ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petir
(senior tag)

- Böngésző cache ürítés cookieval
- gyári jelszó
- esetleg nézd meg a böngészőt nincs e mentve a jelszó


Safranek
(aktív tag)

Köszönöm.
Időközben írtam ASUS supportnak is , válaszuk:
"Abban az esetben ha az eszköz zárolt csak a teljes gyári visszaállítás után tud belépni. Az alapértelmezett jelszóval és felhasználónévvel. "

Nem sikerült ssh-n sem belépni , se a régi , se az alap jelszóval.
Lett belőle egy factory reset, majd egy régebbi mentett konfig ment vissza.
Kellett utána egy kicsit küzdeni a transmissionnel , de most már minden a régi. :K


tylerddd
(veterán)

Ma sikerült az AC66U-t összehoznom a Telekomos Sagemcom ONT-tal, a korábbiakkal ellentétben. Nemes egyszerűséggel gyári visszaállítást kellett csinálnom rajta és ezután pöccre ment minden elsőre dinamikus IP-s kapcsolatot felállítva, a Telekom TV is megy róla a megfelelő beállítások mellett.

Most a következőn agyalok viszont: az Asus-t átvinném a másik szobába a másik kábelvégre és lefedettséget szeretnék vele növelni. Az 5Ghz azért nem ér el mindenhová. Milyen módot kell ebben az esetben beállítanom?! AP-t gondolnék, mert kábelről kapja majd a jelet. Azt álmodtam meg, nem tudom, hogy ilyet lehet-e, hogy az Asus által sugárzott jel is a jelenlegi Sagemcom-os SSID nevekkel menjen és az ottani eszközök automatikusan átcsatlakozzanak az Asus-ra, mert nyilván annak ott jobb lesz az erőssége. Van erre lehetőség vagy manuálisan kell átcsatlakozni ezekre?! Köszönöm!


xrvman
(őstag)

E miatt jött létre az AiMesh rendszer. Régebben én külön Vodás, volt UPC routerrel és két ASUS-szal, de Mesh rendszer nélkül kínlódtam. Volt hogy a jelet is elveszítette, és csomószor mobilnettel ment.
Most bevásároltam használtan még egy AiMesh képes routert és most minden gördülékenyebb, álom az egész. Mivel megszűnt a Wi-Free, így a routert modem módba kapcsoltam, nem szór jelet se.


tylerddd
(veterán)

Nem mindent értek egészen, de akkor ezek közül én melyiket állítsam be a fent leírt felálláshoz: Telekom ONT és abból kábellel menne a net az Asus-ba egy másik helyiségben? Vagy ez az AiMesh csak két erre képes eszköz között megy?! Mert valami ilyet is olvastam a leírásoknál. A jelerősítő üzemmód nem lenne jó nekem?!

Aztán ír egy Discovery Utility-ről is, meg NAT-ról, IP címekről, kikapcsolt tűzfalról stb. De ezek közt nem igazodom el egyértelműen.


N.otorious
(senior tag)

a jelerősítő, az kell neked.

[ Szerkesztve ]


tylerddd
(veterán)

Most belőttem úgy, próbálgatom jó lenne-e így. Viszont ha felcsatlakozom az erősítőre, azaz az Asus-ra, akkor a router.asus.com-on nem tudok belépni a beállításaiba.

[ Szerkesztve ]


N.otorious
(senior tag)

Az ip címét próbáld beírni, 192.168.1.1 vagy 0.1

[ Szerkesztve ]


tylerddd
(veterán)

Próbáltam, ezekkel sem megy.


kleinguru
(addikt)

Sziasztok!

Telekom modem (1Gibit/s koax) után van kötve egy B1-es verziójú eszköz.

Valamiért "csak" 350Mibit / s a letöltési sebesség. Mindent is kikapcsoltam benne (QOS, aiprotection, mindent, amit találtam).

Statikus címet kap a wan, modemben DMZ-be van rakva. Ipv6 letiltva.

Annyi érdekesség van, hogy aimesh központ a router és egy ac57uv3 csatlakozik hozzá vezeték nélkül.

Mit nem vettem figyelembe :F

SpeedTest CLI-vel mérek.

[ Szerkesztve ]


ArthurShelby
(addikt)
Blog

A routerbe beépített sebesség mérőt használod? Az soha sem fogja kimérni neked a gigabitet, gyenge hozzá a hw.
Laptopról mérj, kábelen keresztül.


kleinguru
(addikt)

Desktop gépen kábeles kapcsolaton mérek SpeedTest CLI-vel.

Kábelt még nem cseréltem a modem és a router között, de azt első körben kizárnám, mert ha hibás lenne (legalább is az eddigi tapasztalatom szerint), akkor nem lenne gigabites kapcsolat, illetve nem lenne 100Mibit/s fölötti a mért érték.


ArthurShelby
(addikt)
Blog

Hw-es nat gyorsítás be van kapcsolva? (lan, switch controll, nat acceleration, auto-ctf enabled)


tibike8
(őstag)

Sziasztok, egyik napról a másikra nem érem el a routerrmet (AC66U B1) külső hálózatból. A wan címem 85-el kezdődik. Ez gondolom nem NAT-olt. Milyen beállításokat kellene megnézni a routerben?


kleinguru
(addikt)

Auto érték van választva.


tibike8
(őstag)

Na most reggel meg már látom a routert külső hálóból is, bár kicsit lassan tudok rácsatlakozni, de látom. Viszont most meg a routeren levő HDD-t nem látom külső hálózatból. :F


tibike8
(őstag)

Hát valszeg kukázom a routert. Hol elérem, hol nem. A HDD-t fixen nem érem el, a wifis világításokat is hol elérem, hol nem. Végül is több mint 4 évig jó volt.


tylerddd
(veterán)

Üdv! Jelenleg a szolgáltatós ONT wifijét használom. A Canon nyomtatómmal a 2,4-es hálózatomra csatlakozom. A laptopommal az 5Ghz-en vagyok. A beállítási lehetőségeknél van olyan opció, hogy a kapcsolódó eszközök IP-jeit le lehet "foglalni", hogy mindig adott eszköz adott IP-n fusson. Ezzel elértem azt, hogy nem kell a 2,4-re átcsatlakoznom, amikor nyomtatni akarok. Az Asus-nál ugyanis így működött. A kérdésem az, hogy az AC66U-nál van-e ilyen lehetőség és ha igen, akkor merre találom? Köszönöm!

[ Szerkesztve ]


petir
(senior tag)

Miért nem állítasz be a nyomtató beállításaiban a nyomtatónak egy fix címet a tartomány végéről?

És akkor onnantól nem a router osztja hanem az eszköz fixen azt kéri.

Pl a tartományod 192.168.1.2 - 192.168.1.50 ig tart akkor nyomtatonak megadod az 50-es címet.

Valószínű amúgy azt is lehet amit Te szeretnél de kéne tudni milyen fw van rajta...többnyire amúgy MAC címhez rendelhető IP ilyesmit kell keresned ha ragaszkodsz a megoldásodhoz.


beller
(aktív tag)

A routerem frissítést kérne a meglevő 386.3.2-ről 386.5-re (Merlin, Asus RT AC 66U B1). Letöltöttem Merlin oldaláról a fájlt. A .trx kiterjesztés helyett most .w kiterjesztés van. Kézi frissítésnél nem tudja frissíteni a rendszert és nem tom miért nem. pls segítsetek.

üzenetek