Asztalos klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


tfe
(tag)

Kicsit túlzásba esel szerintem.
Egyrészt az, hogy valaki annyiért adja, még nem jelenti azt, hogy annyiba kerül. Írtuk, hogy most éppen 100 körül van, a blum ráadásul kampányszerűen évente 1-2x szokta akciózni ezeket a cuccait, tipikusan féláron adva őket. Botsáska, ecodrill, bármi ilyen kiegészítő. Ahogy epmd is írta, ő 30k-ért vette egy ilyen akcióban.

A festool a tipikus esete a diminishing return elvnek. Picit jobb, mint a többi _teteje_, ezért elkérnek egy prémium felárat, de ez a kanyarban nincs az általad emlegetett 30x-os szorzónak. ETS-EC 150 most éppen 270 (baszki, ennek is rendesen felment az ára). A 30-as szorzóval számolva 9e HUF lenne az általad "kicsit" szarabbnak titulált ellenfél, ha arányaiban nézzük. Ennyiért kapsz 3-4db 10-es karton makita papírt, ami tényleg az alja, nemhogy egy rendes gépet. A 40-50k körüli makita _is_ egy kalap szar a festoolhoz képest, minden tekintetben, nem "egy picit rosszabb", pedig ez árban már egy másik nagyságrend az általad emlegetetthez képest. (kezed szétrázza 10p után, elszívás semmit nem ér, súlypont szar, elmászik az anyagon, stb)

Részemről a legtöbb gépem makita, ezeket cserélgetem kék bosch-ra, meg van pár kritikus, kimondottan faipari gép (merülő, csiszoló, maró), ami meg festool. De ha ezt te dicsekvésnek érzed, akkor szerintem hagyjuk a francba, mert semmi értelme, de tudom, hogy előszeretettel állsz bele az emberekbe, főleg ha bármi profi eszközt emlegetnek.

üzenetek