25Mbps-hez is...

Magyar kezelőfelület nincs egyikben sem tudtommal!

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Lehet akkor maradok az asus RT-N53-nál... most nézem az árát(16.000) és az jó is lenne.Esetleg az RT-56U ami már (25.000) körül van.Gondolom annyival többet is tudhat. Köszönöm a segítséget ... :R :R Mivel még nem láttam ezeknek topicját ha OFF-ba ide írnák majd addig remélem kapok némi segítséget Tőled. :R :R :R


dni
(őstag)

Melyik fw-t ajánlod a routerhez a tomato-k kötzül?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A 101-es Shibby féle 64K-s AIO-t...

tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-101-AIO-64K.trx


dni
(őstag)

:R Ha minden jól meggy hétfőn tesztelem.


stafff71
(tag)

Én is RT-AC66U-t tervezek venni, nagyon kíváncsi vagyok az eredményekre. Bízom benne megfelelő lesz minden szempontból.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Bizonyára! Ismerős használja már néhány hónapja, napi 100GB-ot tölt fel a routeren futó torrenttel, tomato fw + rtorrent párossal, és semmi gondja vele! Én sem tapasztaltam semmi negatívat az egy hét alatt, mióta megvan! AC66U tudtommal nem moddolható! Ha ez nálad nem szempont, akkor persze nincs gond!

[ Szerkesztve ]


stafff71
(tag)

Attól félek hogy 8 GB-nál nagyobb filmeket nem tudok vele DLNA-n keresztül lejátszani.[link]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Hát, én nem igazán töltök ilyesmit, és nem próbáltam még ekkora állományokat tartani a router HDD-n, de bizonyára lesz aki megválaszolja ezt Neked! Kétlem, hogy a custom fw-nek ez gondot okozna, de igazából a gyári esetén sem értem, mivel az ugyanúgy Linux alapú! Na majd meglátjuk a válaszokat, vagy esetleg rákérdezünk máshol is, ha ide nem jön válasz!

üzenetek