Asztalos klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


pacman_123
(tag)

"Főleg, hogy meg lehet oldani sokkal olcsóbban is hajszálpontosan, csak persze lassabban."

Én konkrétan "ingyen" oldottam meg :D Jó, jó dolgok ezek az előre gyártott műa vagy alu sablonok. Azért a 100-150K-s árat barokkos túlzásnak érzem (otthoni pár szekrényajtóra meg főleg)

A terv: Pár szekrényajtónak azért fel lehet mérni a furatközepeit kombiderékszöggel/mérőszalaggal is.

B terv: kis átgondolással, méricskéléssel, kb fél óra munkával, egy kis darab vékony és egy kis darab vastagabb rétegelt darabból tökpontos sablont lehet készíteni. Főleg, ha a sablont nem fúrásra, csak a furatközepek feljelölésére használjuk, egy jó fafúró hegyes végét felhasználva. Arra a pár furatra végig pontos marad (már ha pontosan csináltuk meg).

C terv: szerntem ma már mindenki rokonságában/ismeretségi körében van valakinek 3D nyomtatója. Tele van a thingiverse ingyen letölthető 3D modellekkel. Ez pl itt igen jónak néz ki, az ajtó és korpusz oldali furatokat is fel lehet jelölni vele.
https://www.thingiverse.com/thing:6134047

Annyira nem sokat, de 20 szekrényajtót ráütődő kiventőpántokkal biztos feltettem már a sima, mérőszalag/kombiderékszög módszerrel, olyat is amin nem 2, hanem 3-4 kivetőpánt is volt, mert "bazinagy" volt. Oszt' mindegyik ajtó felment a helyire :)

üzenetek