ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Üdv Mindenkinek!

Itt van ez a remek router, és meglepődve látom, hogy nincs még topikja, így hát csináltam neki egyet! Jó, tudom, nem tartozik éppen a legolcsóbb vasak közé, de most elég nagyot esett az ára, így talán már többeknek elérhetővé válik, és már találkoztam itt a fórumon is egy-két tulajdonossal! Remélhetőleg a WL-500gP, WL-500W, és az RT-N16 után, ez is egy legalább olyan sikeres darab lesz!

Hardveres paraméterei a következőek:

Chipset....: Broadcom 5300
CPU Clock..: 600 MHz
RAM........: 256 MB
Flash......: 32 MB
WAN........: 1 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
LAN........: 4 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
WiFi.......: 802.11n 450 Mbit/sec 2.4GHz & 5GHz
USB........: 2 x USB 2.0

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Én ma vettem egy ilyet, és az első meglepődésem az volt, hogy kisebb mint az RT-N16! Nekem a képeken ez mindig olyan nagy routernek tűnt, de a valóságban kisebb, mint azt gondoltam! :)


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

Látom csak beléptél te is az N66 tulajok közé :)
Pedig mondtad párszor,hogy elég az N16 is,de ha magamból indulok ki,akkor megértem a dolgot :)
WL-500GP , 1043ND , két napig WDR3600, meg most az N66U. Remélem ez is kihúzza nekem vagy 6 évig,mint az 500GP, (ami a mai napig üzemel tápjavítás után).

Most visszatettem rá a legújabb gyárit,ami 2 napja jött ki,de valahogy még mindig kellene pár funkció,ami a Tomato-ban benne van. Mindegy ,majd most meg az megy vissza :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Ez így van, eég is volt, csak mivel most, ha szűkösen is, de volt lehetőségem a cserére, így aztán úgy gondoltam, hogy nem várom meg amíg teljesen elavul az RT-N16, mert akkor már el sem tudom adni... Meg aztán nem mellékes, hogy most 10000Ft-al lett olcsóbb az N66!

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Bocs ha rossz helyre irok de gondolom talán ez a topic áll a legközelebb az érdeklődésemhez. Szóval nézegetek routert.. pl ASUS RT-N53U és RT-N56U tipust. Mik lehetnek a különbségek a két ezköz között és a kezelő felület a beállításoknál lehet e magyar? Valahol láttam hogy nyelvi fájlt lehet állítani is de hogy magyar van e benne azt nem láttam :( A router 4 gépet kezelne és mobil telókat is olykor... A négy gép közül egyik asztali és ez most is adapter(TP-LINK) utján kapcsolódik a routerhez. Két készülék közül ha venném valamelyiket akkor célszerü lenne asus adaptert is venni hozzá vagy ezzel az adapterrel is tud kommunikálni?Előre is köszi a tippeket :R :R


vasszarvas
(tag)

Üdv fórumozók,

Csak annyi a kérdésem, hogy mennyire melegszik az N66U? Mert itt a topic előtt a teszt után volt valami megjegyzés, hogy ez a venti nélküli darab, és hogy így már melegszik az a nagy hűtőborda. Ti tapasztaltatok ilyet? Én is ezt néztem ki, nas és microserver helyett, és ha tudja a beledugott vinyón az mkv-k lejátszását, a médialejátszóra kábellel összekötve, akkor ezt a vasat nekem találták ki, nézem a filmet a router közvetítésével a hálózaton a médialejátszóval. Gondolol Intruder kolléga már a tomatót billenti rá nem helyesen tévedek? :)

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

RT-N53U? Én ilyet nem látok az ASUS weboldalán...

N series
Dual-Band N Series


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem olyan meleg mint az N16 volt! A Tomato pedig már rajta van, a gyári fw-t kb. 3 perci nézegettem...


NÓPARA
(aktív tag)

Bocsánat! RT-N53 csak :( El írás van a dologban :( :R


adamka16
(őstag)

Írtam teszt topikjába is, de ott nem kaptam rá választ.
Az alábbi képen, jobb szélen egy microSD kártyafoglalat található? én annak nézem... De mi szerepe van..?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Gondolom tehetsz bele kártyát, és akkor akár oda is telepítheted a programokat... A Tomato látja is, de nekem nincs erre szükségem, meg aztán a garancia miatt sem szedném most szét!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Az RT-N53 BroadCom alapú, még az RT-N56U RaLink, még utóbbin van, előbbin nincs USB! Moddolni az előbbit könnyebben lehet, csak kérdés, hogy USB nélkül mi értelme van? Az RT-N56U-ra egy moddolt fw van, de még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt használta volna! Egyébként állítólag nagyon gyors vas, de én nem vennék olyat a Chipset miatt!


adamka16
(őstag)

Áhhhá... Azért kérdeztem rá igazából, mert a teszt ha csak nem siklottam el fölötte, nem tér ki arra, hogy lenne rajt ilyen is és, hogy még is mire lehet használni. Kérdés, hogy mennyire van létjogosultsága hiszen hamar kinyírja a router, ha sokat ír-olvas rajt. Viszont el lehet mondani, hogy... van! :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mondjuk 256MB RAM mellé már nem nagyon kell a swap, így marad a torrent által generált írás, és olvasás... Ezen kívül ha valaki úgy gondolja, akkor telepítheti oda az optware rendszert, esetleg lehet használni webszerver tárhelyének, vagy még ftp-nek is akár, az sem olyan nagy igénybevétel... Kisebb hálózati megosztásra is jó lehet esetleg! Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyári fw is látja-e vajon...?!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Gondolkodsz a cserén? Még 1043-ad van ugye?


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

Erre a célra bőven elég amire szeretnéd,én egy Synology DS112-től váltam meg,ami igényem volt,arra ez a router is bőven elég.
Tölti a torrentet (még a gyári kliens is teljesen jól működik) , meg nézem róla közben a filmet,+ FTP.
A Youtube-on van is egy videó,amikor egyszerre 3db 1080p-s filmet indítanak róla : [link]
Azt tudni kell,ha gyári firmware-el akarsz filmet nézni,és azt dlna-n keresztül,akkor ott csak egy mappát tudsz megmutatni a dlna szervernek,az indexeléshez. Tehát ha van 2hdd-d a routeren,rajtuk sok-sok mappa,akkor is egyet tudsz csak kijelölni. Persze ha a médialejátszód smb-n is tud tallózni,akkor semmi gond.
Amúgy a gyári fw is használható,ha ettől nincs több igényed. Ha meg igazán szét akarod konfigolni,akkor ott a tomato.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A gyári kliense Transmission... :)


Zol77
(aktív tag)

Tudom,már beszéltük máshol :)
Csak aki újonnan téved ide,és nem akar tomatozni,azért írtam,hogy a gyári fw is jól használható torrentre.
Egész pontosan Transmission 2.21 , és használható hozzá a remote gui is,nem kell belépni a routerre.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

RT-N66U + Tomato + rTorrent :)


Zol77
(aktív tag)

Szép számok!
Nem véletlenül tettek akkora hűtőbordát belülre,gondoltak a hardcore torrentesekre is,
gondolom egy ideig ment a hash :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nem az enyém, csak én "menedzselem" ismerősnek, így van rálátásom! Nekem sajnos nincs ilyen netem, ez DIGI 80/25! Hash nem nagyon volt, ezt a router töltötte le is!


vasszarvas
(tag)

Megnéztem a videót, és olvastam is a hozzászólást, egyre jobban érdekel, még jó, hogy vacilláltam és szerintem ez lesz a legjobb megoldás, és még olcsóbb is mint egy Synology vagy egy hp Proliant. Hát ha meglenne azonnal firmware csere, nem kinlódnék a gyárival, de ez is ritka, hogy a gyári firmmel már azonnal lehet is tölteni. Le a kalappal az Asus előtt, és azt hiszem, hogy az ára is egyre jobb lesz, ahogy a többi routerből indulok ki, egyre inkább elérhetővé válik az ára. Köszi Zol és Intruder! Visszartérve a torrent képre: mindíg elgondolkodtatott, hogy hogy lehet ennyit letölteni, én egy két filmmel elvagyok több hétig, mire oda jutok hogy megnézzem, és legyen egy jó alkalmam. Hiába vannak valódi "hard" letöltők :)!

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Azért elég komoly a gyári fw is! Mondjuk most hirtelen az RT-N66U-t nem találtam meg, de a testvére, az RT-AC66U is majdnem ugyanaz!

http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/index.html

Nem egy hétköznapi routerre vall ez sem! :)

[ Szerkesztve ]


adamka16
(őstag)

igen, 1043-am van. :)
Igazából egyedül sebességgel nem vagyok kibékülve amit produkál a külső meghajtóról. Mivel mikrón kapom a netem így elengedhetetlen, hogy wifi-n használjam a rendszert (kivéve téli hónapokban amikor nem nagyon villámlik :) ), meg aztán szívesebben használnám a zajmentesebb 5ghz-es csatornát, viszont ennyit meg sokallok ezért a routerért... meg talán még annyit hozhatok fel negatívumként, hogy hamar kifogy alóla a memória+proci, 50-60 torrent cirka 1mb/s-el tölt és nem nagyon kell közben filmet néznem... további alternatíva még az újabb TP linkek, de azoknak a sebességétől sem vagyok túlságosan elájulva..szóval érdemes lenne. :)
továbbá notebokomba nemrégiben tudtam szerezni egy intel 5300-as wifi kártyát ami elméletileg szereti a sebességet, szóval...


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Srácok, nekem mekkora mákom volt! :)

Pénteken vettem az IPON-ban a routert, és most fedezte fel egy fórumtárs, aki szintén venne, hogy ismét felugrott 11k-t az ára! Éppen ma ment fel, az árgrafikonon jól látható...


Zol77
(aktív tag)

A mobilx-nél még 32700Ft [link], esetleg mondhatod neki. Én is tőlük vettem,csak még 32100Ft-ért :)
Viszont ha anyagilag jól áll, 52446Ft-ért is lehet venni :) [link]

Egyébként az enyém pihent egy kicsit valamelyik polcon,mert még áprilisi fw volt rajta,azóta meg már kijött 5 másik.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Persze talált Ő is, csak érdekes, hogy így felment megint.... Vajon akkor máshol is fel fog menni, vagy csak az IPON őrült meg? :)


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Akkor ha jól sejtem a RT-N53 tipusút ajánlanád? Vagy esetleg más tipust is ajánlanál? Mondjuk olyat szeretnék aminek a beállítási felülete tud magyarul is... Igaz nagyon nem kötődnék ehhez de ha lehetőség lenne rá akkor jó lenne. Esetleg írnál tipusokat megköszönném. :R :R :R De ha maradnák az RT-N53-nál akkor ahhoz vennem kéne adaptert asus tipust vagy a tp-link adapter is jó lenne még hozzá?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A WLAN adapterek elvileg mind egy szabvány szerint készülnek, tehát nincs típus megkötés, a TP-LINK-nek ugyanúgy mennie kell az ASUS roueterrel! Bár én nem használok WiFi-t, csak nagyon-nagyon ritkán, de nekem is van egy G-s USB-s TP-LINK, és egy szintén G-s PCMCIA-s SMC WLAN adapterem, és mindkettő tökéletesen működik a jelenlegi RT-N66, és az eddigi RT-N16, WL-500W, és WL-500gP routereimmel is!

Én igazából a Broadcom alapú vasakat támogatom, amik Tomato kompatibilisek, tehát ha engem kérdezel, akkor INNEN válogathatsz!

Milyen neted van? Főként a sebessége lenne kérdés...

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

A netem most 15 megás.. de később talán 25megás lesz.( T-home) Legalább is kaptam igéretett hogy emelni fogják....persze nem ingyen :) Akkor ha az RT-N53 választanám hosszabb távra jó is lehetne? Amit adtál linket néztem(és köszi) azokból a tipusokból melyiknek lehet esetleg magyar a kezelő felülete?


erdoke
(titán)
Blog

Igen, elég pofás az AC66U felülete. Igaz, nálam inkább 14 eszköz lóg rajta, nem 4... :D

(#26) Zol77
Az az 52e feletti ár elég durva, az AC-st olcsóbban vettem. :Y

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

15Mbps nethez bármi jó, még egy WL-500 is! Még 25Mbps-hez is...

Magyar kezelőfelület nincs egyikben sem tudtommal!

[ Szerkesztve ]


NÓPARA
(aktív tag)

Helló!

Lehet akkor maradok az asus RT-N53-nál... most nézem az árát(16.000) és az jó is lenne.Esetleg az RT-56U ami már (25.000) körül van.Gondolom annyival többet is tudhat. Köszönöm a segítséget ... :R :R Mivel még nem láttam ezeknek topicját ha OFF-ba ide írnák majd addig remélem kapok némi segítséget Tőled. :R :R :R


dni
(őstag)

Melyik fw-t ajánlod a routerhez a tomato-k kötzül?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A 101-es Shibby féle 64K-s AIO-t...

tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-101-AIO-64K.trx


dni
(őstag)

:R Ha minden jól meggy hétfőn tesztelem.


stafff71
(tag)

Én is RT-AC66U-t tervezek venni, nagyon kíváncsi vagyok az eredményekre. Bízom benne megfelelő lesz minden szempontból.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Bizonyára! Ismerős használja már néhány hónapja, napi 100GB-ot tölt fel a routeren futó torrenttel, tomato fw + rtorrent párossal, és semmi gondja vele! Én sem tapasztaltam semmi negatívat az egy hét alatt, mióta megvan! AC66U tudtommal nem moddolható! Ha ez nálad nem szempont, akkor persze nincs gond!

[ Szerkesztve ]


stafff71
(tag)

Attól félek hogy 8 GB-nál nagyobb filmeket nem tudok vele DLNA-n keresztül lejátszani.[link]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Hát, én nem igazán töltök ilyesmit, és nem próbáltam még ekkora állományokat tartani a router HDD-n, de bizonyára lesz aki megválaszolja ezt Neked! Kétlem, hogy a custom fw-nek ez gondot okozna, de igazából a gyári esetén sem értem, mivel az ugyanúgy Linux alapú! Na majd meglátjuk a válaszokat, vagy esetleg rákérdezünk máshol is, ha ide nem jön válasz!


stafff71
(tag)

A nem moddolható, az azt jelenti hogy semmi féle open wrt-t nem lehet rátenni?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Az RT-N66U-n sem megy az OpenWrt, a WiKi szerint! Ugyanezen oldalon az AC66U-t meg sem említik! Shibby listáján sincs rajta az AC66U, így feltehetőleg Tomato sem megy rajta, de a DD-WRT keresője sem ad találatot rá... Jelen állapot szerint tehát csak gyári fw-vel tudod használni!

[ Szerkesztve ]


stafff71
(tag)

Letettem az RT-AC66U vásárlásáról, az RT-N66U-n gondolkozom, csak van egy-két dolog ami számomra nem tiszta. Ha felteszem a TOMATO-t, elvesztem-e a garanciát?


SAMYka
(aktív tag)
Blog

Nem hiszem el hogy már 40K alatt nem is lehet kapni :(

Amúgy mit jelent hogy:"EEU/13/P_EU"

[ Szerkesztve ]


SAMYka
(aktív tag)
Blog

Van egy Canon LBP-810 lézer nyomtatóm
A printer support nem ír róla de vajon működni fog ezzel a géppel?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Elméletileg igen, gyakorlatilag nem, mert ha működik a router, akkor simán vissza tudod tenni, mielőtt viszed garanciába, ha meg totál halott, akkor ott sem fogják tudni, hogy mi volt rajta!


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Ezt sajnos én sem tudom, de az ASUS honlapján nem tesznek említést több verzióról, így gyanítom, hogy csak ezt találták valahol a dobozon, és ezt írták ki a webáruházba! Az EEU kelet európát jelent, de a többit nem tudom! Lehet, hogy tényleg csak a dobozon volt rajta, hogy tudják melyik hajóra, és melyik konténerbe kell pakolni! :)

Ugyanez a jelölés felbukkan több ASUS routernél is, például RT-N53U, RT-N10, RT-N13U, etc... A BestByte oldalán elvileg 1-3 napra ígérik 36k alatt!

http://bestbyte.hu/termekek/51005/ASUS_RT_N66U_EEU_13_P_EU.html

[ Szerkesztve ]


stafff71
(tag)

Meg is rendeltem, a BESTBYTE-ról.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Kíváncsi leszek, hogy szállítják-e ennyiért...


Zol77
(aktív tag)

tényleg nem gyenge ára lett,ahol két hete 32000Ft-ért vettem,ott most 44000Ft.

üzenetek