Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Mauzes
(őstag)

Majd még próbálgatom, mert ez így teljesen aránytalan plusz munkának tűnik. Akkor már inkább egy normál Fast Glass szerű anyag tűnik jobbnak, az nem fog meg semmit, nem igényel még egy plusz drága anyagot.


RP1980
(tag)

Ahogy Petyyyyy is mondja, maszkolás. Amiről te beszélsz az amúgy nem üveg/ablak tisztító, hanem üveg polír. Rohadt egy anyag. Egyszer próbáltam én is hasonló tejszerű cuccot, de nekem is minden fehér por lett a környezetében. A vízkövet és egyéb ráégett cuccot szokták ilyesmivel eltávolítani. Ha "csak" a maszatot szeretnéd akkor egy normál ablaktisztító a te terméked. Amúgy az előbb említett célra sem kell ez a speckó üveg polír. Én koszradír és APC, majd IPA kombót szoktam használni, de volt hogy sima polírpasztával (lakkra való) és géppel mentem neki. Nagyon az sem hatja meg az üveget.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Auto Finesse vol 2.

Megjött az újabb csomag a gyártótól közvetlenül, most már az 5L-es kannára való kupakot küldték. Illetve küldtek még 2 újabb illatosítót. Aki Auto Finesse-től vesz 1 literes vagy 5 literes terméket, az ne húzza meg a kupakot erősen mert átszakad, aztán szívás van csak utána. Az 5L-es kanna nyakának elég spéci mérete van, nem tudtam neten találni olyat ami tökéletesen illeszkedne rá. Bár most már megoldódott, csak mondom szólok hogy akinek ilyen van az vigyázzon oda erre. Sajnos van pár termék amit nem lehet csak simán átönteni egy pet palackba, mert egy idő után kimarja, így jobb erre vigyázni hogy a gyártó által küldött kannába legyen tárolva.


Jaded
(senior tag)

Szia!

Én használok. Én a legjobbnak tartom kívülre, teljesen tiszták lesznek az üvegfelületek. Az a fehér por, amit írsz, az marad utána, de az kb következő mosással eltűnik/leviszi a menetszél. Belülre talán még nem próbáltam ki (nem emlékszem), szerintem pont a por miatt.
Valahol olvastam régebben, hogy csak a nevében polír, egyébként semmi köze nincs hozzá. A szélvédő mosót jól bírja, ablaktörlőt nem igazán kell használni amíg fenn van.

Én tuti, hogy rendelek még belőle (egyébként kb 4 évet bírt az előző, ebből egyszer sajnos meg is fagyott, de simán használható volt még).


Mauzes
(őstag)

Ez mi ez a koszradír, ez? Nem karcolja az üveget? Amúgy rendes tisztítógyurma is jó lehet, nem?

Jaded: te mivel viszed fel amúgy? Ez a mikroszálas szivacs nem olyan jó, amit én próbáltam.


gg72
(veterán)

Wolféknál szokás, hogy egy hétig ülnek egy rendelésen, miközben elvileg minden megrendelt termék készleten van?


d4d
(tag)

Én is úgy tudom, hogy ez elsősorban ablaktisztító és olyan értelemben nem polír, hogy majd itt karcokat fogsz vele kiszedni. Alaposabb ablakpucolásra való és tényleg jó. Porolás ellen meg kell próbálni nagyon kis mennyiségben felvinni, nem kell belőle sok és alaposan legyen felrázva használat előtt.


Jaded
(senior tag)

Sima mikroszálas ronggyal és azzal is törlöm vissza.

szerk:
d4d - igen, nem kell belőle sok, mert úgyis "átáztatja" a rongyot, magyarul marad benne rendesen. Jól fel kell rázni, az alap.

[ Szerkesztve ]


M0RGI
(őstag)

Én is vettem, de még nem próbáltam. Viszont ha ilyen macerás, inkább eladom. Biztos nem fogok maszkolgatni, plusz belül is szerettem volna használni, de így ahogy látom nem igazán fogom tudni. :(


RP1980
(tag)

Fehér szivacs szerű valami. DM ben is árulják, pár száz forint. Igen a gyurma is jó.
Polírnak azért hívják az ilyen tejet, mert van benne abrasziv anyag. A polírozás nem csak a korrekciót jelenti,sőt inkább a fenyesítés a polír, arra pedig akár jó is lehet. A karcok (még az enyhék) kiszedésére is édes kevés. Egy mély tisztítást tudsz vele csinálni, amennyiben ahogy te is írtad bevállalod a mindent beterítő fehér port, amit a lakkról ugyan lehet, hogy levisz az első eső, de a nyers bevonatlan műanyagokról aligha. Ráadásul, ha már karcos/kavics nyomos a szélvédő, akkor azokba még jól bele is ül.
Üveget karcmentesre polírozni speckó cucc kell.

[ Szerkesztve ]


M0RGI
(őstag)

Nekem sima frosch ablaktisztítóval szinte alig jött le valami kosz az ablakról, pedig nem elhanyagolt a szélvédő. Fénnyel szemben foltos, opálos volt. Ezért vettem az autoglym glass polisht. A hétvégén kipróbálom, de belülre így nem merem.


sutszi
(veterán)
Blog

Ez érdekes. Nálam a frosch hasít. Tisztítás után nem egyértelmű, hogy fel vagy lehúzott állapotban van az ablak.


M0RGI
(őstag)

Oldalt nincs gond, csak a szélvédőn. Hogyan használod, jó bőven mikroszálasra, aztán egy másikkal, hajtogatás közben szárazra törölni?


sutszi
(veterán)
Blog

Igazából helyzetfüggő.
1. Frissen mosott autónál nagyjából úgy ahogy írtad. Annyi, hogy van amikor az üvegre fújom és akkor 1 mikroszálast hajtogatok a végtelenbe...
2. Ha már állt kint és poros a szélvédő, akkor fújok rá valamilyen ablakmosós keveréket és egy nedves törlőkendővel lehúzom a kosz nagy részét. Ezután megy rá a frosch és a mikroszálas művelet.


Mauzes
(őstag)

Majd írd meg a tapasztalatokat a CGP-ról :).


WiZARD
(addikt)

Az autóm tetejének a közepén lett valami kis horpadás. Nagyon kicsi, de pont olyan hogy minden beszállásnál látom ahogy törik rajta a fény, így eléggé zavar és meg akarom csináltatni.

Kerámiának, illetve a vízlepergető (gtechniq exo) rétegnek mennyire tesz be a horpadásjavításhoz használt ragasztó/oldószer?


grizlisandor
(addikt)

Koch Chemie Green Star
Belső tisztításhoz 1:20, falcok(más külső szennyezett helyek) tisztításához 1:10 jó lesz a hígítás?
Hígításhoz milyen vizet használjak?


i-sti
(senior tag)

Én desztillált vizet használok minden olyan vegyítésre amit 1 órán belül nem használok el.


JHONNY 79
(aktív tag)

Nemrég csináltam egy Seatot, ami autószerelőé volt és kb. műhelykocsiként funkcionált. Az ülések olajosak voltak, a műanyagok ragadtak. Ott a szövetre és a műanyagra is 1:10 arány ment és szép lett. Persze a szövetet kárpittisztító géppel kiöblítettem. Motortérre, falcokra mehet 1:5 arányban is.


grizlisandor
(addikt)

Következő nagytakarítás tavasszal lesz, desztvízzel keverem majd be, köszönöm. :)

(#42359) JHONNY 79:
Köszi, maradok kezdetben egy hígabb keveréknél, ha szükséges még töményítem az oldatot.

üzenetek